• BIST 9695.03
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Foça'da hayvan zehirlenmelerine tepki

Foça'da hayvan zehirlenmelerine tepki
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /Hayvanları Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri Foça’da ki hayvan zehirlenmelerine tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı
FOÇA’DA HAYVAN ZEHİRLENMELERİNE TEPKİ 
 
Hayvanları Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri Foça’da ki hayvan zehirlenmelerine tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Foça Demokrasi Meydanı’nda dernek üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) Başkanı Prof. Dr. Huriye Şükran Kuruoğlu, vatandaşları hayvan hakları konusunda daha saygılı olmaya davet etti. 
 
KÖPEK ZEHİRLENMELERİ YAŞANIYOR 
Foça’da hayvan zehirlenme olaylarına son dönemde çok sık rastlandığına dikkat çeken Başkan Kuruoğlu, “İlçemizde son haftalarda farklı bölgelerde köpek zehirlenmeleri yaşanmaktadır. Bu konuda söylenecek çok söz var elbette. Ancak şu kadarını söylememiz gerekir ki, her şeyden önce bu, çok insani ve vicdani bir konudur. Kaldı ki şu an yürürlükte olan yasal düzenlemede sokak hayvanları kamu malı sayılmakta ve doğal olarak da bu hayvanlara her hangi bir şekilde zarar veren veya canına kasteden kişilerin kamu malına zarar vermekten dolayı ceza görmeleri gerektiği öngörülmektedir” dedi. 
 
HİÇBİR SOKAK HAYVANI İNSANA ZARAR VERMEZ.
“İnsanoğlu onların yaşam alanını istila etti.  Bizden önce onlar vardı burada. Ancak biz ne yaptık, onların alanını istila ettiğimiz yetmiyormuş gibi onlara zarar vermeye başladık. Ve son haftalarda bu barış ve huzur dolu ilçemize hiç de yakışmayan bir şekilde zehirlemeye başladık” ifadelerini kullanan Başkan Kuruoğlu, şunları söyledi: “İşimize geldiği için, bizi korusunlar diye onları doğal yaşamdan kopardık ve evcilleştirdik. Yani onlar bundan yüz yıllar öncesinde olduğu gibi doğal yaşamda avlanmayı unuttular. Ama sonra ne oldu? Aldığımız hayvanları sokaklara bıraktık. Sokaklara bırakılan dostlarımız düzenli kısırlaştırmalar yapılmadığı için çoğaldılar.  Ve bazı insanlar tarafından kötü muameleye maruz kalmaya başladılar. Yapılması gereken, her şeyden önce düzenli kısırlaştırmaların yapılmasıdır. Kısırlaştırılıp yerine bırakılan hiçbir sokak hayvanı insana zarar vermez. Biraz sevgi ve biraz artık yemekle ve suyla bizlerle birlikte dostça yaşamaya devam ederler. Onların tek istediği, iki lokma yemek ve ondan da önemlisi sevgi.” 
 
BİRAZ VİCDAN VE MERHAMET
Hayvanları Yardım Derneği’nin çabalarıyla Foça Belediyesi’nin son bir buçuk yıldır kısırlaştırma çalışmaları yaptığını sözlerine ekleyen Başkan Kuruoğlu, “Ancak bu süre henüz yeterli değildir. Öte yandan, hem terk edilen köpekler, hem de çevre ilçelerden bırakılan köpekler nedeniyle çözümde yetersiz kalınmaktadır.Siz Foçalılardan tek istediğimiz kısırlaştırma konusunda bizlere ve veterinerlere yardımcı olmanız ve sokaktaki dostlarımıza iki lokma ekmek ve su vermeniz. Bu konuda daha insani ve vicdanlı davranmanız konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Lütfen, insanlığımızı unutmayalım. Biraz vicdan ve merhamet” diye konuştu   Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894