• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İzmir 16 °C

Büro Emekçileri Greve Gitti

Büro Emekçileri Greve Gitti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ KESK'e bağlı Büro Emek­çi­le­ri Sen­di­ka­sı (BES) özlük hak­la­rın­da ya­şa­nan sı­kın­tı­la­rı dile ge­tir­mek ve Soma'da ya­şa­nan maden ka­za­sı­nın yıl dö­nü­mü ne­de­niy­le grev yaptı. Yarım gün iş bı­ra­kan BES'e bağlı Ali­

BÜRO EMEKÇİLERİ GREVE GİTTİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ KESK'e bağlı Büro Emek­çi­le­ri Sen­di­ka­sı (BES) özlük hak­la­rın­da ya­şa­nan sı­kın­tı­la­rı dile ge­tir­mek ve Soma'da ya­şa­nan maden ka­za­sı­nın yıl dö­nü­mü ne­de­niy­le grev yaptı.
Yarım gün iş bı­ra­kan BES'e bağlı Ali­ağa vergi da­ire­si ça­lı­şan­la­rı hü­kü­met ko­na­ğı önün­de basın açık­la­ma­sı yaptı. Basın açık­la­ma­sı­nı oku­yan BES Ali­ağa tem­sil­ci­si Ayşe Ha­ma­rat Or­ta­köy grev ile il­gi­li ola­rak şun­la­rı söy­le­di: " Büro Emek­çi­le­ri Sen­di­ka­sı ola­rak, “İnsan­ca yaşam gü­ven­ce­li İş Gü­ven­li Ge­lecek” ta­le­bi ile bir kez daha ey­lem­de­yiz. 13 Mayıs’ta tam da ülke ta­ri­hi­nin en büyük işçi kat­li­amı olan Soma’nın yıl­dö­nü­mün­de grev ya­pa­rak alan­lar­da ola­ca­ğız. Büro emek­çi­le­ri­nin mü­ca­de­le ör­gü­tü, onur­lu sesi olan sen­di­ka­mız, taşı delen suyun gücü değil, dam­la­la­rın sü­rek­li­li­ği­dir mi­sa­li 13 Mayıs’ta mü­ca­de­le ta­ri­hin­de yeni bir sayfa daha aça­rak ta­lep­le­rin­de ka­rar­lı­lı­ğı­nı bir kez daha or­ta­ya ko­ya­cak­tır." dedi.

ÇEVİK KUV­VET AM­BU­LANS­TAN ÖNCE GELİYOR
İç gü­ven­li­ğe daha fazla önem ve­ril­di­ği­ne dik­kat çeken Or­ta­köy " İş ka­za­la­rı ya­şa­nan ma­hal­le­re, am­bu­lans­tan önce çevik kuv­ve­tin gel­di­ği, iş gü­ven­li­ğin­den, iç gü­ven­li­ğe daha fazla önem ve­ril­di­ği bir dü­zen­de ül­ke­miz iş ci­na­yet­le­rin­de dünya üçün­cü­sü, Av­ru­pa’da ise bi­rin­ci sı­ra­da­dır. Bu an­la­yış, Soma’da 301, Er­me­nek’te 18 işçi kar­de­şi­mi­zi kat­let­miş, Soma’da 432, Er­me­nek’te 34 ço­cu­ğu­mu­zu yetim bı­rak­mış­tır." dedi.

NAN­KÖR­LÜK YA­PA­CA­ĞIZ
Tür­ki­ye'yi ta­şe­ron cum­hu­ri­ye­ti­ne çe­vi­ren­le­re karşı alan­lar­da ol­duk­la­rı­nı ifade eden Or­ta­köy " Tür­ki­ye’yi ta­şe­ron cum­hu­ri­ye­ti­ne çe­vi­ren an­la­yı­şa karşı, 13 Mayıs’ta grev­de­yiz. Ül­ke­mi­zi ucuz emek cen­ne­ti­ne çe­vi­ren­le­re karşı nan­kör­lük ya­pa­ca­ğız, ta­şe­ron ölüm­dür ya­sak­lan­sın ta­le­bi­mi­ze kulak tı­ka­yan­la­ra bunun so­nu­cu ya­şa­nan iş ci­na­yet­le­ri­ne karşı 13 Mayıs’ta grev­de­yiz" dedi.

TA­LEP­LERİMİZ İÇİN 13 MAYIS’TA GREV­DEYİZ!
- 2013 yı­lın­da ger­çek­le­şen satış söz­leş­me­sin­den kay­nak­lı ka­yıp­la­rı­mız kar­şı­lan­ma­lı ve in­san­ca ya­şa­ya­cak ücret ve­ril­me­li­dir.
- 2011 yı­lın­da ya­sal­la­şan 666 sa­yı­lı KHK ile gasp edi­len gelir ka­yıp­la­rı­mız kar­şı­lan­ma­lı­dır.
- Açlık sı­nı­rı al­tın­da­ki üc­ret­ler vergi dışı bı­ra­kıl­ma­lı, yok­sul­luk sı­nı­rı al­tın­da­ki üc­ret­ler ise ilk vergi di­li­min­den ver­gi­len­di­ril­me­li­dir.
- Her türlü ek öde­me­ler emek­li ay­lı­ğa esas ka­zan­ca dahil edil­me­li­dir.
- Ay­rım­cı uy­gu­la­ma­la­ra ve kad­ro­laş­ma­ya son ve­ril­me­li, per­so­nel alım ve gö­rev­de yük­sel­me sı­nav­la­rın­da ada­let sağ­lan­ma­lı, sözlü sı­nav­lar kal­dı­rıl­ma­lı­dır.
- Yar­dım­cı hiz­met­li­ler ve mü­ba­şir­ler genel idari hiz­met­ler sı­nı­fı­na ge­çi­ril­me­li­dir.
- Ad­li­ye­ler­de an­gar­ya­ya son ve­ril­me­li, yargı emek­çi­le­ri­ne yö­ne­lik iti­bar­sız­laş­tır­ma po­li­ti­ka­la­rı­na son ve­ril­me­li­dir.
- Temel kamu hiz­met­le­ri ni­te­lik­li ve üc­ret­siz ol­ma­lı­dır.
- Adil bir vergi sis­te­mi ku­rul­ma­lı, temel tü­ke­tim mad­de­le­ri üze­rin­de­ki do­lay­lı ver­gi­ler kal­dı­rıl­ma­lı, ser­vet ver­gi­si uy­gu­lan­ma­lı­dır.
- Dep­re­me da­ya­nık­lı ol­ma­yan hiz­met bi­na­la­rı bo­şal­tıl­ma­lı, bu bi­na­lar­da­ki kamu ça­lı­şan­la­rı­nın can gü­ven­li­ği sağ­lan­ma­lı­dır.
- Esnek, ku­ral­sız, gü­ven­ce­siz ve per­for­man­sa göre ça­lış­tır­ma ya­sak­lan­ma­lı, tur­ni­ke ve ka­me­ra sis­tem­le­ri kal­dı­rıl­ma­lı­dır.
- Grev hak­kı­mız yasal gü­ven­ce­ye ka­vuş­tu­rul­ma­lı ve ger­çek bir toplu söz­leş­me önün­de­ki en­gel­ler kal­dı­rıl­ma­lı­dır.
- Ro­tas­yon adı al­tın­da­ki sür­gün­le­re son ve­ril­me­li, sen­di­kal hak ih­lal­le­ri­ne, üye, tem­sil­ci ve yö­ne­ti­ci­le­ri­mi­ze yö­ne­lik sür­gün, so­ruş­tur­ma ve ce­za­la­ra, gö­rev­den uzak­laş­tır­ma­la­ra son ve­ril­me­li­dir.
- Ka­mu­da 4/B, 4/C, ta­şe­ron ça­lış­tır­ma bi­çim­le­ri ya­sak­lan­ma­lı ve tüm gü­ven­ce­siz kamu emek­çi­le­ri kad­ro­ya alın­ma­lı­dır.
- Ücret ada­let­siz­lik­le­ri­ne son ve­ri­le­rek, eşit işe eşit ücret il­ke­si ha­ya­ta ge­çi­ril­me­li­dir.
- İşçi sağ­lı­ğı ve iş gü­ven­li­ği ön­lem­le­ri de­net­len­me­li, İşçi Sağ­lı­ğı ve İş Gü­ven­li­ği Ya­sa­sı kamu emek­çi­le­ri­ni de içe­ri­si­ne ala­cak şe­kil­de ge­niş­le­til­me­li­dir.
- Ol­ma­yan yer­ler­de üc­ret­siz kreş, ser­vis ve ka­li­te­li yemek hiz­me­ti ve­ril­me­li­dir.
- İşyer­le­ri­miz­de her türlü cin­si­yet ay­rım­cı­lı­ğı, ka­dı­na yö­ne­lik şid­det, mob­bing ve cin­sel taciz fi­il­le­ri di­sip­lin ce­za­sı kap­sa­mı­na alın­ma­lı­dır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894