• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İzmir 15 °C

Adı Gibi Artı

Adı Gibi Artı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, adı gibi hayata “artı” katan bir kurum.
ADI GİBİ ARTI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, adı gibi hayata “artı” katan bir kurum. Hani, bir çoğumuzun üzülerek biraz da acıyarak baktığı engelli evlatlarımız var ya işte onları hayata kazandıran bir kurum. Onlar işte bu kaybolmuş, acınan, istenmeyen çocuk imajını yok ediyor onları yaşama katıyorlar. Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu olan Fahriye Tuğcu Gönen, “temelinde sevgi olan hiçbir eğitim başarısızlıkla sonuçlanmaz “ilkesi ile yola çıktıklarını bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini belirtiyor.
 
Hepimiz yaşamıştır. Çok yaramazlık yaptığınız da “Off başımı şişirdin. Git sokakta arkadaşların ile oyna” diyerek sokağa oyuna gönderilmişizdir. Ya da aranızda ebeveyn olanların bazıları çocukları söz dinlemeyince veyahut dediklerimizi yapamayınca “Ya sabır” çekerek dualar etmişlerdir. İşte o duaların karşılığı olan bir kurum var İzmir’de. Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, adı gibi hayata “artı” katan bir kurum. Fahriye Tuğcu Gönen tarafından kurulan; özel tasarlanmış iç ve dış mekan özellikleri ile Kurum Müdürü Psikolog Yurdanur Özgür‘ün yönetimindeki bu eğitim tesisi alanında deneyimli uzman kadrosu ile bir çoğumuzun off dediği o çocuklarımızı hayata adıyor. Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk gelişimi ve Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı’nın uygulama okulu da olan tesis adeta “kaybolmuş çocuk” gözüyle bakılan bu evlatlarımızın bu kötü imajını yok ediyor. 
 
Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bin 300 metrekare alanda kurulan prefabrik bir yapıda adeta mucizelere imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim imkanı sunan bu özel kurumun bünyesinde Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı (Eğitilebilir, Öğretilebilir, Ağır Zihinsel, Engelli Çocuklar), Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı (Serebral Palsi, Kas Hastalığı, Spina Bifida, Omurilik Felci, Çocuk Felci, Als Hastalığı,vb.), İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Dil Konuşma Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluk Destek Eğitim Programı çerçevesinde çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunuluyor. 
 
Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ailelerin bakmakta zorlandığı çocuklara bireylerin temel ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanan eğitim planları doğrultusunda “Bireysel Eğitim“ ve “Grup Eğitimi” şeklinde, rehabilitasyon destekli seanslı eğitim veriliyor. Merkezde verilen bu eğitimlerde çocukların işitme konuşma eğitimi, okuma-yazma çalışmaları,bireysel ihtiyaçlarını kendi kendilerine karşılayabilmeleri, öz bakım becerilerini kazanabilmeleri,davranış ve uyum problemlerinin giderilmesi için bireysel olarak uzmanlardan terapi almaları büyük önem taşıyor. Bu amaçla çocuklarımız uzmanlarımız tarafından değerlendirmekle ve her çocuğu özel bireysel program hazırlanıyor. Çocukların yaşamın içine aktif katılımlarının öneminin bilinciyle hazırlanan sinema ve tiyatro günleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda uzman eğitimciler tarafından uygulanan yüzme, basketbol, futbol, bocce gibi spor etkinlikleri ile hayvan besleme, bitki yetiştirme becerilerini geliştirme amaçlı atölye çalışmaları, drama,müzik ve sanat etkinlikleri içeren bir eğitim programı uygulanıyor.
 
AİLE EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORLAR
Merkez çocukların aile içinde de rahat etmesi açısından bir dizi eğitimi de programına almış durumda. Özel eğitim alan çocukların ve ailelerinin ihtiyaç duydukları konular tespit edilerek bu yönde “Aile Eğitimi” adı altında bir dizi çalışma da yapılıyor. Bu çerçevede çocukların sağlığı, ilaç kullanımının önemi, cinsel eğitim ergenlik sorunları,çocukluk korkuları, engelli bireylerin hakları gibi konularda, gerek kurum psikologları ,gerekse üniversitelerden uzman konuşmacılar eşliğinde bilgilendirme seminerleri düzenleniyor.
 
SOSYAL FAALİYETLERLE YAŞAMA KATIYORLAR
Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin en büyük özelliklerinden biri de sosyal faaliyetler ile çocukları hayatın içine direk olarak katmak. Bu çerçevede son bir yılda yoğun bir çalışma içerisine giren merkez öğrencilerinin eşit fırsatlara sahip olmaları ve topluma aktif olarak katılmaları için toplumsal gelişme kapsamında proje çalışmalarını hayata geçirmiş. Kuruluşunun ilk yılında “Özel Çocuklar Türkiye Yüzme Şampiyonası”nı gerçekleştiren okul bu çerçevede bu özel sporcuları İzmir’de misafir etmiş. Sessiz Akademi Projesi kapsamında 20 işitme engelli gence “pastacılık kursu” vererek iş sahibi yapmış. Bu gençlerin şu an çalışıyorlar. Modacı Büşra Esen Mesudiyeli ile “Kalpten Adımlar” defilesini gerçekleştiren merkez Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programı ile “kişisel gelişim okulu projesi”ni hayata geçirmiş.
 
Özellikle başta aileler olmak üzere toplum dışında tutulmaya çalışılan zihinsel, bedensel engelli ve otizmli çocuklar için bitki yetiştirme ve hayvan besleme çalışmaları yaparak onların gelişimlerine önemli katkı sağlayan okul bu çerçevede hobi bahçeleri ve organik tarım çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. 
 
ŞAMPİYON SPORCU YETİŞTİRİYORLAR
Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yapılan eğitim çalışmaları sonrası adeta engelli sporcu yetiştirme merkezi haline gelmiş. Bu çerçevede yüzme, atletizim ve jimnastik gibi branşlarda yetiştirdiği sporcuları Altay Kulübü bünyesinde lisanslayarak şampiyonalara katıldığı turnuvalarda çok sayıda madalya da kazandı. Bu sporcuların içinde Türkiye Şampiyonları da var.
 
MADDİ ZORLUKLARA RAĞMEN…
Bu kadar önemli işlere imza atan Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tüm benzeri idealist kurumlar gibi maddi zorluklarla da boğuşuyor. Özel durumlara sahip bireylerin temel ihtiyaçlarını gözeterek eğitimlerine ve gelişmelerine katkı sağlamak, yetenekleri doğrultusunda, kendi kendilerine yeterli duruma gelebilmeleri için temel yaşam becerilerini ve istihdam alanlarında yer alabilmelerinin önemini bilen bir grup hazırlanan projeleri gerçekleştirmeye yardımcı olmak için “İzmir Ege Artı Engelli Bireylerin Eğitimi Ve Geliştirme Derneği” kurmuş. Bu derneğin desteği ve katkıları ile çalışma alanlarına yönelik projeler genişletilerek bazıları yaşama geçirildi. Ama bu katkının daha da artması gerekiyor. Merkez ve Dernek yardımseverlerin katkısını bekliyor.
 
EĞİTİM TEMELİNDE SEVGİ VAR
Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu olan Fahriye Tuğcu Gönen, “temelinde sevgi olan hiçbir eğitim başarısızlıkla sonuçlanmaz “ilkesi ile yola çıktıklarını bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek şunları dile getiriyor;
“Ege Artı ekibi olarak İzmir’de özel eğitime yeni bir boyut getirecek özverili çalışmalarla çocuklarımıza hakkettikleri eğitimi vererek onlarla bir çok başarıya imza atmayı hedefliyoruz. Günlük yaşam becerileri spor ve atölye çalışmalarında bireysel ,grup eğitimlerini alarak çocuklarımızın daha donanımlı olmalarını sağlamak, toplumdaki yerlerinin altını çizmek istiyoruz. Tüm dostlarımı merkezimize davet ediyorum. Özel çocuklarımız ile geçirecekleri kısacık bir zaman onların hayatında büyük önem taşıyor ve herkesi ‘Dünyamıza’ bekliyoruz.”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894