• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İzmir 16 °C

Bergama Belediyesi’ni Onurlandıran Ödül

Bergama Belediyesi’ni Onurlandıran Ödül
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı.
BERGAMA BELEDİYESİ’Nİ ONURLANDIRAN ÖDÜL
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı. Ödül töreni Antalya EXPO Center'da Türkiye'nin en büyük restorasyon fuarı olan, YAPEX Restorasyon Fuarı'nda yapıldı. Alınan ödülle ilgili konuşan Başkan Gönenç; "Bergama için büyük bir onurdur" dedi.
 
Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği, 2014 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirasları Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması ödül töreni Antalya EXPO Center YAPEX Restorasyon Fuarı'nda yapıldı. Bergama Belediyesi'ne verilen "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülünü” ise törene katılan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç aldı. 
 
Bergama Belediyesi’nin Havra ve ev Restorasyonu ile ilgili uygulama ödülü alması hakkında Jüri adına yapılan açıklamada ise; “Bergama Belediyesi tarafından uygulanan projeler geçmiş uygulamalar ile uyumları, özenli teknik uygulama detayları ve ulusal anlamda örnek oluşturuyor olmaları nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür.” denildi.
 
Alınan ödülle ilgili düşüncelerini paylaşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Her zaman belirttiğim gibi olağan üstü ve özel bir kentte yaşıyoruz. Bu kentin tarihi, kültürel, sanatsal ve mimari miraslarının getirdiği sorumluluklar doğrultusunda hareket ediyoruz. Yaptığımız titiz çalışmaların sonuçlarını ise kentimize, belediyemize verilen ödüllerle taçlandırıyoruz. Bu ödül Bergama için büyük bir onurdur. Bu düşüncelerle Tarihi Kentler Birliği’ne bize verilen ödül nedeniyle çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
BERGAMA STANTI İLGİ GÖRDÜ
Ayrıca, restorasyon ve yapı sektörüyle tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren Türkiye'nin en büyük restorasyon fuarında, Bergama Belediyesi'nin projelerinin sergilendiği stantta oldukça ilgi gördü.
 
Bergama Belediyesi'nin standını Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Samsun Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Çekül Vakfı Başkanı Prof. Metin Sözen'de ziyaret etti. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama standını gezenlere, Bergama hakkında bizzat kendi bilgi verdi.
 
Yarışmaya 32 belediye, toplam 51 proje ile başvurdu. “Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü”, “Süreklilik”, “Proje” ve “Uygulama Ödülleri” ödül töreninde sahiplerini bulurken, yapılan tören sırasında ödül alan tüm projeler sergilenecek.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894