• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Erken Tanı Hayat Kurtarır

Erken Tanı Hayat Kurtarır
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu kanser taraması hizmeti devam ediyor.
ALİAĞA’DA KANSER TARAMASI HİZMETİ DEVAM EDİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu kanser taraması hizmeti devam ediyor. Aliağa’da yaklaşık 10 ay önce başlatılan kanser taraması hizmetinden bugüne kadar bin 800 kişi yararlandı. 
 
Kanser hastalığına erken evrelerde teşhis koymayı amaçlayan kanser taraması hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar; Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi, Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri’ne müracaat edebiliyor.
 
Kanserde tanının geç konulması halinde tedavinin olumsuz sonuç vereceğini ifade eden Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, “Kanserde erken tanı hayat kurtarıyor. Kanserlerin yüzde 80’ninde erken tanıda çok olumlu sonuçlar alınıyor. Bu nedenle kanser taraması çok önemli” dedi.
 
Özellikle 30 yaşını geçen bireylerin belirli periyotlarda tarama yaptırmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Orhun, şu önerilerde bulundu: “30-65 yaş aralığındaki kadınlar rahim ağzı kanseri için 5 yılda bir test yaptırmalılar. Meme kanseri için, 40-69 yaş aralığındaki kadınların 2 yılda bir mamografi çektirerek sağlık personeline muayene olmaları gerekir. Kalınbağırsak teşhisi için de, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin yılda bir kez dışkı, gizli kan testi, 10 yılda bir ise kolonoskopi yaptırmalarını öneriyorum”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894