• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

İzmir Kısa Film Festivali Kapılarını Açtı

İzmir Kısa Film Festivali Kapılarını Açtı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 16. kez kapılarını açtı.
İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 16. kez kapılarını açtı. Film gösterimleri, Fransız Kültür Merkezi, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi, Ege Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek. Yerel yönetimler ve üniversitelerin desteğiyle tüm şehre yayılan festival, film gösterimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları ve söyleşilerle 22 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. Festivalin açılış töreni ise, 18 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’da Buca Kültür Merkezi’nde yapılacak.
 
‘ÖZEL FİLM SEÇKİLERİ’
Ulusal ve uluslararası kategorilerde birçok film ilk kez Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ile beyaz perdede gösterilecek. Bu yıl 87 ülkeden bin 591 film başvurusu alan festival, 400’ün üzerinde filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluşturacak. Almanya Deneysel Film Seçkisi, Macaristan Seçkisi, İrlanda Seçkisi, Avrupa Film Akademisi (EFA) Kısa Film Seçkisi, Japonya Seçkisi ve Romanya Seçkisi olmak üzere belirlenen özel film seçkileri de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. 
 
‘SÖYLEŞİ VE ATÖLYELER’
Jüri Başkanı Serdar Akar 20 Kasım Cuma günü 18.00’da Bornova Belediyesi Nikah Salonu‘nda, jüri üyesi Vildan Atasever 19 Kasım Perşembe günü 18.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde, jüri üyesi Yiğit Özşener 20 Kasım Cuma günü 17.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde İzmirli sevenleriyle bir araya gelecek. Yonca Ertürk 21 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da  ‘Temel Yapımcılık Atölyesi’çalışması yapacak. Kerem Kaban ise 18 Kasım Çarşamba günü 16.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde ‘Sinemada ses estetiği ve sesin ontolojisi’ adlı atölye çalışması yapacak, 22 Kasım Pazar günü ise, 11.00 - 13.00, 13.30 - 15.30 saatlerinde Fransız Kültür Merkezi’nde çocuklar için ‘FilmTerapi Atölyesi’ düzenleyecek. Son teknoloji kameraları İzmirli sinemacılara tanıtacak olan Oktostore’un ‘Dijital Sinema Atölyesi’ etkinliği de 20 Kasım Cuma ve 22 Kasım Pazar günleri 15.00-18.00 saatleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde olacak.
 
‘ÖDÜL TÖRENİ’
Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak olan filmler, yönetmen Serdar Akar’ın başkanlığında, oyuncu Yiğit Özşener, oyuncu Vildan Atasever, görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve sinema yazarı György Baron’un yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek. Altın Kedi Ödülleri, 21 Kasım Cumartesi günü Fuar’da yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894