• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İzmir 22 °C

Atatürk İzmir’de

Atatürk İzmir’de
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / 2003 yılından itibaren sektöre getirdiği yenilikler, ilkler ve özel projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam eden Agora Alışveriş Merkezi, 5-13 Eylü
“ATATÜRK İZMİR’DE” FOTOĞRAF SERGİSİ GORA ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ!
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
2003 yılından itibaren sektöre getirdiği yenilikler, ilkler ve özel projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam eden Agora Alışveriş Merkezi, 5-13 Eylül tarihleri arasında Hanri Benazus‘un daha önce hiç görülmemiş Atatürk resimlerinin de yer aldığı “ Atatürk İzmir’de” fotoğraf sergisi ile ziyaretçileriyle buluşturdu.
 
Hanri Benazus ve Cemile Sevgi Tanrısever Kimdir? 
27 Mart 1930 tarihinde İzmir’de doğan Benazus 516 yıllık İzmirli bir ailenin çocuğudur. Tahsilini İzmir’de yapmıştır. İzmir Atatürk Lisesi mezunudur. Uzun yıllarını iş hayatı içinde geçirdikten sonra 1988 yılında emekli olmuş, yıllarca Altay Spor Kulübü’nde yöneticilik ve başkanlık yapmıştır. Atatürk’le tanışıp görüşme onuruna sahip olan Benazus ‘un, 4 bin 800 civarında Atatürk fotoğrafları koleksiyonu ve 20’si Atatürk ve Türkiye yakın tarihi üzerine 55 kitabı bulunmaktadır.
 
Eşi Cemile Sevgi Tanrısever ise 22 Aralık 1945 İstanbul doğumludur. Atatürk ağırlıklı çocuk kitapları yazmaktadır. Türkiye çapında özellikle ilköğretim okullarında sohbetler, konferanslar, seminerler vermekte, çocuklar ve gençlerle yakın ilişkiler içinde olmaktadır. Verdiği konferanslar ve yazdığı kitaplar sebebiyle 2005 yılında Öğretmen Şener Aksu başarı ödülü almıştır. 
 
ATATÜRK’ÜN DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİĞİNİZ FOTOĞRAFLARI AGORA ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDEYDİ…
Atatürk’ün İzmir seyahatlerinden derlenen fotoğraf sergisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de çekilmiş ve daha önce yayınlanmamış fotoğrafları Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen sergide, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir seyahatleri sırasında çekilen resimler sergilendi. Sergiyi gezen ziyaretçiler, o dönemin İzmir’ine büyülü bir yolculuğa çıktılar.
 
Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, Hanri Benazus’un İzmir’in kurtuluş yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün daha önce hiç görülmemiş fotoğraflarının bulunduğu “Atatürk İzmir’de” sergisine Agora Alışveriş Merkezi olarak ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek; kültürel ve sanatsal etkinliklere yer vermeye devam edeceklerini dile getirdi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894