• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İzmir 25 °C

Çinko ve C Vitamini Birlikte Tüketilmeli

Çinko ve C Vitamini Birlikte Tüketilmeli
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Adana Devlet Hastanesi Pediyatri Kliniği’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Efsun Sızmaz, bulaşıcı hastalıkları önlemek için çinko ve C vitamini
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇİNKO VE C VİTAMİNİ BİRLİKTE TÜKETİLMELİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Adana Devlet Hastanesi Pediyatri Kliniği’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Efsun Sızmaz, bulaşıcı hastalıkları önlemek için çinko ve C vitamininin birlikte kullanılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
 
Dr. Sızmaz “Nurse Harvey’s imuJet, tek başına günlük çinko ve C vitamini ihtiyacını karşılayabilen besin desteği içeriğine sahip, bağışıklık sistemini güçlendirici ürünlerden biridir” dedi.
 
Sonbahar ve kış aylarında, havaların soğuması ve okulların açılması ile beraber bulaşıcı hastalıklar artıyor. Özellikle üst viral solunum yolu hastalıklarında görülen bu artış, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile büyük ölçüde önlenebiliyor.
 
Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için düzenli uyku, doğru fiziksel aktivite, iyi beslenme, aşılama ve bol su tüketiminin yanında bazı besin takviyelerinin de alınması gerektiğini belirten Adana Devlet Hastanesi Pediatri Kliniği’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Efsun Sızmaz, “Bu takviyeler, doktor gözetiminde bilinçli bir şekilde verildiğinde sağlıklı çocuklarda fayda sağlar” dedi.  
 
Çocuklarda büyüme-gelişme, bağırsak işlevi, yara iyileşmesi, sağlıklı saç ve tırnak uzaması, üreme fonksiyonlarının sağlıklı gelişmesi, iştahın düzenlenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili bir mineral olan çinkonun C vitamini ile birlikte kullanılmasının da hastalığı önemli derecede iyileştirdiğini söyleyen Dr. Sızmaz, C vitamini sayesinde çinkonun bağırsaktan emiliminin hızlandığını açıkladı.
 
“İMUJET TEK BAŞINA ÇİNKO EKSİKLİĞİNİ KARŞILAYABİLİR”
Türkiye’deki tahıl ağırlıklı beslenme nedeniyle çinkonun yeterince tüketilmediğini belirten Dr. Sızmaz, çinko eksikliğinin iştahsızlığa ve hormonal yollarla büyümenin yavaşlamasına yol açtığını ifade ederek “Çinko eksikliği dünya genelinde de ciddiyetini koruyan bir rahatsızlık, Nurse Harvey’s imuJet tek başına bu eksikliği karşılayabiliyor” dedi.
 
FDA VE EFSA ONAYLI B-GLUKAN 
Dr. Efsun Sızmaz sözlerine şöyle devam etti; “Nurse Harvey’s imuJet’in içinde, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Avrupa Gıda Güvenlik Dairesi (EFSA) tarafından onaylı B-Glukan bulunuyor. Bitkisel bir besin olan B-Glukan’ın üst solunum yolu hastalıklarında koruyucu ve yakınmaların şiddetini hafifletici etkisi var. B-Glukan, sık sık solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda, orta kulak iltihabı gibi komplikasyonların gelişmesine de engel olur.”
 
GRİBE KARŞI EKİNEZYA, PROPOLİS VE C VİTAMİNİ
Dr. Sızmaz, çocuklarda grip ve soğuk algınlığı semptomlarının giderilmesinde kullanılan ekinezyanın gribe sebep olan virüsler üzerinde öldürücü etkisi olduğunu da ifade etti. Propolisin de benzer şekilde C vitamini ile birlikte bağışıklığı güçlendirdiğini belirten Dr. Sızmaz “Nurse Harvey’s imuJet, içerdiği ekinezya, propolis ve C vitamini açısından zengin olan kuşburnu özü sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir” dedi. 
 
“İMU-JET ÖZBAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE ZARAR VERMEZ”
Doktorun önermediği veya içeriği iyi değerlendirilmeden kullanılan ürünlerin, bağışıklık sistemini güçlendirmek yerine, bazı zararlı etkilere ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinin altını çizen Dr. Efsun Sızmaz, “Nurse Harvey’s imuJet, içeriğindeki maddelerin uzun süreli kullanımında özbağışıklık sistemine zarar veren hastalıklara yol açmadığı klinik çalışmalarca kanıtlanmış bir besin desteğidir” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894