• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Plastik Sanayi Menemen’de Yükseliyor

Plastik Sanayi Menemen’de Yükseliyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Türkiye’nin ilk ve tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB’de fabrikalar yükselmeye başladı.
PLASTİK SANAYİ MENEMEN’DE YÜKSELİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Türkiye’nin ilk ve tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB’de fabrikalar yükselmeye başladı.
 
Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen; en yeni tekniklerle donatılmış altyapısı ile plastik sanayinin hizmetine girecek olan MPİOSB’ de sanayi tesisleri inşaatlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Menemen Plastih İhtisas OSB. İzmir Atatürk OSB’ye ve başta Petkim olmak üzere hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sunacak. Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su ve özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılmış olan bölgede yoğun yatırım faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor.
 
FABRİKALAR YÜKSELİYOR
MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Ocak ayından itibaren 3 sanayi kuruluşunun toplamda 155 bin metrekarelik alanda inşaat ruhsatını alarak inşaata başladıklarını belirtti. “Önümüzdeki aylarda en az 3 sanayi kuruluşu da ruhsatlarını alarak yatırımlarına başlayacak” dedi. Asfalt yolların da tamamlanması ile bütünü ile hizmet vermeye başlayacak organize sanayi bölgesinde, ilk aşamada yangına ilk müdahale araçları ve temizlik araçları alımı ile başlayacak olan teknik hizmet birimleri oluşturulacak. Devamında ise OSB'de ihtiyaç duyulacak tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimlerin hizmete alınması sağlanacak. 
 
PLASTİK SANAYİ ÖZ KAYNAKLARLA GELECEĞE YÜRÜYOR
Salih Esen, Menemen Plastik İhtisas OSB’nin tüm birimleriyle hizmete girdiğinde, hem yoğun bir istihdam ve hem de büyük boyutlu katma değer yaratmış olacağını açıkladı. Tüm bu yatırım ve hizmetlerin tamamen öz kaynaklarla gerçekleştirildiğinin altını çizen Esen, belediyelerden destek beklediklerini söyledi. Esen, “Organize sanayi bölgemizin en baştaki beklentisi; tek plastik ihtisas OSB olması da dikkate alınarak; hakettiği özel teşviklerle desteklenmesi ve içinde bulunduğumuz büyükşehir belediyemiz ve bağlı olduğumuz ilçe belediyemizin bölgemiz ile ilgili yol ve çevre ihtiyaçlarımızın acilen çözülmesine katkı sağlamalarıdır.” açıklamasını yaptı.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894