• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 15 °C

Binnur Şerbetçioğlu Aliağa'da...

Binnur Şerbetçioğlu Aliağa'da...
Aliağa Belediyesi, sanat dünyasından birbirinden değerli isimleri ilçe halkıyla bulu şturmaya devam ediyor.
ALİAĞA BELEDİYESİ BİNNUR ŞERBETÇİOĞLU’NU SEVENLERİYLE BULUŞTURDU
 
Aliağa Belediyesi, sanat dünyasından birbirinden değerli isimleri ilçe halkıyla buluşturmaya devam ediyor.
 
Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşilerin 19.’suna ‘Bizimkiler’, ‘Ekmek Teknesi’, ‘Avrupa Yakası’ ve ‘Akasya Durağı’ gibi ünlü televizyon dizilerinden tanınan Binnur Şerbetçioğlu konuk oldu.
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’un yanı sıra çok sayıda ilçe sakini katıldı.
 
Duayen oyuncu Atilla Arcan’nın moderatörlüğünde yapılan söyleşide; sıcak ve sempatik tavırlarıyla hayranlarının gönlüne bir kez daha taht kuran Binnur Şerbetçioğlu, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı.
 
İYİ ROL KÖTÜ ROL DİYE BİR KAVRAM YOKTUR
Söyleşide kendi hayatından, çalışmalarından, iş ve aile hayatından söz eden Şerbetçioğlu, oynayacağı her rolde oyunculuğa yeni başlıyormuş gibi heyecan duyduğunu belirterek, “Bilindiği gibi oyunculukta iyi rol kötü rol diye bir kavram yoktur. İllaki şu rolü veya bu rolü oynayacağım diye hiçbir zaman kapris yapmadım. Hangi rol olursa olsun kendimi o rolün içerisinde bulmak beni çok mutlu ediyor” dedi.
 
SANATIN BİRÇOK DALI İLE İLGİLENİYORUM
Bir sanatçının, sanatın hemen her dalıyla ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Şerbetçioğlu, şöyle konuştu: “Sanat hayatıma 10 yaşında başladım. Ankara Devlet Konservatuarı’nda uzun bir süre eğitim gördüm. Sanat hayatıma ilk olarak Bale ile başladım. Ama ilerleyen yıllarda sanatın birçok dalı ile ilgilenmeye başladım. Şan dersleri aldım, opera söyledim, Türk Sanat Müziği söyledim. 1980 yılında Radyoevini kazandım. Sanat hayatım boyunca birçok kez Afife Jale tiyatro ödülüne aday gösterildim. 2007 yılında Sadri Alışık tiyatro ve sinema ödüllerinde, müzikal dalında, ‘Çılgın Dünya’ oyunundaki ‘Ferda’ rolü ile en iyi yardımcı kadın rolüne layık görüldüm”
 
ÜRETMEYİ SEVİYORUZ
Sosyal projelere her zaman destek verdiğini anlatan Şerbetçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşim Tarık Şerbetçioğlu ile birlikte 8 yıldır gönüllü olarak tiyatro eğitimleri veriyoruz. 2007 yılında Koşuyolu Mahalle Evi'nde, gönüllü tiyatro kursu başlattık.2009 yılında ‘34718 Koşuyolu Tiyatro Topluluğu’ adı ile birçok oyun sahneledik. Bu topluluğun içerisinde her meslek dalından insanlar var. Kursiyerlerle beraber sahne alıyoruz. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü ne olursa olsun üretmeyi seviyoruz”
 
SANAT, BİREYİN VE TOPLUMUN BİR İHTİYACI
Sanatın, toplum ve birey için vazgeçilmez olduğunu sözlerine ekleyen Şerbetçioğlu, “Ülkemizde insanlar sanatsal etkinliklere aç bir durumda. Her ne kadar sanat bireyin ve toplumun bir ihtiyacı olsa da sanat alanında kişisel çabalar olmadığı sürece hiçbir şey istenilen gibi olmuyor. Eşim Tarık Şerbetçioğlu ile beraber sürekli sosyal projelerin içerisinde yer alıyoruz. İnsanların tiyatro, opera, müzik gibi faaliyetlere olan tepkisi çok olumlu oluyor. Devlet desteğinin yanı sıra herkes kendi üzerine düşeni yaparsa sanat konusunda ülke olarak çok daha farklı yerlere geleceğimizi umuyorum” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894