• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İzmir 21 °C

Adnan Saka Ahilik Haftası'nı Kutladı

Adnan Saka Ahilik Haftası'nı Kutladı
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. / Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /
ALTO BAŞKANI SAKA AHİLİK HAFTASININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
 
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Saka mesajında şu ifadelere yer verdi:“Odaların, borsaların, meslek birliklerinin temelini oluşturan Ahilik teşkilatı tarihimizde görülen örnek kuruluşlardandır. Ahilik kültürü, benzersiz bir kaynağa sahip olan Türk tarihinde, insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma kültürünün temelini oluşturmuştur. Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük emeği geçen Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda kurulan Ahilik Teşkilatı toplumsal yaşamın en önemli unsuru olan kardeşlik duygusunu esas almaktadır.
Kalite ve standardizasyon, esnaf-müşteri ilişkisi, tüketici korunması ve iş mükemmelliği gibi kavramların öneminin yeni yeni anlaşılmaya başlandığı günümüz ticari yaşamında Ahilik anlayışı ile asırlar önce toplumda esnaf-müşteri arasında güven ortamı sağlanmış, iş ahlakı oluşturulmuş, mesleki gelişim sisteme sokulmuş ve çıraklık, kalfalık, ustalık süreçleri ortaya çıkmıştır. Ahilikte yüzyıllar önce atılan temelle bugün kaliteli üretim için başvurulan prensiplerle tüketicinin daha ucuz, daha kaliteli mal alma imkânı doğmuştur. Bu sebeple asırlar önce Anadolu topraklarında öz kültürümüzle inşa edilen Ahilik sistemini anlamak, anlatmak ve hep beraber yaşamak; başta biz meslek teşkilatı temsilcileri olmak üzere tüm esnaf, sanatkâr ve işadamlarımızın ortak amacı olmalıdır.
Ahilikteki eğitim sisteminde kuramsal bilginin yanında uygulamalı eğitimde yapılarak, öğrencinin mesleği uygulayarak ve yaşayarak öğrenim görmesi sağlanmaktaydı. Bizim de bu noktada öğrencilerimizin yalnızca okul bilgileri ile yetinmeyip onlara çağın gerektirdiği bilgileri kazanmalarını sağlamamız gerekmektedir. Bilgi toplumu olmanın öneminin katlanarak arttığı bu dönemde ayakta kalmanın tek şartı budur.
Bu vesileyle tüm esnaf, sanatkâr ve tüccarlarımızın Ahilik haftasını kutluyor, herkesin hayırlı kazançlar elde etmesini diliyorum.”    Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894