• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C

Acillerde önlemler arttırılmalı

Acillerde önlemler arttırılmalı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde kuduz şüphesi bulunan hasta tarafından saldırıya uğrayan hemşire için basın açıklaması yapılarak, sağlık çal
ACİLLERDE ÖNLEMLER ARTTIRILMALI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde kuduz şüphesi bulunan hasta tarafından saldırıya uğrayan hemşire için basın açıklaması yapılarak, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete dikkat çekildi. Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve SES tarafından yapılan ortak açıklamada hastanelerdeki güvenlik önlemlerinin arttırılması istendi
 
Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde kuduz şüphesi bulunan hasta tarafından saldırıya uğrayan sağlık çalışanı için basın açıklaması yapıldı. Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası tarafından Acil Servis önünde yapılan ortak açıklamada Acil Servislerde yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekildi. Sağlık çalışanlarının neredeyse her gün fiziksel ve sözel şiddete maruz kaldığını dile getiren Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, konu ile ilgili yetkilileri defalarca uyardıklarının altını çizerek, "Hastane yöneticilerine, 'Gereğini yapın, çalışma ortamlarını güvenli bir hale getirin, güvenlik önlemlerini artırın ve sağlık çalışanlarını koruyun' dedik. Personel eksikliği ve yoğun iş temposunda çalışmak zorunda bırakılan hemşirelerimiz ve personelimiz, iş yükünü kaldıramamakta ve yetişememektedir. Yanı sıra hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmaktadır. Biz uyardık 'Acile acil çeki düzen verin' dedik ne yazık ki uyarılarımız dikkate her zaman olduğu gibi alınmadı ve 09.09.2015'te gece nöbetinde bir hemşiremiz hasta tarafından talihsiz bir şekilde şiddete maruz kaldı” dedi.
 
HEMŞİRELER SORUYOR...
Kuduz şüphesi bulunan hastanın Acil Servis'deki sağlık çalışanına saldırması hakkında bilgi veren Zengin, “Yaklaşık 2 ay önce Acil Servis'e köpek ısırması nedeni ile müracaat eden hastanın takip ve tedavilerine başlanmış, aşıları yapılmış ve idame tedavilerinin devamı içinde hasta işlemleri bittikten sonra hasta taburcu edilmiştir. Ancak iddialara göre hasta taburcu edildikten sonra tedavilerini eksik bırakmış ve hasta bulantı, kusma şikayetleri ile Acil Servis'e müracaat etmiştir. Hasta, Acil Servis'e yattıktan sonra yoğun bakıma alınarak tedavileri ve tetkiklerine başlanmıştır. Bu sırada hasta hemşireye saldırmış ve darp etmiştir. Hemşirenin yardım istemine orada olan hekim müdahale etmiştir ve ne yazık ki tüm bu arbede esnasında hasta görevini yapmaya çalışan hemşirenin ensesine eline geçirdiği enjektörü saplamıştır. Sorumuz şudur; Acil Servis'e müracaat eden, kuduz şüphesi tanısı ile yatırılan ve ajite olan hasta ile ilgili neden gerekli tedbirler ve yeterli güvenlik önlemleri alınmamıştır? Neden hemşirenin yanında ajite olan bir hastanın saldırgan bir tavrı olabileceği düşünülerek personel desteği sağlanmamıştır? Hemşireye müdahale eden hekim olmasaydı hemşirenin hayati tehlikesin ne olacağı biliniyor muydu? Acilleri koruyan güvenlik görevlileri neredeydi? Ve neden acillerin personel ihtiyacı giderilmiyor? Yoğun Bakım Ünitesi'ne neden 2 hemşire hizmet veriyor?” diye konuştu.
 
“ACİLLER, ACİL HASTALAR İÇİNDİR”
Açıklamasında Acil Servis'deki çalışma koşullarına dikkat çeken Zengin, “Acil serviste hekim eksik, hemşire eksik, personel eksik. Eksik ve yetersiz kadro ile insani olmayan koşullarda çalışan sağlık personelinin baktığı hasta sayısı insani boyutu kat be kat aşmış durumdadır. Acil Servis'in hekimi, hemşiresi acil olmayan ve Acil Servisleri poliklinik hizmeti gibi kullanan hastalara hizmet vermek istemiyor. Aciller, acil hastalar içindir ve acil kalmalıdır. Eğer bunun önüne geçilemiyorsa ki görünen odur, o halde yeterli tüm personel desteği acil servislere sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
VATANDAŞA ÇAĞRI
Zengin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Buradan vatandaşlara bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Sizler polikliniklerde tedavi olabileceğiniz rahatsızlıklarınızla Acil Servisleri işgal ederseniz, hem gerçekten acil bir hastanın hizmet alımını engelleyerek hayatını kaybetmesine mal olabilirsiniz, hem de sağlık çalışanlarının sizler yüzünden şiddete maruz kalmasına sebep verebilirsiniz. Sağlık çalışanına sözel ve fiziksel şiddet uygulayarak iyi bir sağlık hizmeti alabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tam tersi sizler gibi birçok vatandaşın sağlık hizmeti alımını engellemiş oluyorsunuz.”
 
“YÖNETİMDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Acil Servislerde yaşanan sorunlarla ilgili hastane yönetiminden bir açıklama beklediklerini kaydeden Zengin, “Bizler artık her gün bir sağlık çalışanımızın ortamdan kaynaklı, personel eksikliğinden kaynaklı, düzeltilmeyen sağlık politikalarından kaynaklı darp edilmesini ve şiddete maruz kalmasını istemiyoruz. Acil Servis'in güvenlik ihtiyacının acilen giderilmesini istiyoruz. Ortamın çalışanlar için güvenli bir hale getirilmesini istiyoruz. Hastane yönetiminin bize bir açıklama yapmasını istiyoruz. Sağlıkta şiddetin bir an evvel son bulması ve gerekli önlemlerin alınması dileği ile hemşiremize ve tüm sağlık camiasına geçmiş olsun diliyor, bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.
 
“OYUNA GELMEYECEĞİZ”
SES İşyeri Temsilcisi Erkan Batmaz ise, eksikliklere rağmen var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarının artık çalışamaz hale geldiğini dile getirerek, “Sorumlusu hastane yönetimleri ve AKP hükümetidir. Yıllarca vatandaşı sağlık çalışanına karşı kışkırttılar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Halkın karşısında değil, yanında olacağız. Bu anlayıştan vazgeçin. Sağlıkta şiddete karşı caydırıcı önlemler alın” açıklamasında bulundu. Sağlık çalışanalrı, açıklamanın ardından hasta tarafından şiddete maruz kalan Acil Servis hemşiresine çiçek vererek, geçmiş olsun dileklerini iletti
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894