• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Tansu Kaya Canlı Yayın Konuğu

Tansu Kaya Canlı Yayın Konuğu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / 1 Kasım Seçimlerinden tek partili bir hükümet sonucu çıkacağını savunan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, muhalefeti eleştirdi.
TANSU KAYA 1 KASIM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
1 Kasım Seçimlerinden tek partili bir hükümet sonucu çıkacağını savunan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, muhalefeti eleştirdi. “Koalisyona yanaşmayan parti bir sonraki seçimde kaybeder, halktan da destek bulamaz” dedi. 
 
AK Parti İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Tansu Kaya, Ege Tv'de Deniz Ölgün'ün hazırlayıp sunduğu 'Güne Bakış' isimli sabah programına canlı yayın konuğu oldu.  
 
Canlı yayında saha çalışmaları ve 1 Kasım seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Kaya, deneyimli televizyoncu Deniz Ölgün'ün sorularını içtenlikle yanıtladı.
 
 
ALİAĞA BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ
İzmir’in kuzeyinde  ‘Efsane Başkan’ olarak anılan Kaya, canlı yayında bir dönem belediye başkanlığını yaptığı memleketi Aliağa'ya mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.
 
2004-2009 döneminde Aliağa’da belediye başkanlığı görevini icra ettiğini hatırlatan AK Partili Tansu Kaya, Aliağalıların bugüne kadar kendisini hiç yalnız bırakmadığını belirterek, “Bu benim için çok güzel bir duygu, güzel olduğu kadar da ayrı bir sorumluluğu sırtımıza yüklüyor. Eğer nasip olur da göreve seçilirsek Aliağa’ya ayrı bir önem göstermemiz gerekecek. Her ne kadar tüm İzmir’in milletvekili olacaksak da Aliağa bizim göz bebeğimiz olacak. Görev süremiz dahilinde yapmış olduğumuz işler ve sonrasında yapmayı taahhüt ettiğimiz işler var. Biz bundan sonra Aliağa’ya yapılacak her olumlu işin yanında ve takipçisi olacağız” dedi.  
 
BİZİM DERDİMİZ İSTİKRARI SAĞLAMAK
Canlı yayında gündemi değerlendiren Kaya, 7 Haziran seçimlerinde elde edilen sonucu hiç arzu etmediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:  “7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 oy aldık. Fakat aldığımız bu oy oranı karşısında sevinemedik. Çünkü bizim derdimiz seçimlerden birinci parti olarak çıkmak değil, 13 yıldır olduğu gibi Türkiye’de istikrarı sağlamak.  Biz, 7 Haziran seçimleri sonucunda tek başımıza iktidar olamadıysak, burada suçu vatandaşa atmaktan ziyade öncelikle dönüp kendimize bakma zorunluluğumuz vardı. Bu durumu da genel merkezimiz ‘fabrika ayarlarımıza dönüyoruz’ diyerek kamuoyuna duyurdular. Bu doğrultuda tüm teşkilat yapımızla, milletvekili aday listelerimizle ve seçim beyannamemizle halkımızın karşısına çıkıyoruz”
 
İĞNEYİ KENDİMİZE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRMALIYIZ
1 Kasım için seçim bölgesinde yürüttüğü kampanya çalışmaları hakkında bilgi veren Kaya, sözlerine şöyle devam etti:  “Seçim çalışmaları kapsamında yaptığımız ziyaretlerde bugün bizlerden en fazla istenen; istikrar, barış ve huzur ortamının tekrar sağlanmasıdır. Partimiz vasıtasıyla 13 yıldır devam eden bir iktidar döneminde hem yerel hem bölgesel hem de ulusal çapta, Türkiye’ye hizmet etme fırsatı bulmuş bir partiyiz. 7 Haziran seçimlerinde bir süreç yaşadık. 7 Haziran süreci partimizin genel merkezinden aşağıya doğru tüm teşkilatlar nezdinde değerlendirildi. Çünkü 7 Haziran iyi değerlendirilmesi gereken bir seçim sonucudur. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmamız gerekir. Dolayısıyla biz bu süreçte öncelikle kendi eksiklerimizi, açıklarımızı ve hatalarımızı yakalama fırsatına sahip olduk. Yaptığımız değerlendirmelerde yaptığımız iyi şeylerin yanında unuttuğumuz değerlerin olduğunun farkına da vardık. Bu manada 1 Kasım seçimlerine giderken halkımızdan özür diledik”
 
Seçim bölgesini karış karış gezen ve sokağın nabzını tutan biri olarak, 1 Kasım seçimlerden iyi bir sonuç çıkacağına inandığını anlatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkın içinde gezen biri olarak, diğer partilerin izlemiş olduğu tutum ve davranışları da gözlemleyerek, Türkiye’nin geldiği noktada canımızın artık yanmaması gerektiğini, istikrarın ülkemizin geleceği açısından önem taşıdığı gerçeği ile seçimlere gidiyoruz. Dolayısıyla bizler yaptığımız hataları bir daha yapmazsak, vatandaşın söylediklerine kulak tıkamazsak 1 Kasım seçimlerinde sağlayacağımız başarıyı daha ilerilere götüreceğimizi düşünüyorum. Zira geçtiğimiz son 4-5 aylık sürece baktığımızda Türkiye olarak çok üzüldük. Üzmeye çalışanlarda herkesin malumudur. Biz bu üzüntülerin ve bize bu üzüntüleri yaşatanların bitmesini istiyoruz.”  
 
DÜNYA GENELİNDE BİR KAVGA HALİ SÖZ KONUSU
Son dönemde yaşanan üzüntü verici olayların eski Türkiye’den kalma görüntüler olduğunu söyleyen Kaya, şunları söyledi: “Bugün bizim sınırlarımızın etrafında, hatta dünyanın genelinde bir karmaşa bir kavga hali söz konudur. Bu kargaşanın dışında kalabilmemiz için güçlü bir ülke olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bu da ancak bizim birlik ve beraberliğimizi devam ettirebilmemizle mümkündür. Aksi halde bizim Anadolu topraklarında başımız hiç rahat etmedi. Anadolu topraklarına geldiğimiz günden beri bir takım marazlara bir takım akın ve savaşlara maruz kaldık. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe bu zorlukların üstesinden gelebiliriz.” 
 
AK PARTİYİ SUÇLAMAYA ÇALIŞIYORLAR
7 Haziran’dan bugüne yaşanan süreçte AK Partiyi suçlamaya çalışanların olduğuna dikkati çeken Kaya, “7 Haziran akşamı seçim sonuçları belli olduğunda ilk açıklamayı MHP Genel Başkanı yaptı. O açıklamada ‘Halkımız bize muhalefet görevi vermiştir. Yapılabilecek en doğru şey erken seçime gitmektir.’ dedi. Böylelikle kendilerini koalisyonun dışında tuttuklarını, hükümette kurmada yer almayacaklarını ifade etmiş oldular. Daha sonra HDP Genel Başkanı da çıkıp ‘Halkımız AK Partiye muhalefet görevi vermiştir. İçerisinde AK Partinin olmayacağı her türlü koalisyon ihtimalini düşünebiliriz’ dedi. Aynı şekilde CHP’de ‘ Hükümet AK Partisiz kurulsun’ dedi. Ama bugün gelinen noktaya bakıldığında, 1 Kasım seçimlerinden bir hükümet çıkmadığı takdirde şartsız koşulsuz koalisyona varız diyorlar. Halkımız bunların hepsini gördü ve yorumladı. O yüzden 1 Kasım seçimlerinde tek parti iktidarı çıkacaktır” diye konuştu.
 
SİYASET, HİZMET NOKTASINDA ARACI GÖRDÜĞÜMÜZ BİR KURUMDUR
Yaklaşık yarım saat canlı yayında kalan Tansu Kaya, “Neden milletvekili adayı olmak istediniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Siyaset, bizim hizmet noktasında aracı gördüğümüz bir kurumdur. Başlatmış olduğumuz bir hizmet yolculuğu var. Bunu daha ilerilere götürebilmek, daha iyi şeyler yapabilmek adına önümüze çıkan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istedim. Partimizin büyükleri de bunu uygun gördüler ve listede bize de yer verdiler. İzmir’e elimizden geldiği nispette yardım edebilirsek bu bizim için çok büyük bir mutluluk olacaktır.”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894