• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İzmir 18 °C

Bir Şehnaz Oyun Aliağa'da...

Bir Şehnaz Oyun Aliağa'da...
Türk edebiyatının saygın isimlerinden merhum Turgut Özakman’ın kaleminden, Türk Tiyatrosu’nun klasikleri arasına giren ‘Bir Şehnaz Oyun’ adlı 2 perdelik müzikal komedi Aliağa’da sahnelendi.
TURGUT ÖZAKMAN’IN ÖLÜMSÜZ ESERİ ‘BİR ŞEHNAZ OYUN’ ALİAĞA’DA SAHNELENDİ
 
Türk edebiyatının saygın isimlerinden merhum Turgut Özakman’ın kaleminden, Türk Tiyatrosu’nun klasikleri arasına giren ‘Bir Şehnaz Oyun’ adlı 2 perdelik müzikal komedi Aliağa’da sahnelendi. Sanat danışmanlığını duayen oyuncu Haldun Dormen’in yaptığı ‘Sahne Tozu Tiyatrosu’nun sergilediği oyun, Aliağalı tiyatro severlerin beğenisini topladı.
 
GÖRSEL ŞÖLEN
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatro tutkunlarıyla buluşan oyun, seyirciye kahkaha dolu keyifli bir gece yaşattı. Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'na girişi sırasında yaşanan olayların mizahi bir üslupla anlatıldığı oyunda; 1914 İstanbul’unun figürleri, günümüze ait şarkı, dans ve espriler ile harmanlanarak sahneye taşındı. Oyunda 1914 yılı ile günümüz arasında çelişen kesitler seyircileri bol bol güldürdü. Sahnede devleşen oyuncular, birbirinden hareketli şarkılar eşliğinde seyircisine dans ve müzik ziyafeti çekti. Seyircilerin de alkışlarıyla tempo tutarak katıldığı oyun, adeta görsel bir şölene dönüştü.
 
ÖLÜMSÜZ ESER
Turgut Özakman’ın daha önce beyaz perdeye de uyarlanan oyunu, izleyenlerine başrollerini İlyas Salman ve Şener Şen'in paylaştığı ‘Şekerpare’ adlı sinema filmini hatırlattı. Oyunu çağdaş bir yorumla sahneye taşıyan ‘Sahne Tozu Tiyatrosu’ oyuncuları, usta yazarın kaleminden günümüze ulaşan ‘Bir Şehnaz’ adlı oyunun ne kadar ölümsüz bir eser olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.
 
AYAKTA ALKIŞLANDI
İzmirli genç sanatçı Çağlar İşgören’in yönetmenliğini üstlendiği oyun yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Tamamı genç, ancak birbirinden deneyimli isimlerin sahneye koyduğu oyunu izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayan tiyatro severler, kendilerine eğlenceli ve bol kahkahalı bir gece yaşatan oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.
 
GENÇ VE GÜÇLÜ KADRO
Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında sergilenen oyunda; Gülder Pınar, Hüseyin Çur, Baha Sarı, Öznur Öztürk, Arif Yıldırım, Yunus Aydın, Gamze Aksoy, Hande Ülgentay, Demet Küçüktürk, Dilek Sağır, Tuğba Çakı, Rıdvan Baş, Ahmet Öpke, Resmiye Temel, Abdullah Baş, Çağrı Turnalı, Mustafa Akyel, Tolga Bekmez, Emre Altıntaş, Alican Pulat, Fatma Özcan, Cemrenur Ünsür, Şafak Sipahi, Elif Gazel ve Ebru Aydoğan gibi genç ve başarılı oyuncular yer aldı.
Gösterim sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, oyunculara Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına teşekkür ederek, yönetmen Çağlar İşgören’e gecenin anısına Kyme antik kentine ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.
 
İŞGÖREN: HİÇBİR ŞEHİRDE BÖYLE BİR TİYATRO ŞÖLENİ İLE KARŞILAŞMADIM
Oyun sonrası kulise gelerek oyuncularını tek tek tebrik eden İzmirli genç yönetmen Çağlar İşgören, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Aliağa halkının tiyatroya karşı takdire şayan bir ilgisi var. İzmirli bir tiyatrocu olarak, Aliağalı tiyatro severlerin tiyatro coşkusunu yaşamaları ve buraya gelen sanatçılara da bu coşkuyu yaşatmaları çok sevindirici. Aliağa’da 30 günde 28 tiyatronun sahnelenmesi, bu kadar iyi bir organizasyonun yapılması biz tiyatrocuları oldukça mutlu etti. Bir tiyatro oyununun hemen ertesi günü başka bir oyunun sahnelenmesi ve bunun 1 ay boyunca sürdürülmesi, Türkiye’de ilk defa karşılaştığım bir durum. Daha önce gittiğim hiçbir şehirde böyle bir tiyatro şöleni ile karşılaşmamıştım. Bizleri Aliağalı tiyatro severler ile buluşturan, bizlere bu coşkuyu yaşatan Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894