• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İzmir 21 °C

Çiftçiyi kartelcilere mahkûm etmeyeceğiz

Çiftçiyi kartelcilere mahkûm etmeyeceğiz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu/ Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /
AHMET KENAN TANRIKULU:ÇİFTÇİYİ KARTELCİLERE MAHKÛM ETMEYECEĞİZ
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, bugün can çekişen Türk tarımının yeniden şahlanması için tarım ve hayvancılığa garanti fiyat uygulamasını getireceklerini söyledi.
 
Seçim mesaisini İzmir’in ikinci bölgesinde bulunan ilçelerde aralıksız sürdüren MHP’li Tanrıkulu, Tire ve Bayındır’daki vatandaşlarla bir araya geldi. Gezi öncesinde partisinin ilçe merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tanrukulu, Türkiye’nin tarımda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek “ABD’den pirinç, Kanada’dan mercimek, Çin’den sarımsak, Meksika’dan nohut hatta saman ithal eden ülke konumuna getirildik. Diğer yandan son günlerde patates de ithal edilmeye başlandı.a Yerli üretici 13 yıldır kaderine terk edilmiş, düşünülmüyor” dedi. 
 
Çiftçiyi garanti fiyat kurtaracak
 
Süt üreticilerinin büyük bir dar boğaz içinde olduğunu ve geçtiğimiz yıl ülke genelinde 1 milyon süt ineğinin kesildiğini bildiren Tanrıkulu, çiğ sütün fiyatlandırılmasında büyük firmaların rol aldığını ve üretilen sütün ekonomik karşılığı olmamasından dolayı ineklerin ete dönüştürüldüğünü belirterek “Sadece bir hayvanı alıp çiftçiye vermekle desteklenmiş zannediliyor. Böyle bir şey yok. Bunun yerine daha fazla soğuk zincir sistemi oluşturulmuş olsaydı ve böylelikle üretici birliklerini destekleyebilseydik süt fiyatları bugün bu durumda olmazdı. Üç beş tane tekelin elinde süt fiyatı belirleniyor. Bu da çiftçinin istediği çiğ süt fiyatını oluşturmuyor. Biz tarım ve hayvancılıkta garanti fiyat uygulamasını getireceğiz” dedi.
 
AKP’li yıllar tarımı çürüttü
Karanlıklarla dolu 13 yıllık AKP iktidarının tarımı da çürüttüğünü vurgulayan Tanrıkulu, “Şöyle bir etrafımıza baktığımızda çiftçinin ekonomik durumu ortada. Programımızda bulunan toplumsal onarım ve huzurlu gelecekten kastettiğimiz çiftçi, üretici, esnaf, sanayici ve girişimci kesimin hepsini kucaklayacak bir ekonomi politikasıdır. 7 Haziran sonrasında bu bölgeye Küçük Menderes havzasına ilgimiz, alakamız, üzerine titreyişimiz devam edecek. Uygulayacağımız toparlayıcı tarım politikaları nihayetinde bölgemizdeki çiftçilerimizin yüzünü güldürecek” dedi.
 
Pamuğun sadece adı kaldı
İthalat ekonomisine dayalı uygulanan politika nedeniyle Ege ve İzmir pamuğunun tarımdaki yerini kaybetmeye başladığını ifade eden Tanrıkulu, “Pamukta primin ciddi bir şekilde yükselmesi gerek. Pamuğun kilosu ABD’de Türk lirası olarak 1 lira iken, Türkiye’de 65 kuruş. Bizim dönemimize göre bugünkü fiyatlar, üreticinin geçim sıkıntısı yaşanmasına neden olmaktadır. Buna dikkat etmemiz gerek. Zeytin ve zeytinyağı üzerinde de aynı politika uygulanacak” diye konuştu.
Tanrıkulu, sonrasında Tire İlçe Başkanı Atakan Duran ve Bayındır İlçe Başkanı İbrahim Soğancıoğlu ile birlikte esnaf ve vatandaşlara projelerini anlattı.   Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /  
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894