• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İzmir 25 °C

Ayyar Hamza Aliağa'da...

Ayyar Hamza Aliağa'da...
Geleneksel Türk tiyatrosunun başyapıtlarından biri olan ‘Ayyar Hamza’ güçlü oyuncu kadrosuyla Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatro severler ile buluştu.

AYYAR HAMZA HEM GÜLDÜRDÜ HEM EĞLENDİRDİ

Geleneksel Türk tiyatrosunun başyapıtlarından biri olan ‘Ayyar Hamza’ güçlü oyuncu kadrosuyla Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatro severler ile buluştu. ‘İstanbul Kumpanyası’nın sahneye koyduğu müzikal komedi türündeki 2 perdelik oyun, izleyenleri hem güldürdü hem eğlendirdi.

Kostümleri, dekoru ve birbirinden yetenekli genç oyuncuların sahne performanslarıyla göz doldurduğu oyuna Aliağalılar büyük ilgi gösterdi. Emret Komutanım dizisinden ‘Ahmet Başçavuş’ karakteriyle tanınan oyuncu Naci Taşdöğen’in, başrolde devleştiği oyunda; Ömer Gecü, Özkan Ayalp, Tunca Soysal, Nermin Koçak, Taner Tunçay, Hande Akkent, Handan Aydın, Uğur Göncü, Begüm Akdoğan, İlknur Durmaz ve Ayşegül Yazmacı gibi genç ve yetenekli oyuncuların yanı sıra Nejmi Aykar ve Tarık Şerbetçioğlu gibi usta oyuncular da sahne aldı.

SEYİRCİDEN TAM NOT ALDI
Tanzimat mizahının öncülerinden Âli Bey’in, Moliere'in "Les Four Beries de Scapin" adlı oyununu Türk-Osmanlı hayatına uyarladığı en başarılı eserlerinden biri olan ‘Ayyar Hamza’ adlı oyunu Aliağalı tiyatro severlerin beğenisine sunan ‘İstanbul Kumpanyası’ oyuncuları izleyicilerinden tam not aldı.

NOSTALJİK ŞARKILAR GECEYE RENK KATTI
Seyircisine baştan sona hareketli ve kahkaha dolu bir gece yaşatan başarılı oyuncuların seslendirdiği nostaljik şarkılar da geceye renk kattı. Birbirinden neşeli şarkılara alkışlarıyla tempo tutarak eşlik eden tiyatro severler eğlencenin doruğuna çıktı.

Direkt mesaj vermek ya da katı ve kuru doğrular sunmak yerine seyircisinin hoşça vakit geçirip eğlenmesini amaçlayan oyunda; oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmek isteyen iki baba ve sevdiği kızlarla evlenmek için babalarına oyun oynayan iki kişinin yaşadıkları mizahi bir üslupla ele alındı.

GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ
Usta oyuncu Tarık Şerbetçioğlu yönetmenliğini üstlendiği oyunun finalinde; Yeşilçam filmlerini aratmayan rastlantısal gelişmeler yaşanınca ortaya izleyenleri gülmekten kıran görüntüler çıktı.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Yaklaşık İki buçuk saat süren oyunun sonunda ise tiyatro severler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Oyunu tiyatro severler ile birlikte izleyen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, gecenin sonunda sahneye gelerek oyuncuları tek tek tebrik etti. Oyunculara Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına teşekkür eden Özkurt, usta oyuncu Tarık Şerbetçioğlu’na gecenin anısına Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.

Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aliağa’ya gelen tiyatrolar kervanına eklenen ‘Ayyar Hamza’ adlı oyun çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

TAŞDÖĞEN: ALİAĞA’DA TİYATRO ADINA ÇOK GÜZEL BİR KAZANIM VAR
Oyun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan usta oyuncu Naci Taşdöğen, “Oynadığımız diğer oyunlara göre çok daha iyi, çok daha başarılı bir oyun sergiledik. Aliağa seyircisi de oyunumuzu beğendi. Açıkhavada oynamanın verdiği etkiyle biraz zorlansakta çok keyifli bir gece oldu. Aliağa’dan çok mutlu ve çok huzurlu bir şekilde ayrılıyoruz. 30 günde 28 oyunun Aliağa’da sahnelenmesi için emek harcayan herkesi tebrik ediyorum. Böyle bir festivalin yapılmasından ötürü hayretler içerisindeyim. Aliağa’da tiyatro adına çok güzel bir kazanım var.“ diyerek kendilerini tiyatro severler ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894