• BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İzmir 23 °C

KOSBİ’den Örnek Güçbirliği

KOSBİ’den Örnek Güçbirliği
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Arıtma tesisi, enerji yatırımları ve eğitim projeleri ile öne çıkan, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize
YATIRIMLARINI İŞBİRLİĞİ YAPARAK HAYATA GEÇİRİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Arıtma tesisi, enerji yatırımları ve eğitim projeleri ile öne çıkan, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) örnek güç birliği çalışmalarına da imza atıyor. Bölgedeki alt yapı yatırımlarını hem kamu kurumları hem de bölge sanayicileri ile işbirliği yaparak ortak projelerle hayata geçiren KOSBİ, yatırımları kısa sürede tamamlarken, sanayicilerin de üretim maliyetlerini azaltıyor. TEİAŞ işbirliği ile bölgeye daha kaliteli enerji için indirici merkez kazandıracak olan KOSBİ, Bölge firmaları Vege, Omya, Oran Tekstil ile de bugüne kadar enerji altyapısının iyileştirilmesini sağladı. 
 
Bölge olarak firmalarla ve kurumlarla işbirliğine çok önem verdiklerini bunun meyvelerini de projelerini kısa sürede hayata geçirerek aldıklarını dile getiren KOSBİ Bölge Müdür Yardımcısı Mükremin Zulkadiroğlu, bu işbirliklerinin sanayicinin de maliyetlerinin düşürdüğünü söyledi.
 
TEİAŞ İLE ORTAK PROJE
Bölge olarak ortak aklı esas aldıklarını, projelerini bölge sanayicilerinin de görüşlerini alarak şekillendirdiklerini açıklayan Zulkadiroğlu, yatırımcı kurumlarla da iş birliği içinde olduklarını ve bölgenin gelişimini de göz önüne alarak yatırımları yönlendirdiklerini belirtti. Bu anlamda KOSBİ ile birlikte GEDİZ Elektrik şirketinin de bölgeye yönelik enerji ihtiyacının temini amacıyla TEİAŞ nezdinde gerekli görüşmelerin yapılmış ve çalışmaların tamamlanmış olduğunu belirten Zulkadiroğlu, “TEİAŞ Kemalpaşa’ya 380 kV indirici merkez yapılmasını uygun görerek yatırım programına aldı.  Bu konuda KOSBİ, Gediz Elektrik ve TEİAŞ ile birlikte üçlü protokol imzalandı. 380 kV indirici merkezin hayata geçmesiyle bölgenin ileriki yıllardaki enerji ihtiyacının karşılanmasında güç tahsisi yönünden bir sıkıntı kalmayacak. Ayrıca Ulusal Enerji Sistemine birinci kademeden bağlantı sağlanacak olup elektrik sistemi daha güvenli ve güçlü bir yapıya kavuşmuş olacak” dedi. 
 
SANAYİCİLER MEMNUN
Bölgede başta enerji olmak üzere altyapı yatırımları içinde sanayicilerle işbirliği yaptıklarını ifade eden Zulkadiroğlu, bu sayede de birçok yatırımı kısa sürede hayata geçirdiklerini söyledi. Vege Kağıt,  Omya Madencilik, Oran Tekstil firmaları ile yaptıkları çalışma sonucu alt yapı eksikliklerini kısa sürede giderdiklerini anlatan Zulkadiroğlu, “Bu sayede firmalar kendileri için gerekli olan hizmetlere kısa sürede kavuştular. Üretim maliyetlerini bu şekilde düşürdüler. Güç birliği yaparak hem kendileri kazandı hem de bölgemizin altyapı ile ilgili bir eksikliği giderilmiş oldu. Biz bundan sonra da bu tür işbirliklerine açığız. Önümüzdeki günlerde de daha büyük bir projede yapacağımız işbirliği ile Kemalpaşa’ya güzel bir eser kazandıracağız” diye konuştu. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894