• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İzmir 16 °C

Ustalar Genç Müzisyenlerle Buluştu

Ustalar Genç Müzisyenlerle Buluştu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali için yerkürenin dört bir yanından ilçeye gelen onlarca genç; dünyaca ünlü virtüözlerden keman, vi
DÜNYACA ÜNLÜ USTALAR, GENÇ MÜZİSYENLERLE BULUŞTU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali için yerkürenin dört bir yanından ilçeye gelen onlarca genç; dünyaca ünlü virtüözlerden keman, viyola ve viyolonsel dersi aldı
 
Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali, Çeşme Aya Haralambos Kilisesi'nde yapılan kapanış konseriyle sona erdi. 7-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festival, 7 gün boyunca ilçede müzik dolu günler yaşattı. Dünyaca ünlü virtüözlerden uzmanlık eğitimi almak isteyen genç müzisyenler, yerkürenin dört bir yanından ilçeye geldi. Prof. Lukas David ve Prof. Bernhard Hartog'tan keman, Prof. Sybille Langmaack'tan viyola, Prof. Michaela Fukaova'dan viyolonsel dersi alma şansını elde etti. 
 
Duayenler, Aya Haralambos sahnesinde
Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen dört klasik müzik konseri, dinleyicileri kelimenin tam anlamıyla büyüledi. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nin muhteşem bir akustiğe sahip atmosferinde gerçekleşen konserlerde, dünyaca ünlü duayen Prof. Lukas David başta olmak üzere Prof. Anja David, Prof. Sybille Langmaack, Mehmet Yasemin, İmge Tilif, Gözde Yaşar ve Camerata Saygun Oda Orkestrası kulakların pasını sildi, müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Akademi süresince büyük ustalardan uzmanlık dersi alan öğrenciler ise konserlerinde adeta profesyonelleri aratmadı. 
 
Virtüözlerle aynı sahneyi paylaştılar
Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali'nin ilk kez gerçekleştirilmesine rağmen ulaştığı başarıdan duydukları memnuniyeti dile getiren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje, yetenekli gençleri dünyaca ünlü duayenlerle bir araya getirdi. Klasik müzik konserleriyle kulakların pası silinirken, yetenekli gençlerimizin virtüözlerle aynı sahneyi paylaşma şansını elde etmesini de sağladı. Genç müzisyenlerin bazıları, dinleyiciler önünde ilk kez sahneye çıktı. Böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz" dedi.  
 
Rahmetli eşinin hayali gerçekleşti
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Çiğdem İyicil ise Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali'nin amacının sanatı başta çocuklar olmak üzere kitlelere ulaştırmak olduğunu ifade etti. Böyle güzel ve doğru projelerle sanatı yaymanın rahmetli eşi Prof. Nuri İyicil'in hayali olduğunu vurgulayan İyicil, "Kapanış konserini yaptığımız bugün, aynı zamanda rahmetli eşimin doğum günüydü. O da bugün aramızda olmayı çok isterdi. Akademimize çocukların katılımı inanılmazdı. İlk etkinlik olmasına rağmen çok başarılı sonuçlar elde ettik. Başta Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç olmak üzere destekleyen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894