• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İzmir 8 °C

Tanrıkulu, seçim çalışmalarına başladı

Tanrıkulu, seçim çalışmalarına başladı
Girişimciliğin artırılması için bürokrasi en aza indirilecek İhracat endüstri bölgeleri ve ihtisas organize sanayi bölgeleri oluşturulacak Ar-Ge ve ileri teknoloji çalışmalarına özel teşvikler verilecek Küçük Sanayi Sitelerinin 12 yıldır süren sorunlar
AHMET  KENAN TANRIKULU, SEÇİM ÇALIŞMALARINA ESNAF VE SANAYİCİ İLE BAŞLADI
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı,  57. Hükümet Dönemi Sanayi Bakanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’de seçim çalışmalarına Bornovalı esnaf ve sanayicilerin sorunlarını dinleyerek başladı. 
 
Bornova Öğretmenevi’nde Küçük Sanayi Sitesi esnafları ve sanayiciler ile bir araya gelen Tanrıkulu, esnafın yaşadığı sıkıntıları anlatarak, çözüm önerilerini sıraladı. Türkiye’de üretimi daha çok artırarak, daha adil bölüşülecek bir ekonomi modelini hayata geçireceklerini ifade eden Tanrıkulu, son 13 yılda AKP politikaları ile ezilen esnaf ve KOBİ’leri ayağa kaldıracaklarını söyledi.
 
 ÖNEMLİ PROJELERE İMZA
Gerek 57’nci Hükûmet döneminde, gerekse milletvekilliği döneminde Bornova için bir çok projeye imza attığını Bornova – Turgutlu – Salihli karayolu inşaatı için gereken ek ödeneğin çıkarılması ve buradaki sanayi sitelerinin çevre yolu bağlantılarının yapılmasını sağladıklarını anlatan Tanrıkulu, “57’nci Hükümet’in Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak; Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’nün kurulması ve Tarım Satış Kooperatifleri Birliklerinin yeniden yapılandırılmasını sağlayacak kanunlar çıkartıldı. Benzer şekilde, Küçük Sanayi Sitelerine büyük önem ve özen gösterilerek, her daim destek sağlanmıştır. En önemlisi bu çalışmaları yaparken, daima ilgili kesimlerle birlikte çalışmaya özen gösterdik. Ancak gelinen noktada Küçük Sanayi Siteleri bir başlarına bırakılmışlardır” dedi.  
 
SANAYİCİ VE ESNAF YÜKSEK VERGİ VE PRİMLE BOĞUŞUYOR
İzmir Milletvekili olarak bugüne kadar TBMM’de Bakanlara verdikleri yazılı önergelere verilen cevaplardan Bornova ve İzmir’e beklenen hizmetlerin yapılmadığını gördüklerini anlatan Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Bugün halen esnafımız yüksek vergi ve prim oranlarıyla boğuşuyor. Bankaların yüksek faiz oranları ve istedikleri teminatlar yüzünden sıkıntı yaşıyorsunuz. Elektriği en yüksek fiyatla kullanıyor, doğalgazı olanlar yüksek fatura öderken, olmayanlar yüksek bağlama bedeli nedeniyle bu imkândan faydalanamıyor. 2002 yılında 100 TL’ye 41 litre mazot alınırken, bugün sadece 22 litre alınıyor. 2002 yılında 11,34 kuruş olan elektriğin kilovat saati, yüzde 100’ün üzerinde artışla bugün 22,20 kuruşa çıkmıştır. 2002 yılında 100 TL ile 276 m3 doğalgaz alınabiliyorken, bugün sadece 92 m3 alınabiliyor. Esnaf ve sanatkârımız borç içinde bankaların eline ve vicdanına terk edilmiş, birçoğunun bankalara olan borcundan dolayı malına el koyulmuş ve icradan satışa çıkarılmıştır.”
 
İNSAN ODAKLI BÜYÜME
Türkiye’nin büyüme modelinin farklılaşması gerektiğini düşündüklerini ve daha fazla üretim yaparak, elde edilen gelirin daha adil bölüşüleceği bir sistemi kuracaklarını dile getiren Tanrıkulu, daha düşük gelire sahip ekonomik ve sosyal kesimlere öncelik verilmesi ve tekrar üretime dönülmesi, yerli kaynakların harekete geçirilmesini sağlayacaklarını kaydetti. Toplantıda Tanrıkulu esnaf ve KOBİ temsilcilerinin sorularını da yanıtlarken, yaşanan sıkıntıların çözümünü ortak akılla birlikte gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894