• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İzmir 17 °C

Bergama’da Atık Pil Yönetimi Eğitimi

Bergama’da Atık Pil Yönetimi Eğitimi
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ‘Atık Pil Yönetimi’ konulu eğitim programı Bergama Belediyesi Melis Salonu’nda gerçek
BERGAMA’DA ‘ATIK PİL YÖNETİMİ’ EĞİTİMİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ‘Atık Pil Yönetimi’ konulu eğitim programı Bergama Belediyesi Melis Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Bergama Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve kullanılmış atık pillerin toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için ilçe genelindeki okulların idareci ve öğretmenlerine yönelik yapılan etkinliğe, Bergama başta olmak üzere Dikili, Çandarlı ve Kınık’ta bulunan okulların temsilciliğini yapan öğretmenler ile idareciler katıldı. Etkinliği ev sahibi olarak Bergama Belediyesi’ni temsilen Çevre Mühendisi Muhammed Ashour’da izledi.
 
TAP tarafından Türkiye genelinde sürdürülen ‘Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası’ kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Çoltu; “Atık pillerin kontrolsüz biçimde doğaya atılması, içindeki ağır metaller nedeniyle ciddi boyutlarda çevre kirliliğine yol açıyor. Atık pillerin dış kabı zamanla delinerek bünyelerindeki ağır metaller ve kimyasal maddeler toprağa sızarak yer altı sularının kirlenmesine de neden oluyor. Bu nedenle kullanılmış pillerin çöpe değil, atık pil toplama kutularına atılması gerekiyor.” dedi.
 
YAPILAN ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUM
Yapılan etkinlikle ilgili ‘Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyasına’ Bergama Belediyesi’nin de destek olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Çevreye duyarlı yönetim anlayışımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemize yapılmak istenilen, doğa ve insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden ve Avrupa’nın vazgeçtiği teknolojiyle yapılmak istenilen Termik Santral’e karşı olduğumuz gibi, atık pil meselesini de ciddiye alıyoruz. Çünkü atık piller çevremiz için büyük tehlike. Doğada kaybolması en zor kimyasallardan biri. Bu yüzden yapılan çalışmaları önemsiyorum.” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894