• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C

Amerika’dan Tire Okullarına Destek

Amerika’dan Tire Okullarına Destek
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir Üniversitesi tarafından sürdürülen Tire’nin tarihi ve kültürel mirasını koruma çalışmalarına bir destek de merkezi Boston’da bulunan ve yılda 120
AMERİKA’DAN GELECEK, TİRE KÖYLERİNİ GEZİP KÖY OKULLARINA DESTEK VERECEKLER
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
İzmir Üniversitesi tarafından sürdürülen Tire’nin tarihi ve kültürel mirasını koruma çalışmalarına bir destek de merkezi Boston’da bulunan ve yılda 120 bin kültür turiste dünyanın yerel özellikleri ile öne çıkan yerlerini gezdiren Overseas Adventure Travel’dan geldi. Overseas Adventure Travel fonu ayrıca Tire’de bir köy okulunun da 11 tuvaletinin bakımını gerçekleştirecek.
 
1978 yılından bu yana aralarında Doğu Afrika, Nepal, Türkiye, Peru gibi yerel turistik özellikleri ile öne çıkan ülkelere 120 binden fazla kültür turistini taşıyan Overseas Adventure Travel, İzmir Üniversitesi tarafından sürdürülen Tire’nin tarihi ve kültürel mirasını koruma çalışmaları sonucu Ekim ayındaki tur programlarına Tire’yi dahil etti. Bu yılın temasını eğitim olarak belirleyen Overseas Adventure Travel, 50 yaş ve üzeri turistlere kültür turları yaptırması ve eski Polonya Devlet Başkanı Lech Valesa’nın başkanlık ettiği fonu aracılığı ile gezdirdiği yerlerin ihtiyaçlarına göre verdiği desteklerle öne çıkıyor. Tur programına ilk olarak Tire’nin Başköy ve Eğridere köylerini ekleyen Overseas Adventure Travel, Nisan ayından itibaren 5-6 Tire köyünü daha programına ekleyecek. Her hafta 5-6 turist grubunun öncelikle Tire köylerini, ardından da Tire ve İzmir’deki tarihi ve turistik mekanları gezeceği program dâhilinde fon aracılığı ile verilen desteklere şimdilik Başköy’deki ilköğretim okulunun 11 tuvaletinin bakımı ile başlanacak. Ziyaretlerin önümüzdeki 10 yıllık süreçte çeşitlenmesi bekleniyor. 
 
KÖY EVLERİNE KONUK OLACAKLAR
Her köyde aileler ile bağlantıya geçen turistler aileye ödenecek ücreti karşılığında düzenlenen program dâhilinde öğle yemeğini köydeki aileyle birlikte yiyecek, ailenin geçim kaynağı tarlalarda ürün toplayacak, köy çocuklarının eğitim aldığı okulları ziyaret edip doğal yaşamı olduğu şekilde deneyimleyecek. Daha önce gittikleri yerlere kütüphane, yemekhane ve çim saha yaptıran fon, tuvalet bakımlarına ek olarak köy muhtarlıklarına da destek olacak. İlk olarak Başköy’de kabak kemane ustası İrfan Alkur’un evine konuk olacak turistler Tire ve İzmir’in tarihi ve kültürel mekânlarını da ziyaret edecek. İlerleyen süreçte tur programının konaklamalı hale gelmesi bekleniyor. 
 
EKONOMİK HAYATA DESTEK
Türkiye’de 100’den fazla kadrolu turist rehberi bulunan Overseas Adventure Travel yetkilileri, gelecek günlerde rehberleri için Tire’ye bir tanıtım turu düzenleyecek. İzmir Üniversitesi öncülüğünde, İzmir Valiliği, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tire Belediyesi, Tire Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitelerin desteği ile sürdürülen proje sayesinde koruması yapılan tarihi eser ve mekanların sayısının her geçen gün artması ve turizm aracılığı ile yöre halkının geçim kaynaklarına bir yenisinin daha eklenmesi planlanıyor.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894