• BIST 9756.41
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Tansu Kaya Muhtarlar İle Buluştu

Tansu Kaya Muhtarlar İle Buluştu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / AK Parti İzmir Milletvekili adayı Tansu Kaya, 1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını İzmir’in kuzey ilçelerinde sürdürmeye devam ederken, Türkiye’nin en bü
TANSU KAYA BERGAMA’DA MUHTARLAR İLE BULUŞTU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Tansu Kaya, 1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını İzmir’in kuzey ilçelerinde sürdürmeye devam ederken, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Bergama’da muhtarlar ile bir araya geldi.
 
 
Bergamalı muhtarlar ile AK Parti Bergama İlçe Başkanlığı binasında buluşan Tansu Kaya,  burada muhtarların beklentilerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini dinledi.
 
Ak Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz’ında hazır bulunduğu toplantıda muhtarları dinleyerek, sorunları tek tek not alan AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, seçilmesi halinde sorunların çözümü noktasında her türlü desteği vereceğini ve sorunlarının takipçisi olacağını söyledi.
 
Sohbet havasında geçen buluşmada, muhtarların sorularını da yanıtlayan Kaya, Aliağa Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı sıkıntılardan örnekler vererek, partisinin yerel yönetim politikasına ilişkin özeleştirilerde bulundu.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Hale Yılmaz ile Cemal Bahçıvan’ında katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ülke gündemine değinen  Tansu Kaya, özellikle de terör olayları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
 
TÜRKİYE MİSAK-I MİLLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR
Barzani’nin Kuzey Irak'ı Türkiye'nin sınırlarına dahil etme adına referandum istediğini hatırlatan Kaya,  “Türkiye bölünecek diyorlar. Tam tersine Türkiye büyüyecek. Biz hep şunu söylüyoruz. Türkiye Misak-ı Milli sınırları içerisinde bölünmez bir bütündür. Bu resmi kayıtlarımızda da böyledir. Misak-ı Milli sınırları 785 bin kilometre kare değildir. Bu sınırların içerisinde Musul, Kerkük, ve Halep vardır. Hilafetin başkenti İstanbul düşmesin diye buralar İngilizlere emaneten bırakılmış yerlerdir” dedi 
 
BÖLGENİN DERTLERİNİ HERKESTEN DAHA FAZLA BİLİYORUM
Belediye başkanı olduğu dönemde partisinin üst düzey yöneticilerine,  “Genel seçimlerde niçin bölge halkından birilerini aday göstermiyorsunuz?” diyerek, serzenişte bulunduğunu anlatan Kaya, "Bizler Bakırçay’ın adaylarıyız. Bizler bu bölgede oturan bu bölgede ikamet eden kişileriz. Bu bölgeyi mecliste temsil eden bir milletvekilinin olması gerektiğini her zaman her yerde söyledim. Demek ki nasip bizeymiş ki bu görevi bize verdiler. Daha önce seçilen ve belediye başkanlığı görevinde bulunan bir kişi olarak bölgenin dertlerini, sorunlarını herkesten daha fazla biliyorum. Muhtarlarımızda köylerin dertlerini en yakından takip eden kişilerdir. Seçilerek iş başına gelen muhtarlarımızda bu konuda bizimle aynı kaderi yaşıyor. Bize düşen görev, bölgede yaşan vatandaşlarımızı her konuda elimizden geldiği ölçüde desteklemektir. Sizleri güçlü kılarsak ikamet ettiğiniz yerler, yaşadığınız köyler güçlü kılınır. Köyleriniz güçlü kılınırsa, köyde yaşayan insanlarda kalkınma noktasında güçlü olur. Biz var olan sorunları bu şekilde zincirleme olarak çözüme kavuşturma derdindeyiz” dedi.  
 
7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ‘MESAJI ALDIK’
2011-2015 döneminde AK Parti hükümetinin yerel yönetimleri iyileştirme konusunda bazı hatalar yaptığını kabul eden Kaya, yapılan hataların 7 Haziran seçimlerinde sandığa olumsuz yönde yansıdığını, ancak Partisi’nin 7 Haziran seçimlerinden ders çıkardığını ve mesajı aldıklarını belirterek, şunları söyledi:  “7 Haziran sonrası yaşadığımız süreç her ne kadar ülkemizin istikrarı açısından kötü olmuş olsa da, bizim hatalarımızı görebilmemiz, nerelerde yanlış yaptığımızı idrak etmemiz noktasında gerçekten iyi oldu. Ben kişisel kanaatimce bu durumu taktiri ilahi olarak değerlendiriyorum. 7 Haziran öncesinde siz bizden farklı şey istediniz biz farklı şeyler konuştuk. Halkımızın asıl isteklerini göremedik. Biz hatalıydık, biz yanlış yaptık. Bugüne kadar bismillah diyerek halkla beraber çıktığımız bu yolda vatandaşı biraz geri planda bıraktık. Ama asla unutmadık. Vatandaşımız bize 13 yıldır göstereceği müsemmayı gösterdi. IMF’den kurtulmamız gerektiğini söyledik. Ekonomimizi güçlendirmemiz gerekiyor dedik. Havaalanları, yollar, köprüler yapmamız gerekiyor dedik. Bunların hepsini yaptık, halkımızda bize destek oldu. Ama 7 Haziran seçim beyannamesinde yine aynı şeyleri söyleyince halkımız bize böyle bir mesaj verdi.”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894