• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı

Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazilik’ unvanı verilişinin 94’üncü yıl dönümü ve ‘Gaziler
ALİAĞA’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazilik’ unvanı verilişinin 94’üncü yıl dönümü ve ‘Gaziler Günü’  Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı. 
 
 
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Siyasi Parti Temsilcileri ve Gaziler katıldı. Tören, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Gazi Ortaokulu Türkçe öğretmeni Jale Karataş yaptı. 
 
Canlarını aziz vatanlarına ve Türk ulusuna adamış olan gazileri, bir şehit torunu olarak anıyor olmanın onur verici bir durum olduğunu belirten Karataş, “Gaziler, kutsal bir inanç uğruna, Allah yolunda ve vatan uğruna ölmeyi göze alarak hayatta kalan kişilerdir. Türk Milleti için şehitlik ve gazilik kavramları tarih boyunca daima en onurlu kavramlar olmuştur. Her Türk bu onura kavuşmak için dini, vatanı, milleti ve kutsal saydığı tüm değerler için savaşır. Bu değerler için de gözünü kırpmadan canını vermeye hazırdır. Bugünde bu aziz milleti, hiçbir kuvvet aziz kutsal değerleri uğruna savaşmaktan alı koyamaz ve yıldıramaz” dedi. 
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve mareşallik rütbesinin verilmesinin meclis tutanaklarını Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Damla Eylem Tereci ve Aslan Demirci okudu. 
Atatürk’ün TBMM’ye teşekkür mesajını ve orduya mesajını Doğa Yaman, ‘Gazilerimize’ adlı şiiri ise Bekir Samet Güzlek isimli öğrenciler seslendirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Aliağa protokolü Engelsiz Cafe Parkta gazi ve engellilerle bir araya geldi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894