• BIST 9558.87
  • Altın 2467.582
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4921
  • İzmir 22 °C

Kulak Çubuğuna Dikkat!

Kulak Çubuğuna Dikkat!
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Kulak kanalının şekli nedeniyle temizliği de zordur ve genellikle herkes kulak çubuğuyla kulağını temizlemeye çalışır.
KULAK ÇUBUĞUNA DİKKAT!
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Kulak kanalının şekli nedeniyle temizliği de zordur ve genellikle herkes kulak çubuğuyla kulağını temizlemeye çalışır. Ancak kulağın yapısı nedeniyle pamuklu çubukların ve başka materyallerin kulağa sokulması çok sakıncalıdır. Kulak çubuklarının normalde kulağın içi değil, kepçesindeki kıvrımlı yerlerin temizlenmesi amacıyla kullanılması gerektiğini söyleyen Liv Hospital Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nedim Arda “Kulak çubukları bilinçsizce kulakların derinliklerine sokulduğunda birçok hastalığa yol açabilir” diyor.
 
KULAK YIKANMASININ ZARARI VAR MIDIR?
Kulak kiri olarak adlandırılan birikinti, aslında kulak kanalının yağlı tutulması için gerekli olan normal kulak akıntılarının birikmesi sonucu olur. Normalde herhangi bir temizlemeye gerek kalmadan bu yağlı akıntı dışkulak yolundan dışarıya atılır. Ancak dar kanal, aşırı kıllanma, fazla sekresyon veya infeksiyon gibi nedenlerle bu akıntılar birikir ve bir tıkaç oluşturarak işitmeyi engelleyebilir. Zamanla ağrıya neden olabilir.
 
KULAK ÇUBUKLARI İLE TEMİZLİK YAPMA ÖNERİLİR Mİ?
Son zamanlarda tıkaç oluşmasının en büyük nedeni kişilerin kulak temizliği için pamuklu kulak çubuklarını kullanmasıdır. Bu tıkaç mikroskop altında bir aletle veya bir aspiratörle emilerek çıkartılır. Kulak irrigasyonu (yıkanması) da bir diğer yöntemdir. Özellikle hassas kişilerde ve çocuklarda tercih edilir. Halk arasında kulak yıkandıktan sonra daha fazla kir birikeceği inancının bilimsel bir temeli yoktur.
 
KULAK ÇUBUĞU KULLANIMI NELERE SEBEP OLABİLİR?
Kulak çubuğu kullanımının yol açtığı en önemli sorun, kendiliğinden dışarı atılmakta olan kulak kirini tekrardan içeri doğru itmesidir. Bu itme sonucu kulaktaki tıkanıklık daha da çok artmaktadır.
 
KİŞİ KENDİ KENDİNE KULAĞINI NASIL TEMİZLEMELİ?
Evde kişi kendi kulağını temizlerken sadece dış kulak yolunun girişini temizlemesi yeterli olacaktır. Kurulama içinde aynı durum geçerlidir. Kulağa su kaçtığı durumlarda, kaçan su genellikle gece uyurken kendiliğinden çıkmaktadır.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894