• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İzmir 23 °C

Çocuklarınızı Online Tehditlerden Koruyun

Çocuklarınızı Online Tehditlerden Koruyun
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Çocuklar teknoloji ile artık çok erken yaşta tanışıyor. Bu durum pek çok ebeveyn için sorun yaratıyor.
ÇOCUKLARI ONLİNE TEHDİTLERDEN KORUMAK ADINA EBEVEYNLER İÇİN 4 ÖNEMLİ İPUCU
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Çocuklar teknoloji ile artık çok erken yaşta tanışıyor. Bu durum pek çok ebeveyn için sorun yaratıyor. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ebeveynler çocuklarının ne yaptıkları, neyi izledikleri ve bu durumla nasıl başa çıkacakları konusunda kendilerini rahatsız hissediyor. ESET, bu bilgi notunda nasıl online güvende kalınabileceği ile ilgili çok temel bazı ipuçları iletmeyi hedefliyor. Ebeveynler, unutmayın: Bu önemli konuyu öğrenmek için hiçbir zaman geç değildir!
 
1. İnternet ve ilgili teknolojilerle tanışın: Kimse sizden bu konularda uzmanlık seviyesinde bilgi beklememektedir. Önemli olan ne konuştuğunuzu bilmeniz, araçları anlamanız, çocuklarınızın yaşı için popüler olan internet sitelerini öğrenmeniz ve online olarak karşılaşılabilecek bazı risklerden haberdar olmanızdır. İster oyuncuların karşılaştığı tehditler hakkında bilgi edinin ya da gençler arasında popüler olan sosyal medya ile tanışın, edindiğiniz her bilgi size yardımcı olacaktır.
 
2. Çocuklarınıza online güvende kalmayı mümkün olduğu kadar erken tanıtın. Bazı ebeveynler teknolojiyi ve interneti tanıtmada erken yaşlarda daha temkinli olabilirler. Fakat ne kadar uzun süre bu durumu kontrol altına alırsanız, çocuklarınızın gördüğü ve yaptığı şeyler ile ilgili kendinizi daha rahat hissedersiniz. ESET Kıdemli Araştırmacısı David Harley, “Çocukları siber suçluların önüne atmadan önce, bu konular hakkında nazik ve kapsamlı bilgi vermeye değer” diyor.  
 
3. Sosyal medya ve gizlilik konusunu önemseyin. Bu alan, zorbalığı dengeleme konusundaki en zor alanlardan biridir. Çocuklarınıza sosyal medya üzerinden paylaştıkları kişisel bilgilerin neden limitli olması gerektiğini öğretin. Çünkü asıl gönderi silinse bile bu bilgiler çok kolay bir şekilde kopyalanabilir ve tekrar paylaşılabilir.
 
4. Bütün mobil cihazlarınızın koruma altında ve güvende olduğuna emin olun. Eskiden ortalama bir ailenin tek bir sabit internet erişim noktası vardı. Bu durum radikal şekilde değişti. Artık akıllı telefonlardan tabletlere, dizüstü bilgisayarlardan akıllı televizyonlara ve hatta oyun konsolları da dahil olmak üzere birçok internet dostu ve taşınabilir cihaz ile internet erişimi sağlanmaktadır. Bu şartlarda, sürekli olarak gözünüzün çocuklarınızın üzerinde olması oldukça zordur. O nedenle, çocuklar evde olmasa bile onların online aktivitelerini gözlemlemek ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak için desteğe ihtiyacınız vardır. Örneğin ebeveyn kontrolü uygulamaları ile bu mümkün olabilir. Bu teknoloji, ebeveynlerin çocukları akıllı telefon ve tablet gibi karmaşık dijital cihazları kullanırken can yeleği sahibi olmalarına izin verir. Ayrıca, bu uygulamalar, pahalı uygulamaları indirirken engellenmelerini sağlar. ESET, her konuda kullanıcılara seçenekler sunar. / EGE BASIN GRUBU 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894