• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İzmir 15 °C

Tansu Kaya, İddialı Konuştu

Tansu Kaya, İddialı Konuştu
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, Aliağa merkezli yayın yapan Sahil Radyo'da Yunus Yeşilöz’ün hazırlayıp sunduğu “Açık Görüş” programına konuk oldu. Deneyimli gazeteci Yunus Yeşilöz’ün canlı yayın konuğu olan Tansu Kaya, seçim süreci ve ülke
TANSU KAYA:  MİLLETTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE DIŞ MİHRAKLARA, FAİZ LOBİSİNE VE  LEGAL GÖRÜNÜMLÜ İLLEGAL ÖRGÜTLENMELERE  RAĞMEN 13 YILDIR İKTİDARDAYIZ.  
 
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, Aliağa merkezli yayın yapan Sahil Radyo'da  Yunus Yeşilöz’ün hazırlayıp sunduğu “Açık Görüş” programına konuk oldu. Deneyimli gazeteci Yunus Yeşilöz’ün canlı yayın konuğu olan Tansu Kaya, seçim süreci ve ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
ALGI OPERASYONLARI KARŞILIK BULMUYOR 
Gazeteci Yeşilöz’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Tansu Kaya, seçim atmosferine girildiği günden itibaren bir kısım medya tarafından ülkede sanki kaos varmış gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını öne sürdü. AK Parti’nin dış mihraklara, faiz lobisine ve legal görünümlü illegal örgütlenmelere rağmen milletten aldığı güçle 13 yıldır iktidarda olduğunu belirten Kaya, “Birileri suni gündemler hazırlıyor. Bunların tek amacı vatandaşı endişelendirmek ve seçmen üzerinde algı operasyonu yapmak. Ancak Türkiye eski Türkiye değil,  medya üzerinden yapılmaya çalışılan bu tür algı operasyonları artık vatandaş nezdinde karşılık bulmuyor” dedi. 
 
HER YERDE SEVGİYLE KARŞILANIYOR, MUHABBETLE UĞURLANIYORUZ 
Vatandaşın bir zamanlar  futbol takımı tutar gibi parti tuttuğunu, ancak AK Parti'nin hizmet odaklı siyaset çizgisiyle toplumda bu anlayışın yok olduğunu ve insanların artık amblemlere değil hizmete oy verdiğini anlatan  Kaya, şöyle konuştu: “Vatandaş artık oy vereceği partinin ne kadar güvenilir olduğunu sorguluyor. Ülkemize en iyi hizmeti kimin getireceğine inanıyorsa ona oy veriyor. Yineliyorum birileri AK Parti’ye sanki halk nezdinde çok büyük bir tepki varmış gibi yansıtmaya çalışıyor. Lakin 13 yıldır iktidarda olan bir partinin adayı olarak gururla belirtmek isterim ki; 2 aydır sahada  çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmadı ve şuana kadar olumsuz yönde  hiçbir tepkiyle karşılaşmadık. Aksine gittiğimiz her yerde sevgiyle karşılanıp muhabbetle uğurlanıyoruz. Elbet arada münferit tepkilerle karşılaşıyoruz ama biz onları kenara koyuyoruz. Çünkü istisnalar kaideyi bozmaz.” 
 
MİLLETTEN DEĞİL, SINIR ÖTESİNDEN MEDET UMUYORLAR 
AK Parti'nin her zaman milleti ile birlikte hareket ettiğini vurgulayan Kaya, sözlerine şöyle devam etti:  “AK Parti gücünü milletten alırken, diğer siyasi partiler ise sınır ötesinden kendilerine yandaş ve destekçi bulma gayreti içindeler. Örneğin geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlementosu’nun yetkilileri İzmir’de esnaf ziyareti yaptılar. Ardından da belediye başkanları ile bir araya geldiler.Bu gelişmeler yaşanırken şahit oluyoruz ki;  ismini bildiğimiz, bilhassa gezi sürecinde çok yakından tanıdığımız İngiliz, Alman ve Amerikan basın yayın organlarının muhabiri kılığı  altında, olmadık yerlerden ummadığımız kişiler çıkıp farklı propagandalar yapıyor.  Dolayısıyla yanlış başladılar yanlış gidiyorlar. Umutlarını yurt dışına bağlamışlar, desteği milletten değil dış mihraklardan bekliyorlar. Halbuki size destek verecek, sizi iktidara taşıyacak olan tek güç vatandaştır, bunun içindir ki vatandaşın dilini konuşmanız, vatandaşın nabzını tutmanız vatandaşın anladığını söylemeniz lazım.”  
 
YAPARSANIZ SİZ YAPARSINIZ 
Muhalefet partilerinin insanların ekonomik beklentileri üzerinden propaganda yaptığına dikkat çeken Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meydanlar da işte biz gelirsek şunu vereceğiz, biz gelirsek bunu vereceğiz şeklinde popülist söylemler insanları tatmin etmiyor. Bu söylemlerden yola çıkan vatandaş; ‘onlar bize şunları verecekmiş, peki siz ne vereceksiniz?”  diye soruyor bize. Bizde bunu söyleyenlere diyoruz ki;  biz bir şey vermeyeceğiz,  seçimden sonra zaten bu işle ilgili gereken adımlar atılacak ve ilgili düzeltmeler yapılacak. Çünkü 13 yıldır başladığımız noktadan bugüne geldiğimizde yapılan ve yapılamayanlar ortada. Söylenenlerin birçoğu gerçekleşmiş. Gerçekleşmeyenler de hayır biz bunu yapmıyoruz denmemiş. Bir takım sebeplerle ötelenmiş,  gecikmiş olabilir veya yapılması yönünde hazırlıklar devam ediyor olabilir. Elbet biz bunları konuştuktan sonra vatandaşın tepkisi şu oluyor; evet biz zaten onların bunu yapamayacağını biliyoruz. Yaparsanız siz yaparsınız. Lütfen seçimden sonra meclise giderseniz, bizim şu sorunumuza da eğilin,  bize bu anlamda müjdeli bir haber verin” 
 
13’E 11  VEKİL ÇIKARAN İZMİR CHP’NİN KALESİ OLAMAZ! 
Kendisine sorulan soru üzerine İzmir ölçeğinde bir seçim tahmini yapan Kaya, AK Parti’nin İzmir’de bir önceki seçimde aldığı oyun üzerine çıkacağını belirterek, şunları söyledi:  “Biz CHP’lilerin yaptığı gibi İzmir'de milletvekillerinin tamamına yakınını biz çıkaracağız gibi bir söylemde bulunmadık. Ancak şunu söyleyebiliriz ki  birilerinin iddia ettiği gibi İzmir CHP’nin kalesi filan değildir. 2011 Genel seçimlerinin sonuçları ortadadır. CHP 13, MHP 2, Partimiz ise 11 tane milletvekili çıkarmıştır. Dolayısıyla 13’e 11 gibi bir skorun olduğu yerde; kale ifadesini kullanmak çokta söz konusu olmadığı gibi akla mantığa da uygun değildir.
 
HDP BARAJI AŞAMAZ! 
“HDP yüzde 10 barajını aşabilecek mi?” sorusunu da yanıt veren Kaya, “HDP’nin Türkiye genelinde barajı aşabileceğine inanmıyorum. Çünkü geçmiş dönemlerde baktığımızda zaten parti olarak barajı aşabileceklerini görselerdi, girerlerdi. Sadece Cumhurbaşkanlığı seçiminde yakaladıkları oran kendilerini teşvik etti. Elbette saygı duymak lazım. Nihayetinde siyaset arenasındalar. Farklı yol ve yöntemlere müracaat etmemeleri kaydıyla siyaset sahnesinde olmaları ve bu anlamda bir duruş göstermiş olmaları da takdire şayandır.Bu noktada  hakkını da vermek gerekir. Ama tasvip edip etmemek,  kabullenmek ya da kabullenmemek kişilerin kendi şahsi tercihidir. Biz onunla ilgili çok fazla bir şey söyleyemeyiz. Dolayısıyla onlar tabi ki bir siyasi parti olarak yapmaları gereken çalışmaları kendi ölçülerinde yapıyorlar. Aynı şekilde tüm partilerin yapmış olduğu çalışma gibi kendileri bu konuda gayret gösteriyorlar. Ancak barajı aşarsa ne olur?  Barajı aşarsa İzmir özelinde düşündüğümüzde AK partinin çok fazla bir kaybı olmaz. Türkiye genelinde o benim şahsi görüşüm aşamazlar. Aşarlarsa zaten bununla ilgili yapılan yorumlarda verilen bir takım rakamlar var. Kaç Millet Vekili çıkaracakları, meclise nasıl girecekleri noktasında. Zaten çok belli yani onunla ilgili tahmin yürütmeye gerek yok” diye konuştu. 
 
SEVENLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU 
İlk sıralardan aday gösterilmemesine tepki gösteren sevenlerine seslenen Tansu Kaya, partisinin kendisini Aliağa Belediye Başkanlığına aday gösterdiğinde 28 yaşında olduğunu hatırlattı. Siyasete ilk defa AK Parti’de başladığını belirten Kaya,   “Aliağa Belediye başkanlığın adayı gösterildiğimde 28 yaşındaydım. O dönem partim bize güven duyup 28 yaşında bir kişi olarak bizi aday gösterdi ve belediye başkanı yaptı. Bugün de bize bu görevi layık gördü. Hangi sıradan aday gösterildiğimizin hiçbir önemi yok. Zira aday gösterilmemiz bile bizim için büyük şereftir. Bu noktada biz alakalı elimizden geldiği ölçüde de partimize katkı sunmak adına gayret sarf ediyoruz. Aksini düşünmemiz halinde bize güven duyan insanların güvenini boşa çıkardığımız, gibi partimin de hükmi şahsiyetine yanlış bir hareket olurdu.  Bunun içindir ki biz iki aydır sahadayız. Gece gündüz durmadan koşturuyoruz” diyerek başta Aliağa halkı olmak üzere seçim sürecinde kendisinin yanında olan ve desteklerini esirgemeyen  herkese ayrı ayrı teşekkür etti. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894