• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C

Alper Akdeniz'in Rüya'sı Fas'ta Finalist

Alper Akdeniz'in Rüya'sı Fas'ta Finalist
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Çekimleri geçtiğimiz Ağustos Ayında biten Rüya filmi katıldığı 13. Mediterranean Film Festival Tangier Morocco'da finalist olarak yarışıyor.
ALPER AKDENİZ'İN RÜYA'SI FAS'TA FİNALİST
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Çekimleri geçtiğimiz Ağustos Ayında biten Rüya filmi katıldığı 13. Mediterranean Film Festival Tangier Morocco'da finalist olarak yarışıyor. Finalde 19 ülkeden 51 kısa filmin yarıştığı festivalin ödül töreni ekim ayı içerisinde olacak.
 
Rüya adlı kısa filmin konusu; 19 Eylül 1980. Darbenin olduğundan haberleri olmayan bir dağ köyünde göreve başlayan, hayatın bütün zorluklarına direnen bir köy öğretmeninin dönem hikayesi. Haftada bir kez araç çalışan köye, 12 Eylül 1980'in gazetesi gelir ve her şey değişir. Radyonun çekmediği köyde muhtara bırakılan gazeteyle ülkede olan biten öğrenilir. Kitapla aşkın, aşkla ateşin iç içe geçtiği; bizden ve bize bir o kadar da uzakmış gibi görünen gerçek bir yaşam hikâyesi.
 
Rüya'nın başrollerinde Gürol Tonbul, Çiğdem ardıç, Sertan Tuğfan rol alıyor. Müciklerini Cem İdiz'in yaptığı filmin Görüntü yönetmenliğini Ayberk Olgay ve kurgusunu da Elif Çanğa yaptı. Alper Akdeniz “Rüya'nın Dünya Promiyerini Fas'ta yapması bütün ekibi sevince boğdu diyebilirim. Oldukça zorlu geçen bir süreçten sonra filmi bitirebildik. Filmimizi temsilen Muzaffer Akkılıç ve Funda Akkılıç şu an da Fas'ta festivali takip ediyorlar. Ben sadace bütün ekip arkadaşlarıımı bana gösterdikleri inanç için sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894