• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C

Vatan Kurtaran Şaban Geliyor

Vatan Kurtaran Şaban Geliyor
Tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden merhum Haldun Taner’in kaleme aldığı, ‘Vatan Kurtaran Şaban’ isimli oyun Aliağa’da tiyatro severlerin karşısına çıkacak.
‘VATAN KURTARAN ŞABAN’ ALİAĞA’YA GELİYOR
 
Tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden merhum Haldun Taner’in kaleme aldığı, ‘Vatan Kurtaran Şaban’ isimli oyun Aliağa’da tiyatro severlerin karşısına çıkacak.
 
Haldun Taner'in 1965 yılında yazdığı ve ilk defa 1967'de sergilenen oyunu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla günümüze aktaran ‘Kabare Dev Aynası Tiyatrosu’,  ‘Vatan Kurtaran Şaban’  adlı tiyatro oyununu Aliağa Açık Hava Tiyatrosu’nda sahneleyecek.
 
21 Haziran Pazar günü saat 22:00’de sahneye konulacak olan oyun; Tapu Kadastro ’da memurken bir anda kendisini Kültür Müsteşarlığı koltuğunda bulan Şaban Efendi'nin kültür alanındaki komik ve çarpık uygulamalarını konu alıyor.
 
Ali Erdoğan'ın yönetip oynadığı 2 perdelik oyunun kadrosunda; Sibel Erkan, Cihan Bektaş, Meriç Eroğlu, Merdan Kardan, Canan Duran, Çağla Şadoğlu ve Gökhan Keskin gibi tiyatro dünyasının sevilen oyuncuları yer alıyor.
 
Kabare tiyatrosunun Türkiye'de sevilip yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayan ‘Vatan Kurtaran Şaban’ isimli oyunun başkahramanı olan Şaban’ın güldürürken düşündüren hikayesi son derece keyifli, hoş ve mizahi bir üslupla seyirciye aktarılıyor.
 
Tiyatro eleştirmenleri; ‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı oyunu şöyle değerlendiriyor: “Kılık değiştirerek tüm sanat dallarını teftiş etmeye karar veren Şaban; memleketin en ünlü ressamlarına resim sanatının inceliklerini nasıl öğrettiğini, ömrü hayatında bir tek kere izlediği ‘Guğu guşu gölü’ balesindeki birikimine güvenerek baleye ve operaya nasıl biçim vermeye kalkıştığını, bir filmin senaryosunu kendi zihniyetine göre nasıl değiştirdiğini, Omlet ile Hamlet'i birbirine nasıl karıştırdığını, Şekispir'i nasıl eleştirdiğini öğrenmek istiyorsanız mutlaka bu oyunu izlemelisiniz. Bilmediği bir alanda at koşturan Şaban'ın çarpık uygulamalarından doğan komik sahnelere bol bol gülmek ve değişmeyen zihniyetimiz üzerine düşünmek istiyorsanız ‘Vatan Kurtaran Şaban’ bulunmaz bir fırsattır.”
 
21 Haziran Pazar günü saat 22:00’de  Aliağa Açık Hava Tiyatrosu’nda  sahneye konulacak ‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı oyunun biletleri  5TL olarak belirlenirken, biletlerin ASEV gişelerinden veya biletix üzerinden temin edilebileceği belirtildi.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894