• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İzmir 25 °C

Hareketsiz yaşam kalbi hasta ediyor

Hareketsiz yaşam kalbi hasta ediyor
Özel Tınaztepe Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Koordinatörü Prof. Dr. İsa Durmaz, hareketsiz yaşamın ileriki yıllarda kalp ve damar hastalıklarına yol açabileceğini
Hareketsiz yaşam kalbi hasta ediyor
 
Özel Tınaztepe Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Koordinatörü Prof. Dr. İsa Durmaz, hareketsiz yaşamın ileriki yıllarda kalp ve damar hastalıklarına yol açabileceğini belirterek sağlıklı beslenmenin ve spor yapmanın kalp sağlığı açısından faydalı olduğunu söyledi.
 
Özel Tınaztepe Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Koordinatörü Prof. Dr. İsa Durmaz, 12- 18 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Sağlığı Haftası kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Kalbi vücudun ana motoru olarak tanımlayan Prof. Dr. Durmaz, kalp sağlığını korumada aktif yaşamın yani sporun en önemli etkenlerden olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Durmaz, kalbi olumsuz etkileyen 5 unsuru şöyle sıraladı: Sigara, hipertansiyon, diyabet, zararlı kan yağlarının yüksekliği ve obezite.
 
Koroner arter ve kalp kapak hastalıklarının en sık görülen vakalar olduğuna değinen Prof. Dr. Durmaz, teknolojik gelişmelere rağmen kalp hastalıklarının günümüzde ölüm sebeplerinin başında yer aldığını söyledi. Her hastalıkta olduğu gibi kalp rahatsızlıklarında da bilinçli olmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Durmaz, “Bilinçli ailelerde beslenme ve yaşam tarzı çocukluk yıllarından başlıyor. Spor yapmak, sigaradan uzak durmak gibi faktörler etkili. Dikkat edilmesi gereken bir başka önemli unsur ise obezite” dedi.
 
TEKNOLOJİ ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR
 
Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan küreselleşmenin faydalarının görüldüğü kadar kalp sağlığına zararlı etkiler doğurduğunun altını çizen Prof. Dr. Durmaz, son yıllarda artan ‘fast food’ beslenme alışkanlığının çocuklarda da kalp hastalığını tetiklediğini kaydetti. “Gelecek nesil için kalp hastalığı kaçınılmaz” diye konuşan Prof. Dr. Durmaz, televizyon, bilgisayar oyunları veya tabletlerin çocukları hareketsiz bir yaşama sürüklediğini bununda ileri yıllarda kalp sağlığına olumsuz etkiler yapacağını söyledi. Hareketsiz yaşamın obeziteyi, obezitenin şeker hastalığını, şeker hastalığının da kalp hastalığını tetiklediğini belirten Prof. Dr. Durmaz, ailelerin kendilerine ve çocuklarına karşı bu konuda daha dikkatli olmalarını önerdi. Öte yandan Prof. Dr. Durmaz, 40 yaş üstü erkeklerin ve menopoz dönemine girmiş kadınların mutlaka check-up yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.
 
Prof. Dr. Durmaz, “Teknolojik gelişmeler her yıl artıyor. Artık dünyada gizli ve ulaşılmayacak bir şey yok. Kalp hastalıklarında uygulanan cerrahi tekniklerde Türkiye, diğer ülkelerden geride değil, cerrahi kalite ülkemizde aynı. Hastaların bu konuda hiçbir şüphesi olmasın. Güncel teknoloji ile kalp ameliyatları artık hastanın konforunu bozmadan çok rahatlıkla yapılabiliyor” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894