• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İzmir 22 °C

Karşıyaka’da ‘Öğretmenler Parkı’ Açıldı

Karşıyaka’da ‘Öğretmenler Parkı’ Açıldı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü anlamlı bir açılışla kutladı. Yeni Girne Bulvarı’nda bulunan ve baştan sona yenilenerek ‘Öğretmen
KARŞIYAKA’DA ‘ÖĞRETMENLER PARKI’ AÇILDI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü anlamlı bir açılışla kutladı. Yeni Girne Bulvarı’nda bulunan ve baştan sona yenilenerek ‘Öğretmenler Parkı’ adı verilen park, törenle hizmete sunuldu. Başkan Akpınar, açılışı da öğretmenlerle birlikte yaptı.
 
BAŞTAN YARATILDI
Öğretmenlerin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek ve fedakâr eğitim emekçilerini onurlandırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesi Yeni Girne Bulvarı’nda bulunan parka ‘Öğretmenler Parkı’ adını verdi. 2 bin 300 metrekare alan üzerinde kurulu olan park, yaklaşık bir ay süren çalışmalarla baştan yaratıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de görkemli bir törenle hizmete açıldı. Heykeltraşlar Ali Yaldır, Zafer Dağdeviren ve Derya Ersoy tarafından hazırlanan; öğretmenler ve öğrencilerin tasvir edildiği heykel, hem öğretmenler hem de vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Pergoleli modern oturma alanları, kuru havuz ve yeşil alanlarla zenginleştirilen, rengarenk çiçeklerle süslenen park, Karşıyakalılardan tam not aldı. Törende ilçenin en genç öğretmeni Arife Genç ile en yaşlı öğretmen Mustafa Ati Doğan’a da plaket verildi. 
 
EN BÜYÜK DEĞERLERİMİZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Öğretmenlerimiz bireysel, toplumsal yapımızı belirleyen en önemli kaynaklardır. Anne ve babamızdan sonra en büyük değer öğretmenlerdir. Ulu Önder Başöğretmen Atatürk, ‘Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diye seslenir. 1920'li yıllarda söylediği sözler, günümüze rehber oluyor. En çok hizmet verdiğimiz alanlardan biri de eğitimdir. Anaokulu sayımız 6’ya ulaştı. Önümüzdeki süreçte Mustafa Kemal Mahallesi ve Mavişehir’de temel atıp iki anaokulu daha kazandıracağız. KARGEM dershanemizde ücretsiz olarak her yıl yüzlerce çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz. Üniversite öğrencilerimize burs sağlamak için Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ni hayata geçirdik, Türkiye’ye örnek olduk” dedi.
 
“ÖĞRENCİLERİN SEVGİSİ YETİYOR”
Her şartta eğitime destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Akpınar, “Biz bu çalışmaları siyaset için yapmıyoruz, parti propagandası olarak yapmıyoruz. Ben tüm Karşıyaka’nın belediye başkanıyım. Hizmetlerimizle aileler de çocuklarımız da öğretmenlerimiz de mutlu oluyor. Okullarımızı ziyaret ediyorum. Bana plaket hazırlıyorlar. Bana onların sevgileri yetiyor. Bunun önüne hiçbir güç geçemez. Burası İzmir, burası Karşıyaka, burası Ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ateşinin yakıldığı yer. Var gücümüzle çocuklarımız, geleceğimiz için eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu parkta ailelerimize huzurlu, mutlu günler diliyorum. Öğretmenler Günü’nü kutluyor, önce annemin sonra tüm öğretmenlerimizin elini bir kez daha öpüyorum” diye konuştu.
 
KİMLER KATILDI?
Öğretmenler Parkı’nın açılış törenine; Dr. Ülkümen Rodoplu, MHP İzmir Eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ahmet Erdal, Belediye-İş 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya, Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Çorum Dernekleri Federasyon Başkanı Adnan Şahin, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, Çameria Arnavutları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Şimşek, TEMAD İzmir İl Başkanı Hüseyin Akbaş, CHP İzmir il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894