• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Camiler Haftası Aliağa'da Kutlanacak

Camiler Haftası Aliağa'da Kutlanacak
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ülke genelinde her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan ‘Din Görevlileri ve Camiler Haftası’ İzmir'in Aliağa İlçesinde de bir dizi etkinlikle kutlana
‘DİN GÖREVLİLERİ VE CAMİLER HAFTASI’ ALİAĞA’DA KUTLANACAK
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Ülke genelinde her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan ‘Din Görevlileri ve Camiler Haftası’ İzmir'in Aliağa İlçesinde de bir dizi etkinlikle kutlanacak. İslamiyet’te caminin önemi, caminin kültür hayatının gelişmesine etkileri, camilerin tarihi gelişimleri ve din görevlilerinin toplumdaki yerinin hatırlanması amacıyla kutlanan haftanın bu yıl ki teması ‘Namazla Arınma' olarak belirlendi.
 
KONFERANS DÜZENLENECEK 
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapılacak etkinlikler öncesinde gazetecileri bilgilendiren Aliağa İlçe Müftüsü Enes Müslümoğlu, Aliağa'da yapılacak kutlama etkinlikleri kapsamında  ‘Namazla Arınma’ konulu bir konferans düzenleneceğini açıkladı. Prof.Dr. Nevzat Aşık ve Kocatepe Camii İmamı Adem Kemaneci’nin konuşmacı olarak katılacağı konferansın 9 Ekim Cuma günü Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirileceğini bildiren Müslümoğlu, Saat 20.00’de başlayacak olan programda katılımcılara Kur’an ziyafeti verileceğini söyledi. 
 
MÜSLÜMOĞLU: HER GÜN CAMİLERİMİZİN GÜNÜ HER GÜN DİN GÖREVLİLERİMİZİN GÜNÜ OLMALI
Camilerin sadece senede bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini sözlerine ekleyen  Aliağa İlçe Müftüsü Enes Müslümoğlu, “Müslüman olan kişinin her gün camileri ve din görevlilerini hatırlaması lazım. Her gün camilerimizin günü her gün din görevlilerimizin günü olmalı. Bu da ancak namazla olur. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl seçmiş olduğu ana tema da ‘Namazla Arınma’dır. Peygamber efendimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettiği zaman yapmış olduğu ilk şey camidir. Eğer senede bir gün hatırlanacak olsa cami yapmazdı” diyerek tüm Aliağalıları konferansa davet etti.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894