• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Sezai Karakoç söyleşisi

Sezai Karakoç söyleşisi
ğitim-Bir-Sen İzmir, 'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşilerinin üçüncüsünde şair, yazar, düşünür ve siyasetçi Sezai Karakoç'u ele aldı. / Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menem
SEZAİ KARAKOÇ SÖYLEŞİSİ İZMİR'DE DÜZENLENDİ
 
Eğitim-Bir-Sen İzmir, 'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşilerinin üçüncüsünde şair, yazar, düşünür ve siyasetçi Sezai Karakoç'u ele aldı. 
 
Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, Mayıs ayı boyunca her hafta düzenleyeceği 'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşilerinin üçüncüsü gerçekleştirdi. Konak Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki söyleşiye konuşmacı olarak katılan yazar Osman Bayraktar, şair ve yazar kimliklerinin yanı sıra düşünür ve siyasetçi olarak da tanınan Sezai Karakoç'u anlattı. Bayraktar, Sezai Karakoç'un fikir ve duygu bakımından beslendiği kaynaklardan, şiir incelemelerinden, yetiştiği çevreden, diriliş düşüncesinden ve medeniyet anlayışından söz ederek dinleyenlere unutulmaz bir bilgi ziyafeti çekti. Bayraktar, söyleşisi sırasında Karakoç'un şiirlerinden bazılarını da okuyarak dinleyenlere eşsiz anlar yaşattı. 
 
ÜLVER: 'DİRİLİŞ' DÜŞÜNCESİ EVRENSEL BİR DEĞERDİR
Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Lütfü Ülver, Sezai Karakoç'un düşünce dünyasının temelinde yer alan 'Doğu' ve  'Batı' kavramlarına değindi. Karakoç’un bu iki kavramı tartışmasının sonucu olarak 'Diriliş' düşüncesinin yaşadığımız coğrafyada yeniden ihya edildiğini vurgulayan Ülver, "Doğu ve Batı kavramı ve bunlar etrafında oluşturulan ideolojik tutumlar ülkemizde yıllardır tartışılmıştır. Bazı aydınlarımız ışık Doğu'dan yükselir dediler, kaynağımız Doğu'dur dediler ve bizi Doğu'da gezdirdiler. Bazı aydınlarımız da bize hedef olarak Batı'yı gösterdiler. Kendi kültürel değerlerimize yabancılaştırılarak ille de Batı dediler. Tam da bu ortamda Sezai Karakoç bize 'diriliş' dedi ve kendi medeniyet köklerimizden yola çıkarak bu dünyaya söyleyecek sözümüzün olduğunu gösterdi. Kendi öz kültürel kaynaklarımızdan evrensel değerler geliştirebileceğimizi eserleriyle ortaya koydu. Karakoç'un düşünce serüveni, ortaya koyduğu fikirler ve eserler, bugün yaşadığımız pek çok sorunun çözülmesinde bizlere rehberlik edebilecek düzeydedir" ifadelerinde bulundu. 
 
22 MAYIS'TA ÖZDENÖREN KONUŞULACAK
Eğitim-Bir-Sen İzmir Mayıs ayı söyleşilerinin dördüncüsü 22 Mayıs Cuma günü Konak Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilecek. Saat 19:30'da yapılması planlanan söyleşiye konuşmacı olarak katılacak yazar Asım Gültekin, Rasim Özdenören’i anlatacak.
    Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894