• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İzmir 15 °C

İşte Benim Zeki Müren, Sergisi İzmir’de

İşte Benim Zeki Müren, Sergisi İzmir’de
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Zeki Müren, ilk kez sahneye çıktığı İzmir Fuarı’nda fotoğrafları ve kostümleriyle sevenlerinin karşısına yeniden çıkıyor.
İŞTE BENİM ZEKİ MÜREN, SERGİSİ İZMİR’DE
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Zeki Müren, ilk kez sahneye çıktığı İzmir Fuarı’nda fotoğrafları ve kostümleriyle sevenlerinin karşısına yeniden çıkıyor.
 
Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile açılan “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın 18 yıldır arşivinde bulunan Zeki Müren fotoğraflarını, özel eşyalarını gün yüzüne çıkarıyor. İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde 17 Eylül’de açılan, açıldığı günden beri çok ses getiren sergi 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.
 
ZEKİ MÜREN’İN HAYATININ AYRINTILARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
İlki 18 Kasım 2014’te İstanbul’da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve gördüğü büyük ilgiyle ziyaretçi rekoru kıran “İşte Benim Zeki Müren” sergisi yolculuğuna Ankara ve Bodrum’dan sonra İzmir’de devam ediyor. İzmir Fuarı, Zeki Müren’in ilk sahne deneyimini yaşadığı yer olması nedeniyle serginin en önemli durakları arasında bulunuyor.
 
Sanat Güneşi’mizin çocukluğundan itibaren hayatındaki farklı dönemleri ve ayrıntıları gözler önüne seren sergi, sanatçının on bine yakın fotoğrafı, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri notları, arşiv görüntüleri kısacası dolu dolu geçmiş bir yaşamdan arda kalan belgeleri bir araya getiriyor. Zeki Müren’in hayatında çok önemli bir yere sahip olan İzmir’de düzenlenen sergide, sanatçının bu şehir ile ilgili notları ve burada çekilen fotoğrafları da sergilenecek.
 
Sergi ile ilgili yorumda bulunan Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, “Zeki Müren’in tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın sağladıkları katkılarla büyük ilgi gören bu sergiyi İstanbul, Ankara ve Bodrum’dan sonra İzmir’e de taşıdık.. Ziyaretçiler bu sergi ile hepimizin hayatında büyük yer edinmiş, Türk müziğine bir çok renk ve tat kazandıran efsane yıldız ‘Sanat Güneşi’mizin sıra dışı hayatınabir kez daha şahit olacak.  Sanata önem veren Yapı Kredi Private Banking olarak, sanat projelerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyoruz” dedi. 
 
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen ise “Sergi için seçilen kareler, Zeki Müren’in sahne ve sinema çalışmalarına tanıklık ettiği kadar, çocukluğundan başlayarak gündelik hayatına da bir pencere açıyor. 1950’lerden 1980’li yıllara uzanan zaman diliminde hayatını milyonların gözü önünde geçirmiş bu sıradışı yıldızın, popüler kültür tarihimizde kapladığı özel yeri düşünmek ve hatırlamak için bu sergi bulunmaz bir fırsat sunuyor.
 
Bu sergi ile hayranları, Zeki Müren’in hayatındaki ilk fotoğrafından, annesinin mektuplarına, ajandalarına aldığı notlarından, lise çağındaki anılarına ve şiirlerine kadar birçok farklı doküman eşliğinde onu tanıma fırsatı yakalayacaklar.
 
Açtığımız her sergide Zeki Müren’in o şehirdeki anılarını paylaşmaya önem veriyoruz. Bu sergide de ziyaretçiler Zeki Müren’in İzmir Fuarı’nda ve İzmir’de çekilen gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarını belgeleriyle görme imkanına sahip olacak ” şeklinde konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894