• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

HDP Aliağa'da Barajı Aştı

HDP Aliağa'da Barajı Aştı
7 Haziran Genel Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa seçim bürosu açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi. / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili
HDP ALİAĞA SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI ŞÖLEN HAVASINDA  GERÇEKLEŞTİ
 
7 Haziran Genel Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa seçim bürosu açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi. HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayları Av. Eylem Yıldız ve Müslüm Doğan’ın katılımı ile gerçekleşen açılış töreni şölen havasında geçti. İlgi ve katılımın yoğun olduğu seçim bürosu açılışında; Aliağalılar  HDP'li adaylara büyük sevgi gösterdi.
 
 
SLOGANLAR VE ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE KARŞILANDILAR
Seçim bürosu açılışına katılan Aliağalı HDP’liler, milletvekili adaylarını sloganlar ve alkışlar eşliğinde karşılarken, bazı  vatandaşlarda evlerinden, çalıştıkları iş yerlerinden ve araçlarından adayları selamladı. Adayların seçim bürosuna gelmesiyle birlikte coşku seli artarken, seçim bürosu önünde halaylar çekildi, hep bir ağızdan türküler söylendi.“Seni Başkan Yaptırmayacağız”,  “HDP Meclise”  şeklinde sloganlar atan kalabalık, ellerinde ki HDP bayraklarını sallayarak adeta gövde gösterisi yaptı. Mitinge dönüşen seçim bürosu açılışında; AKP'nin başkanlık hayalinin HDP’nin Meclise girmesiyle halkın barajına takılacağının mesajı verildi. AKP'in tek adam rejimini eleştirerek, demokrasi ve özgürlükler için destek isteyen HDP’li adaylar Aliağa’da başarı sözü verdi. 
 
YILDIZ: ALİAĞA’NIN DERTLERİNİ BİLİYORUZ
HDP İzmir 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Eylem Yıldız, Aliağa’da böylesine bir coşkulu kalabalık beklemediğini, ancak kendilerini karşılayan kalabalık karşısında seçim zaferine olan inancının daha da arttığını söyledi. Aliağa’da böyle bir kalabalığı görmekten şaşkın ve heyecanlı olduğunu vurgulayan  Yıldız,  “Biz Aliağa’nın Yörük köylüsünün dertlerini de biliyoruz, Çıtak’lının dertlerini de biliyoruz. Aliağa’nın menemen ovasında çapa tutup, akşam evine bir lokma ekmek götürmek için evlerine yorgun argın dönen insanların dertlerini de biliyoruz. Diyarbakır’dan, Mardin’den, Kars’tan, Şırnak’tan, Hakkâri’den gelen Kürt vatandaşlarımız Aliağa’yı yurt edindiler. Burada kendilerine bir lokma ekmek arayışına girdiler. Aslında bizim HDP projesi olarak anlatmaya çalıştığımızda budur.  Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, yerli halkımız, göçmenler, değişik inançlara değişik kültürlere mensup olan herkes fiili olarak burada yaşıyor ve yaşatıyor. İşte bu yüzden bu güzelliğe, bu coşkuya, bu heyecana şaşırmamam gerekiyor” dedi 
 
KADINA SAHİP ÇIKAN PARTİ 
HDP’nin kadına değer veren, kadını önemseyen bir parti olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: “Biz bir kadın partisiyiz. Bizim partimizin logosu, kadınların elleri üzerinde büyüyen rengârenk meyveleri olan bir ağacı gösteriyor. Demek ki yaşam kadınların ellerinde büyüyor. Yaşam denilen bu güzel ağaç, demek ki hepimize her gün rengârenk meyvelerini sunuyor. Bu güzel ağacı kendi diliyle, kendi rengiyle var eden kadınlardır, annelerdir, kızlarımızdır. Biz lafta değil gerçekte kadın partisiyiz. Bizim 26 milletvekili adayımızdan 13-14 tanesi kadındır. Kota sorununu kadın temsiliyetinde eşitliğe dönüştüren bir partiyiz”
 
“ZAFER MUTLAKA İNANAN İNSANLARIN OLACAKTIR”
HDP ile insanların nefes aldığını, özgür ve demokratik bir ülkede yaşama umutlarının daha da  arttığını vurgulayan Yıldız, “HDP ile insanlar dediler ki ‘umut hala var’. Umut bitmemiş. Hala insan coşkusu var, hala insan emeği var. Eğer önümüze barajlar konuyorsa bu barajları bu insan elleri yıkacaktır. Bu kadın elleri yıkacaktır. Eğer meclise girişimizin önüne engeller dikilecekse, insanın gururu, insanın inadı, insanın var olma savaşı, insanın kendi olma savaşı burada haklı çıkacaktır. Zafer mutlaka inanan insanların, yoldaşların olacaktır. 7 Haziran bizim için bir var oluş seçimidir. Sadece biz Kürtlerin seçimi değildir 7 Haziran seçimi, Ak Saraylarda oturup yaldızlı bardaklardan su içenlere karşı olanların seçimidir. 8 Haziran sabahı bizim için çocuklarımız için çok güzel bir yaz sabahı olacaktır buna emin olun. Gözlerinizdeki bu heyecan, bu umut 8 Haziran sabahı Aliağa’da denize karşı kocaman bir halaya dönüşecek, kocaman bir zeybeğe dönüşecek. Efeler diyarında Mardinliler, Karslılar, Diyarbakırlılar, Muşlular hep birlikte halay çekecekler birlikte horon tepecekler. Bizler Türkiye’nin partisi olarak, Türkiye halklarının umudu olarak herkesle kucaklaşacağız ve bu kucaklaşmanın önüne kimse geçemez. Çünkü biz o insanlara dokunduk el sıkıştık. Sıra kucaklaşma zamanıdır, zafer zamanıdır” diyerek, AKP iktidarına karşı en büyük şöleni 8 Haziran'da kutlayacaklarını söyledi. 
 
DOĞAN: GELECEĞİMİZİ İNŞA EDECEĞİZ
HDP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Müslüm Doğan da, Halkların bir arada, yaşama şartlarını oluşturmak için mücadele verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:  “Aliağa’da aydınlık yüzleri görüyorum. Aliağa’da ülkenin her yerinden gelen yoldaşlarımız var. Burada bir değişim için toplandık. Geleceğimizi inşa edeceğiz. Bu ülkeyi Demokratik bir Cumhuriyete dönüştürmek zorundayız.  Dersimliler yurtlarından uzaklaştırıldı. O doğa insansızlaştırıldı. Dersimliler ülkenin her yerine zorunlu göçe zorlandı. Bu durumu nefretle ve şiddetle kınıyorum. Halklar geçmişle doğru bir şekilde yüzleşmek istiyorlar. Halkların birbiriyle hiçbir sorunu yok. Esas sorun devlet bilincimizle ilgilidir.” 
 
 ”Alevilerin Sünnilerle, Türklerin Kürtlerle bir sorunu olabilir mi” diyerek sözlerini sürdüren Doğan, şöyle devam etti:  “Hepimiz emekçi insanlarız. Hepimiz geleceğimize sahip çıkmalıyız. Bu ancak HDP projesiyle mümkündür. Bugün bir araya gelmemizin çok önemli bir sebebi var. Biz bu Cumhuriyeti dönüştürmek zorundayız. Çünkü bu Cumhuriyet demokratik değildir. Bu Cumhuriyet gerçek demokrat, laik bir Cumhuriyet değildir. Bu Cumhuriyetin özellikle, ezilenlere, Türklere, Kürtlere ve bu ülkede yaşayan hiç kimseye vereceği bir şey kalmamıştır. Bu Cumhuriyeti yeniden inşaa edeceğiz.” 
 
“BIÇAK SIRTI BİR OY SORUNU VAR”
Türkiye’nin dış siyasetinde de çok tehlikeli oyunlar oynadığına vurgu yapan Doğan,  “Orta Doğu haklarını uluslararası emperyalist sistemle bir birine düşürülerek ayrıştırılmak isteniyor. Daha 3 gün önce Suriye’de bir Alevi köyü İşid tarafından basıldı. Sizlerin ne kadar hukuk ve adalet istediğinizi biliyorum. Bunu gözlerinizden okuyabiliyorum. Ama diğer dostlarımıza da dokunmalıyız. Bu sorunu çözmek üzere komşularımızı da bu mücadeleye katmalıyız. Şuan da bıçak sırtı bir oy sorunu var. Şuan da yüzde 10’nu geçtik, geçiyoruz, geri düşüyoruz. Buna aldanmadan komşumuzda, mahallemizde, ilçemizde, ilimizde ulaşabileceğimiz herkese ulaşmak zorundayız” diye konuştu.Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı.       Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894