• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

PERYÖN İK Blog Ödülleri

PERYÖN İK Blog Ödülleri
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Avrupa’nın kendi alanında en büyük kongresi olan PERYÖN 23. İnsan Yönetimi Kongresi 40’ı aşkın ana ve paralel oturum, 3 bine yaklaşan katılımcıyla 16-17 Ka
DÜNYAYI, İNSANLARI VE DUYGULARI YÖNETEBİLEN LİDERLER GELECEĞE TAŞIYACAK
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Avrupa’nın kendi alanında en büyük kongresi olan PERYÖN 23. İnsan Yönetimi Kongresi 40’ı aşkın ana ve paralel oturum, 3 bine yaklaşan katılımcıyla 16-17 Kasım’da İstanbul’da yapıldı. Kongrede değişen dünyada şirketlerin başarılı olmaları için insan yönetiminin öneminin arttığına dikkat çekildi. Kongrenin sürpriz konuğu ise öğrenci ve velilerle el ele verip sıradan bir sınıfta mucizeler yaratan öğretmen Ahmet Naç oldu. Naç, dokunaklı konuşması ardından izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Kongrenin ikinci gününde  “PERYÖN İK Blog Ödülleri 2015” sahiplerini buldu. 2015’in en iyi İK Blogu Ödülünü Ezgi Feda aldı.
 
Katılımcı, konuşmacı ve oturum sayısına göre Avrupa’nın en büyük kongresi olma niteliğini taşıyan PERYÖN 23. İnsan Yönetimi Kongresi aynı zamanda iki gün boyunca Türkiye’de insan yönetiminin her boyutuyla ele alındığı tek kongre olma özelliğini taşıyor. Türkiye’den ve dünyadan 80’i aşkın konuşmacının katıldığı kongrede iş sağlığı ve güvenliğinden çalışma yaşamında LGBTİ bireylere, spor ve beslenmenin iş hayatındaki etkilerinden stil yönetimine kadar farklı konularda 40’ı aşkın oturum düzenlendi. 3 bine yakın profesyonelin takip ettiği kongrenin ana sponsorluğunu Doğa İş Güvenliği, Turkcell Akademi, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, yenibiriş.com üstlendi.
 
PERYÖN 23. İnsan Yönetimi Kongresi’nde Türkiye’den ve dünyadan alanında önde gelen konuşmacılar sahne aldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “İnsanlar kabiliyetlerine göre yaşarlar. Buna göre düzenleme yapamayan toplumların yaşama şansı yoktur” diyerek yetenekli grubun daha yüksek ve özel bir eğitimle donatılması gereğine işaret etti. Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan, insan yönetimi profesyonellerinin en önemli görevinin nitelikli insanları kuruma kazandırmak ve iyi yöneticiler olarak yetiştirebilmek olduğunu ifade etti. Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, bir şirketin hayata dair, hayatın içinden, hayata dokunan bir şirket olmak gibi paranın ötesinde bir amacı olması gerektiğine dikkat çekti. 
 
Kongrenin sürpriz konuğu ise öğrenci ve velilerle el ele verip sıradan bir sınıfta mucizeler yaratan öğretmen Ahmet Naç oldu. Naç’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşın ortasında, imkansızlıklara ragmen eğitim çalışmalarını devam ettirdiğine dikkat çekerek, “Öğretmenlere bu kadar değer veren bir insanın kurduğu cumhuriyetin öğretmeni, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bir öğretmeni olarak hiçbir zaman zorlukları bahane etmem” sözleri tüm salon tarafından ayakta alkışlandı.
 
Kongrede konuşmacılar değişen dünyada şirketlerin başarılı olmaları için insan yönetiminin öneminin arttığına dikkat çekti. İnsanların potansiyelinin gelişiminden ve yönlendirilmesinde ise yöneticiler ve liderler belirleyici bir rol oynuyor ve sorumluluk taşıyor. Konuşmacıların bu kapsamda başarılı bir insan yönetimi için verdiği önemli mesajlar şöyle oldu: 
 
Yeni çağın liderlik modeli, “bulut liderlik” olacak. İnsan yönetiminin çok önemli bir nitelik olduğu bu dünyada “Bulut Liderler”, tüm bu belirsizlikler ve değişim içerisinde net bir vizyon belirleyecek, insanları anlamlı bir vizyon çerçevesinde ortak değerlerle bir arada tutabilecek, paylaşım ortamları yaratacak, ortak çalışmaları ödüllendirecek, geniş bir ilişki ağını yönetebilecek. Böylece, ortak değerlerde insanları birleştirmek ve organizasyonları sürdürülebilir kılmakta önemli rol oynayacaklar.
 
İnsanları yönetmek duyguları yönetmektir.  Bu yüzden özellikle ilişkilerde çok iyi olan yöneticiler geleceğin liderleri olarak seçilmeli ve geliştirilmeli.
 
Yöneticilerde Duygusal Zeka (EQ) yüksek. Nitelikli insanları kuruma kazandırmak ve iyi yöneticiler olarak yetiştirebilmek için Bilişsel Zeka (IQ) yanında Duygusal Zeka (EQ) da bir değerlendirme kriteri olarak önem kazanıyor. Yapılan araştırmalar çok sıklıkla IQ’su 140 ve üstü çalışanların IQ’su 100 dolayında olan yöneticilerin altında çalıştığını gösteriyor.
 
Tüm yöneticiler bir İK yöneticisi gibi düşünmeli. Doğru kişiyi seçmek, ekibi güçlendirmek ve geliştirmek, koçluk ve geri bildirim vermek, performans değerlendirmek gibi süreçlerde daha çok rol ve sorumluluk alması önem taşıyor. 
 
Çalışanlar kendini tanımıyor. İş ortamından ne istediğini, şirketinin kendisinden ne beklediğini bilmiyor. Liderlerin ve insan yönetimi profesyonellerinin bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmelerine, güçlü yanları ve amaçlarına yönelik farkındalıklarını artırmalarına eğitim, koçluk vb. çalışmalarla destek olması, olanak sağlaması gerekiyor.
 
Çalışan mutluluğu verimlilik için bir araç. Çalışanın işini yaparken iyi hissetmesi, bu yönde işine en yüksek dikkatini ve enerjisini vermesi bağlılık olarak tanımlanıyor. Çalışanın mutluluğu ve bağlılığı verimlilik ve performansın artırılmasında kullanılabilecek önemli bir araç. Mutluluk ve bağlılığın yolu ise, her gün, iyi ilişkiler içinde bir ekip olarak, birlikte iyi bir iş çıkarmaya, hedeflere ulaşmaya odaklanmaktan geçiyor. Ücret, primler, sosyal olanaklar vb. adil olduğu sürece iş tatmini sağlıyor, çalışana daha iyi hissettirmiyor.
 
“Anlam” ihtiyacı arttı. Bireyler, başarılı bir bütünün parçası oldukları hissettiklerinde ve kendileri de bu bütüne anlam kattıklarında kendilerini değerli hissediyor. Şirketler bu bakış açısıyla vizyon ve hedeflerini gözden geçirmeli, insana değer veren, karın ötesinde hayata dokunan, topluma fayda sunan bir yaklaşım izlemeli.
 
İK Blog yarışmasının birincisi Ezgi Feda oldu
Kongrenin ikinci günü, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “PERYÖN İK Blog Ödülleri 2015” Ödül Töreni de yapıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi İK blogları hem internet kullanıcıları hem de jüri oylarıyla belirlendi. www.ezgifeda.com bloguyla Ezgi Feda En İyi İK Blogu seçildi. Ali Cevat Ünsal ve Merdiye Eker finale kalan blog sahipleri oldu. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894