• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 15 °C

Türkiye’de 600 Bin İstenmeyen Numara

Türkiye’de 600 Bin İstenmeyen Numara
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Kanun dinlemeyen pazarlamacılar ve dolandırıcılar cep telefonu kullanıcılarını rahatsız etmeye devam ediyorlar.
TÜRKİYE’DE 600 BİN İSTENMEYEN NUMARA VAR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Kanun dinlemeyen pazarlamacılar ve dolandırıcılar cep telefonu kullanıcılarını rahatsız etmeye devam ediyorlar. Türkiye’de 600 binden fazla istenmeyen numara olduğunu belirten Truecaller, her gün 2 milyon kullanıcısına gelen 50 bin spam arama ve kısa mesajı engelliyor. Truecaller CTO’su Umut Alp, “ Türkiye çapında yalnızca kullanıcılarımız tarafından bize raporlanan her gün 50 binden fazla istenmeyen numara var. Bu istenmeyen numaralar veritabanımıza kaydediliyor ve algoritmalarımız tarafından doğrulama sürecine tabi tutuluyor. Böylece Türkiye’deki aktif kullanıcılarımıza gelen günde 50 bin arama ve kısa mesajı engelleyerek daha temiz bir iletişim deneyimi temin ediyoruz” diyor.
 
Ülkemizde gerek pazarlamacılardan, gerekse dolandırıcılardan gelen istenmeyen çağrılar tüketiciler için büyük sorun oluşturuyor. Türkiye’de kullanıcı topluluğu tarafından bildirilmiş 600 bin istenmeyen telefon numarası tespit eden Truecaller, bu konuda tüm telefon kullanıcılarına yardımcı oluyor.
 
KANUNSUZ PAZARLAMA VE REKLAM FAALİYETLERİ
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında 6563 numaralı Kanun’a göre firmalar artık kullanıcının doğrudan izni olmadan hiçbir elektronik ortamda pazarlama faaliyeti yürütemiyorlar. Ancak birçok firma kanunu göz ardı edip telefon üzerinden doğrudan pazarlama faaliyetlerine devam ediyor. Reklam içerikli anons kayıtları ve sahibi bilinmeyen numaralardan atılan kısa mesajlar hemen her gün kullanıcıların telefonlarına geliyor.
 
2 MİLYON KİŞİ NUMARALARI RAPORLUYOR
Türkiye’de 2 milyon, dünya çapında 150 milyon kullanıcı tarafından desteklenen Truecaller veritabanı, gelen arama veya kısa mesajların istenmeyen bir numara olup olmadığını hem kendi algoritmalarını hem de kullanıcı kitlesinin geri bildirimlerini kullanarak belirliyor. 2 milyar telefon kaydı barındıran veri tabanını kullanan Truecaller, böylece istenmeyen bir numaradan çağrı geldiğinde, çağrının spam olup olmadığını anında telefon ekranında gösterebiliyor. Kullanıcılar isterse telefonlarını açmayacakları veya meşgul sinyali verebilecekleri gibi, uygulamanın ayarlarından istenmeyen numaraların otomatik olarak engellenmesini de seçebiliyorlar. Truemessenger uygulaması ise, gelen çağrılar için geçerli olan tüm bu işlevleri kısa mesajlar için uyguluyor. Böylece kullanıcılar bir daha istenmeyen bir numara tarafından rahatsız edilmeden cep telefonlarını kullanabiliyorlar. Eğer Truecaller’ın veritabanında olmayan yeni bir numara ile karşılaşılırsa her kullanıcı bu numarayı Truecaller’a istenmeyen bir numara olarak raporlayabiliyor ve kendi engellenen numaralar listesine otomatik kaydedebiliyor.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894