• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İzmir 15 °C

SOCAR, B20'nin stratejik ortağı

SOCAR, B20'nin stratejik ortağı
Dünya enerji piyasasının dev şirketlerinden SOCAR, Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği ‘devler ligi’ G20’nin iş dünyası ayağı olan B20’ye stratejik ortak oldu. / Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber /
SOCAR, B20’NİN STRATEJİK ORTAĞI OLDU
 
Dünya enerji piyasasının dev şirketlerinden SOCAR, Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği ‘devler ligi’ G20’nin iş dünyası ayağı olan B20’ye stratejik ortak oldu. 
 
SOCAR ile B20 Türkiye Yürütme Kurulu arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandı. Buna göre SOCAR, global ölçekte iş dünyası devlerini Kasım ayında Antalya’da buluşturacak B20 toplantısı ve öncesindeki etkinliklerin stratejik ortağı olacak.
 
Bakü’de yapılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev’in de hazır bulunduğu B20 Azerbaycan Bölgesel Danışma toplantısında konuşan SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığının önemine değindi. “Türkiye, G20 başkanlığı döneminde bir ülkeyi davet hakkını Azerbaycan’dan yana kullandı” diyen Abdullayev, Kasım ayında Antalya’da yapılacak zirveye 21’inci ülke olarak Azerbaycan’ı çağıran Başbakan Yardımcısı Babacan’a teşekkür etti. B20’nin öncelikli konularının tartışıldığı toplantıya Azerbaycan olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Abdullayev, stratejik işbirliği anlaşmasıyla süreci desteklediklerini söyledi. Abdullayev şöyle konuştu:
“TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında yürütülen B20 sürecinde, küresel sorunlarla mücadele yolunda iş dünyasının, çalışanların, sivil toplum örgütlerinin desteği ile önemli adımlar atılacak. B20’nin ‘Altyapı ve Yatırım’ görev gücünün bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü ‘altyapı ve yatırım’ kavramları büyümeyi, istihdamı, kalkınmayı ve tüm bunlarda sürdürülebilirliği etkilemesi nedeniyle kritik öneme sahip. Biz Azerbaycan’ın en büyük devlet şirketi SOCAR olarak bölgemizde önemli altyapı projeleri gerçekleştiriyoruz. Güney Gaz Koridoru ve Türkiye ayağı olan TANAP, bölgemizde diğer tüm enerji projelerini teşvik eden önemli ve öncü bir altyapı projesidir. Bu projeler sayesinde enerji kaynaklarımızı Türkiye üzerinden Avrupa ile buluşturuyoruz. Hem Türkiye’nin enerji arz güvenliğini sağlamaya hem Avrupa ve dünya barışına katkıda bulunuyoruz. Benzer altyapı çalışmaları planlayan gelişmekte olan ülkelerle tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız.”
 
Türkiye kilit ülke
Toplantıda bir konuşma yapan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz da B20’nin stratejik partneri olma gururu yaşadıklarını belirtti. B20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak Türkiye’nin, iş dünyası liderlerinin çalışmalarına öncülük edeceğini, aynı zamanda tarihi ve kültürel açıdan önemli bir tanıtım fırsatı yakalayacağını vurgulayan Kenan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:“Türkiye bölgesinde bir istikrar merkezi olarak yükselmeye devam ediyor. Bu merkez, Doğu’daki enerji depoları ile Avrupa ekonomilerini buluşturan köprü rolünde. Türkiye; tarihiyle, kültürüyle, duruşuyla bu rolün hakkını verdiği gibi, ekonomik anlamda imza attığı, içinde yer aldığı dev projelerle de güven ve istikrarın sürdürülebilirliğinin teminatı olarak kabul ediliyor. Türkiye ve Azerbaycan’ı dünya enerji piyasasının önemli aktörü haline getirecek ve barışa katkı sağlayacak TANAP projesiyle, SOCAR’ın B20’ye de değer katacağını düşünüyorum. Avrupa enerji sektöründe kilit ülke konumuna gelen Türkiye’nin, kardeş ülke Azerbaycan’la yürüdüğü yoldaki adımların tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum.”
 
19 büyük ekonomi ve AB Komisyonu’ndan oluşan, küresel ekonomi politikalarına yön veren G20’nin alt kolu B20’nin dönem başkanlığını da yürüten Türkiye, bu yıl bir dizi toplantıya ev sahipliği yapıyor. Türkiye Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı B20, Antalya’daki G20 Zirvesi öncesi küresel iş dünyası temsilcilerini çeşitli platformlarda bir araya getirecek. Bu yıl B20 bayrağını taşıyan Türk iş dünyası, güçlü stratejik ortakların da desteğiyle dünya ekonomi gündemine damga vuracak.      Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /   
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894