• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İzmir 21 °C

Opezite İle Mücadelede

Opezite İle Mücadelede
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Çağın hastalığı obezite ile mücadele yöntemleri çeşitleniyor. Hastaların bu konuda uyaran Op. Dr. Ersin Aksu, mide küçültme ameliyatının bu mücadelenin son
MİDE KÜÇÜLTME SON ÇARE 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Çağın hastalığı obezite ile mücadele yöntemleri çeşitleniyor. Hastaların bu konuda uyaran Op. Dr. Ersin Aksu, mide küçültme ameliyatının bu mücadelenin son halkası olduğunu söyledi. 
 
Obezite, günümüzde artık 7’den 70’e her yaştaki insanın sorunu haline geldi. Aşırı kilolu ve estetik sorunu yaşamaktan öte obezite; hayatı tehdit eden hastalıklara kapı açtığı için büyük önem taşıyor. Şifa Üniversitesi Obezite Merkezi doktorlarından Op. Dr. Ersin Aksu, obezitenin ölümcül hastalıklara kapı araladığını belirterek, “Kalp hastalıklarından sonra en çok ölüm sebeplerinden birisi, yani ömür kısaltan hastalıklardandır. Çünkü obezite tek başına seyretmiyor; hipertansiyon, hiperepidemi, şeker hastalığı, kalp hastalıkları, eklem hastalıkları, uyku apnesi, karaciğer yağlanması vb. birçok hayati hastalığa da yandaş etki oluşturuyor. Türkiye’de yaklaşık 2 milyona yakın obezite hastası olduğu düşünülüyor. Dolayısıyla obezite tedavisi her geçen gün daha da büyük önem kazanıyor” dedi.
 
‘MİDE KÜÇÜLTME’ HANGİ AŞAMADA DÜŞÜNÜLMELİ?
Op. Dr. Aksu, tedavi yöntemlerine ilişkin olarak da hastaları uyardı. Mide küçültme operasyonlarının tedavi sürecinin son halkası olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Aksu, “Obezite tedavisinde cerrahi müdahaleden önce 4 tedavi aşaması var. Bunların ilki diyettir. Yani hastanın diyetisyen eşliğinde obezite ile mücadele etmesidir. Bunda başarı sağlanamazsa ikinci aşamada ilaçlı tedaviye başlanır. Bu kez hasta endokrin uzmanı tarafından takip edilerek ilaçlarla zayıflaması hedeflenir. Yine başarı elde edilemezse üçüncü aşamada psikiyatrik destek ve davranış terapilerine geçilir. Bütün bu yöntemler başarısız olursa obezite cerrahisi devreye girer. Mide küçültme operasyonuna karar vermek için de önemli kriterlerimiz var. Bunların başında beden kitle indeksi ve yaş geliyor. Bir hastaya obezite cerrahisinin uygulanması için vücut kitle indexinin 35 ve üzeri olması ve 16-65 yaş aralığında bulunması  gerekiyor” diye konuştu. 
 
CERRAHİDE TEK YÖNTEM YOK
Bu noktada da çeşitli operasyon yöntemleri bulunduğunu ifade eden Aksu, mide küçültme ameliyatının komplikasyonların; yani kanama, kaçak gibi hastaya sıkıntı oluşturan durumlar en az olduğu yöntem olarak önplana çıktığını söyledi. 
 
MİDE HACMİ 30 CC’YE DÜŞRÜLÜYOR
Peki mide küçültme ameliyatı nedir? Mide nasıl küçültülüyor? Op. Dr. Aksu, mide küçültme ameliyatı ile midenin yüzde 80-85’inin alınmasının kast edildiğini ifade ederek, “Bu oran hastaya göre değişiyor. Burada hastanın standardını yakalamak çok önemlidir. Ciddi uzmanlık gerektiriyor. Ameliyattan sonra birinci yılın sonunda mide hacmi 60 cc’ye çıkıyor. Bir yıl sonra 60 cc’den 120 cc’ye çıkıyor. Daha sonra da 200 cc’ye kadar büyüyebiliyor. Biz ameliyattan 2 gün sonra hastamızı taburcu edebiliyoruz” dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894