• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İzmir 25 °C

Helvacı Cemevi İbadete Açıldı

Helvacı Cemevi İbadete Açıldı
Helvacı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Aliağa’nın Helvacı Mahallesi’nde yaptırılan ‘Cemevi’ düzenlenen törenle ibadete açıldı. / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
HELVACI CEMEVİ İBADETE AÇILDI
 
Helvacı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Aliağa’nın Helvacı Mahallesi’nde yaptırılan ‘Cemevi’ düzenlenen törenle ibadete açıldı. 
 
Yapımına 2011 yılında başlanan ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan cemevi’nin açılış törenine; Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Dernek Üyeleri, Mahalle Muhtarları,  Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
BARUT: CEMEVİ’MİZİ ALEVİSİ,  SÜNNİSİ, KÜRDÜ, TÜRKÜ İLE BİRLİKTE YAPTIK  
Pir Sultan Abdal’ın şiirlerinden dizelerin okunmasıyla başlayan töreninin açılış konuşmasını;  Helvacı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Şükrü Barut yaptı. Temeli atıldığında bitirilmesine zor gözüyle bakılan cemevi’ni, yaşanan bazı zorluklara rağmen 3 yılda tamamlayıp hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Barut, “Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürdiyle, Türküyle birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde cemevi’mizi kurarak bugünlere getirdik. Bu cemevi’nde alevi kardeşlerimizin ne kadar katkısı varsa bir o kadar da Sünni dostlarımızın katkıları vardır” diyerek, cemevi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 
Cemevlerine ibadethane statüsü verilmediğini hatırlatarak, son dönemde bazı ilçe belediye meclislerinde cemevlerinin ibadethane statüsüne alındığını, ancak cemevlerine ibadethane statüsü veren belediye meclisi kararlarının iptali için yine aynı ilçelerde görev yapan bazı kaymakamların yargıya başvurduğunu anlatan Barut, bu konuda ki üzüntüsünü dile getirdi.
 
AYNI ALLAH'IN KULLARIYIZ
Konuşmasının devamında; demokrasi vurgusu yapan Barut, “Alevi, Sünni hepimiz aynı Allah’ın kullarıyız. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir. Ancak karşılıklı saygı çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Bizlerde bu ülkenin vatandaşı, bu ülkenin evlatlarıyız. Vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmek adına bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz.  Biz ayrımcılık istemiyoruz. Biz cemevlerinin yasal statüye kavuşturulmasını istiyoruz. Devletimizin bu yanlıştan er yâda geç döneceğine yürekten inanıyoruz ” dedi. 
 
TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından cemevinin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Daha sonra cemevinin açılış kurdelesini dua eşliğinde kesen Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Gani Kaplan, cemevinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyledi.
 
TÜRKÜLER KATILIMCILARA DUYGULU ANLAR YAŞATTI
Açılış töreninin ardından sırasıyla sahne alan sanatçılar; Gani Pekşan, Ali Musa Tunç, Menlan Küçük ve Dertli Divani  söyledikleri türkülerle katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Törenin bitiminde ise konuklara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi.
 
 
600 metrekare arsa alanı üzerinde 200 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen cemevi 2 kattan oluşuyor.         Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
 
 
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894