• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 14 °C

Karşıyaka Üniversitesine Kavuştu

Karşıyaka Üniversitesine Kavuştu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Karşıyaka’da, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası ve Çok Amaçlı Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı.
KARŞIYAKA ÜNİVERSİTESİNE KAVUŞTU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Karşıyaka’da, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası ve Çok Amaçlı Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı.
 
Temel atma törenine Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve EÜ Senato Üyeleri, hayırsever Ayşe Nejla Karadavut ve ailesi katıldı. 
 
Tören, Karşıyaka Belediyesi Folklor Ekibi’nin zeybek gösterisi ile başladı. Başkan Akpınar, “Bizim için ölçülemez değerlerin temel atma törenindeyiz. Yaşadığımız bu sevinç, tarihe not düşme adına çok önemlidir. Bu alanın adı, top sahası olarak geçiyordu. Ama bugün Ayşe Nejla Karadavut’un bu alanı bağışlamasıyla bir sağlık tesisinin temelini atıyoruz. Şuan çok heyecanlıyız ve hep beraber tarihe tanıklık ediyoruz. Karşıyakalılara hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu mutluluk hepizin, Karşıyakamızın, İzmirimizin. Karşıyakamıza hayırlı uğurlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti’ne buradan bilim insanlarının yetişmesini temenni ediyorum. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Ege Üniversitesi  bugün, 60.yılını dolduran Ege’nin ilk üniversitesidir. Ege Üniversitesi, fakültelerinden bir kısmını ayırarak kendi içinden Dokuz Eylül Üniversitesi’ni çıkartmıştır. Dün 24 Kasım Öğretmenler Günü idi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere eğitime hayatını adayan tüm öğretmenlerimiz adına, bugün 25 Kasım tarihinde bir eğitim fidanının açılış günündeyiz. Günümüz, bireyselliğin tavana vurduğu ve her şeyin çok önemli olup, tepeye fırladığı, başkasının başının üstüne basarak yükseldiğimiz, sorumluluk duygularının örselendiği, paylaşmanın hiç kalmadığı günleri yaşatıyor. Dolayısıyla bağış yoluyla bu sorumluluğu paylaşan, birlikte olma duygusunu yaşatan, kendileri de bunu yaşayan, katkı verenlere dolayısıyla Ayşe Nejla Karadavut’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“KARŞIYAKA’YA BİRKAÇ FAKÜLTE DAHA GETİRMEK İSTİYORUZ”
Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Projenin bitiş süresi 18 ay olarak verildi ama umarım daha kısa sürede burayı hizmete açtığımızı görürüz. Biz, ilklerin Üniversitesi olarak ilk olmayı seviyoruz. Eğer bağışçılar bulunabilirse, bize imkan verilirse Karşıyaka’ya birkaç fakülte daha getirmek istiyoruz. İşte o zaman Karşıyaka’ya bir devlet üniversitesi açılmasının adımlarını atmış oluruz” diye konuştu.
 
Konuşmasına,  Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözünü söyleyerek başlayan Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise  “Her şey birbiriyle karmaşık ilişkiler içinde yaratılmış. Halk dilinde ‘Allah hakime ve hekime muhtaç etmesin ama yokluğunu da vermesin’ denir.  Gelişen ve karşılaşılan olaylar neticesinde insanoğlu eğiteme ve sağlığa yatırım yapmayı bir görev bilmiş. Standardı yüksek olan toplumlarda bu yatırımlar yerel yönetim, üniversite ve hayırsever işadamları marifetiyle gerçekleşiyor. Karşıyakamıza böyle bir yatırım yapılıyor olması bir yurttaş olarak beni son derece mutlu etti. O bakımdan hayırseverimize, rektörümüze belediye başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Program  bağışçı Ayşe Nejla Karadavut’a plaket takdim edilmesi ve temelin atılması ile sona erdi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894