• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C

Hemoroid Kabusuna Çözüm

Hemoroid Kabusuna Çözüm
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Özel Tınaztepe Hastanesi ve Buca Tıp Merkezi Genel Cerrahi bölümü uzmanlarından Op. Dr. Mehmet Deniz, makat bölgesinde en sık rastlanan rahatsızlıklarda
HEMOROİD KABUSUNA ÇÖZÜM
 
Özel Tınaztepe Hastanesi ve Buca Tıp Merkezi Genel Cerrahi bölümü uzmanlarından Op. Dr. Mehmet Deniz, makat bölgesinde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olan ve halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin lazer yöntemiyle yapılan tedavisinden bahsetti. Op. Dr. Deniz, lazer yöntemiyle yapılan hemoroid ameliyatından sonra hastaların ameliyat sonrası dönemde ağrı hissetmediğini ve günlük yaşantısına hızla geri dönebildiklerini söyledi.
 
Op. Dr. Mehmet Deniz, toplumumuzda hastaların ameliyat ağrısı korkusu nedeni ile doktora geç başvurduğunu, birtakım tıbbi olmayan yöntemlerle kendi kendilerini tedavi etmeye çalıştıklarını; bu durumun ise hastalığın evresini ilerletmekten başka bir işe yaramadığını ifade etti.
 
Hemoroid hastalığı ile bilgi veren Op. Dr. Deniz, hemoroidin yerleşim yerine göre iç ve dış hemoroid olarak ikiye ayrıldığını, hastalığın dört evreden oluştuğunu belirtti.
Hastalığın erken döneminde sadece makatta az miktarda kanama, kaşıntı gibi yakınması varken, daha sonraki dönemlerde kanamaya dışkılama sırasında makatta oluşan şişliklerin de eşlik ettiği bilgisini veren Op. Dr. Deniz, "Hemoroid (basur) ilerledikçe bu şişlikler artık içeriye girmez hale gelir.
 
Özellikle ilerlemiş olduğu dönemlerde hemoroid (basur) memelerinin dışarı çıkmış olması nedeniyle makat devamlı ıslak hale gelir. Makat ıslaklığı nedeniyle kaşıntı yakınması artar. Bir de hemoroidin (basur) akut dönem özellikleri vardır. İç hemoroidler (basur memeleri) dışarıya çıkar, içeriye giremez ve şişer. İçleri kanla dolar. Bu dönemde makatta büyük, şişkin bir kitle oluşur ve bu safha çok ağrılıdır ve bu durumdaki vakalarda dahi lazer tedavisi yüz güldürücüdür." şeklinde konuştu.
 
5 DAKİKA SÜRÜYOR
Op. Dr. Deniz, ameliyat sonrasındaki dönemde hastaları en çok sıkıntıya sokan ağrı endişesini ortadan kaldıran lazer yöntemi hakkında ise şu bilgileri verdi:
"Lazer , damarların tutkal ile yapıştırılarak kapatılması gibi adlandırılabilir. Lazerle yapılan hemoroid tedavisi 5- 10 dakika gibi bir sürede gerçekleştirilebiliyor. İşlemden önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Ardından lazer cihazının yüksek enerjisi ucundaki özel aparat sayesinde dairesel şekilde ve her alana eşit olarak iletilerek hemoroid yakılır.
 
Lazer yönteminin hastalara sağladığı en büyük konfor iş gücü kaybının yaşanmaması ve ameliyat sonrası kabusa dönüşen ağrının olmamasıdır. Klasik cerrahi yöntemden farklı olarak kesi yapılmadığı ve dikişi atılmadığı için hasta ağrı hissetmemekte ve günlük yaşamına hızla geri dönebilmektedir. Aynı zamanda lazerle yok edilen hemoroidin tekrar etme oranı klasik yönteme nazaran değişik çalışmalarda düşük bulunmuştur ve bizim deneyimimizde bu yöndedir."
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894