• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Bebeğinizin Gözleri Sulanıyorsa

Bebeğinizin Gözleri Sulanıyorsa
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Yeni doğan bebeklerin ortalama % 6’sında gözyaşı kanalı tıkanıklığı görülebilir.
BEBEĞİNİZİN GÖZLERİ SULANIYORSA 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Yeni doğan bebeklerin ortalama % 6’sında gözyaşı kanalı tıkanıklığı görülebilir. Doğumdan birkaç hafta sonra gözyaşının dışa akması sonucu oluşan sulanma; gözde çapaklanma, kirpiklerde yapışıklık, iltihabi akıntı, gözyaşı kesesinin olduğu bölgede şişlik ile belirti verebilir. Ailelerin bu belirtilere dikkat etmesi, bebeklerinin göz sağlığı açısından önemlidir. 
 
Memorial Dicle Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. İskan Abay, yeni doğan bebeklerde oluşan gözyaşı tıkanıklığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
 
BEBEKTE GÖZ SULANMASINA DİKKAT 
Gözyaşı kesesinin buruna açıldığı yerde bir zar bulunur. Bu zar normalde bebek doğmadan açılır. Ancak bazı bebeklerde bu zar doğum sonrası açılmaz ve bu nedenle gözyaşı kanal tıkanıklığının önemli bir belirtisi olan gözde sulanmaya neden olur. Bebeklerde görülen göz sulanması, doğuştan olan göz tansiyonu gibi diğer göz hastalıkları ile de ortaya çıkabilir. Bu nedenle eğer bebeğin gözleri yaşarıyorsa, erken tanı için hiç zaman kaybetmeden bir göz doktorunun görüşü alınmalıdır.
 
ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR
Gözyaşı kanalı tıkanıklığı tedavi edilmediğinde, gözyaşı kesesi ve gözyaşı yolları mikroplara açık hale gelir. Bunlar; göz, kapak ve çevre dokular için tehlike oluşturur. Hatta mikrop yayılırsa menenjit ve böbrek hastalığı gibi önemli sorunlara yol açabilir. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı olan hastalarda gerektiğinde katarakt ameliyatı yapmak bile bir risk oluşturabilir. 
 
İLK 12 AYDA MASAJ VE İLAÇLA TEDAVİ 
Gözyaşı kanalı tıkanıklığının tedavisi genellikle 3 aşamada yapılmaktadır. İlk aşama; bebekler 12’inci aya gelinceye kadar göz kapakları günde 2-3 kez ılık su ile temizlenir ve doktorun önerdiği damla kullanılarak günde 4-5 seans, 5 dakika burun kökünden aşağı doğru basılarak masaj yapılır. Bu masaj ve damla tedavisinin başarı oranı yüksektir ve en yaygın yöntemdir. Ancak mutlaka doktor kontrolünde yapılmasına özen gösterilmelidir.
 
KAPALI CERRAHİ İLE 3 DAKİKADA GÖZYAŞI KANALI AÇILABİLİR
12’inci ayına gelmiş ancak ilaç ve masaj tedavisi ile başarılı sonuç alınamamış inatçı gözyaşı kanalı tıkanıklığı durumunda, bebeklerin gözyaşı kesesinin başka bir alana açılması gibi gözde fistül oluşum riski ortaya çıkabilir. Bu durum ile birlikte gözlerde apse ve göz etrafındaki dokularda ciddi enfeksiyonlar görülebilir. Bu aşamada çözüm, ameliyatsız yani kapalı yapılan işlemdir. Ortalama 3 dakika süren işlem, uygun yaşta yapıldığında %90 oranında iyileşme sağlanmaktadır. Ender olarak sonda işlemi iki veya daha fazla tekrarlanabilir. Üçüncü ve son aşama ise; ameliyatsız yapılan işlemin birden fazla denenmesine rağmen açılamayan kanalların yapılacak açık ameliyatla tedavi edilmesidir.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894