• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İzmir 25 °C

Zeytin Sempozyumu

Zeytin Sempozyumu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “İzmir Zeytin Sempozyumu” Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başlıyo
ÖLMEZ AĞACIN PEŞİNDE…
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “İzmir Zeytin Sempozyumu” Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başlıyor. 2 günlük sempozyumun konuşmacıları arasında öğretim üyeleri, yazar ve gurmeler, aşçılar, meslek odaları temsilcileri, kooperatif başkanları ve tasarımcılar bulunuyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, Akdeniz’in kutsal bitkisi zeytin ağacının ve zeytinyağının bölgedeki serüvenini “İzmir Zeytin Sempozyumu” ile gündeme taşıyor. Daha önce “Zeytinin Akdeniz’deki Yolculuğu” ana başlığı altında Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında “Klazomenai Zeytinyağı İşliğinin Ayağa Kaldırılma Öyküsü”, “18. ve 19. yıllarda Ege’de Zeytin ve Zeytinyağı Ticareti” ve “Ege’de Zeytin ve Zeytin Kooperatifçiliği”nin Tarihi” adında üç önemli konferans gerçekleştiren İzmir Akdeniz Akademisi, bu kez 2 – 3 Eylül tarihlerinde “İzmir Zeytin Sempozyumu” düzenliyor. “Ölmez Ağacın Peşinde/Zeytinime Dokunma” başlığı ile düzenlenecek sempozyum Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleştirilecek. Sempozyumun 2 Eylül’deki açılış toplantısı saat 10.15’te başlayacak.
 
Fotoğraf ve minyatür sergisi de var
Sempozyumda; “Ağaçlar ve İnsanlar”, “Dokusundan Kokusuna”, “Bahçeden Mutfağa”, “Zeytinle Hukukumuz Var!”, “Slow Food Özel Oturumu”, “Zeytine Dokununca”, “Zeytinin Adı Yeter”, “Tanesi Avuçlarımda, Tadı Damağımda Kaldı” başlıklarıyla sunumlar ve forumlar gerçekleştirilecek. Bu sunum ve forumlarda zeytin ve zeytinyağı konusundaki örgütlenme, kalite, üretim teknikleri ve verimlilik, hukuksal ve teknik alt yapı, zeytin ve tasarım, markalaşma, tanıtım, pazarlama, dağıtım, tarım ve gurme turizmi konuları ele alınacak. Sempozyumun ardından genel bir değerlendirme yapılarak sonuç bildirgesi hazırlanacak. 
 
Sempozyum süresince, katılımcılarla zeytinyağı tadım atölyeleri gerçekleştirilecek. Ayrıca İzmir Zeytin Sempozyumu ile eş zamanlı açılacak  “Ölmez Ağacın İnsanları” başlıklı video ve fotoğraf sergisi ile “Zeytinin Ömrü” başlıklı minyatür sergisi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi sergi salonlarında gezilebilecek. Sempozyum, alanında uzman seçkin 21 kişilik bir Danışma Kurulu tarafından hazırlandı. Sempozyuma konuşmacı olarak öğretim üyeleri, yazar ve gurmeler, aşçılar, meslek odaları temsilcileri, kooperatif başkanları, tasarımcılar katılıyor.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894