• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İzmir 25 °C

Aliağa Özel Balböceği Anaokulu

Aliağa Özel Balböceği Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Türkiye’de binlerce çocuğun okul hayatına hazır ve kendine güvenli bir şekilde başlamasına destek olan Anaokulları, velilerin çocuklarını emanet etmeden önce ince eleyip sık dokudukları bir alan haline geldi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOCUKLARIN DÜNYAYA BAKIŞ AÇILARINI BELİRLİYOR

ALİAĞA’DA ‘BESLENME DOSTU OKUL’ SETİFİKASINA SAHİP TEK ANAOKULU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Türkiye’de binlerce çocuğun okul hayatına hazır ve kendine güvenli bir şekilde başlamasına destek olan Anaokulları, velilerin çocuklarını emanet etmeden önce ince eleyip sık dokudukları bir alan haline geldi.

Okul öncesi eğitim için Aliağa’nın en modern ve donanımlı anaokullarından biri olan Özel Balböceği Anaokulu, ilçenin en gözde bölgelerinden biri olan Avcı Ramadan Rekreasyon alanının tam karşısında yer alıyor. 350 metrekare kapalı 300 metrekare açık alana sahip olan Özel Balböceği Anaokulu, 2010 yılından bugüne okul öncesi eğitimde hizmet veriyor. 51 kişilik kontenjana sahip olan okulda 38 öğrenci eğitim görürken 5 okul öncesi öğretmeni, 7 tane de branş öğretmeni görev yapıyor.

Özel Balböceği Anaokulu aynı zamanda Aliağa’da, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile uygulamaya koyulan ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında sertifika sahibi tek anaokulu olma özelliğine de sahip.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOCUKLARIN DÜNYAYA BAKIŞ AÇILARINI BELİRLİYOR

Anaokullarının çocukların sadece oyun oynadığı yerler olmadığını ifade eden Özel Balböceği Anaokulu Müdürü Gülşen Temiz, “Kurumumuzda yaşça 36-66 ay arasındaki çocuklara okul öncesi eğitimi veriyoruz. Çocuklarımızın psikomotor, sosyal duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak için en kaliteli eğitim kadrosu ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Anaokulları çocukların zekâlarının yüzde 70’ini tamamladıkları bir alandır. Bu yüzden okul öncesi eğitim çocukların gelişimleri için son derece önem arz ediyor. Okul öncesi eğitim çocukların dünyaya bakış açılarını belirliyor. Anne ve babalar bizlere en değerli varlıklarını emanet ediyor. O değerli varlıklara bir katkıda biz koymak istiyoruz.

ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Eğitim yöntemi olarak çoklu zeka kuramı, interaktif öğrenme ve portage eğitim sistemini benimsediklerini belirten Temiz, “Öğretmenlerimiz tarafından çocuklarımıza İngilizce, Modern ve Halk Dansları, Satranç, Müzik, Ebru, Seramik, Drama, Bale ve Jimnastik gibi branş dersleri veriliyor. Dersler dışında sınıf içinde; Türkçe dil etkinlikleri, fen-matematik çalışmaları, proje çalışmaları, sanat etkinlikleri, serbest zaman etkinlikleri, oyun faaliyetleri, özbakım becerisi eğitimleri, okuma-yazma hazırlık çalışmaları gibi etkinliklerimiz yer alıyor. Sınıf içi eğitimlerimiz ile çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

DERS DIŞINDA BİRÇOK SOSYAL ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRLİYOR

Ders faaliyetlerinin dışında eğitim öğretim dönemi içerisinde birçok gezi ve etkinlik yaptıklarını da sözlerine ekleyen Temiz, gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında şunları söyledi: “Yıl içerisinde çocuklarımız ile beraber gezegen evleri, oyuncak müzeleri, çiftlik ziyaretleri, tiyatro gösterileri, şelale gezileri ve sinema gibi birçok aktivite gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerimize çoğu zaman aileleri de dahil etmeye çalışıyoruz. Anaokulları olarak, okul ve aile iletişimini geliştirmek, velilerimizi eğitim sürecine dâhil edecek çalışmalarımız da oluyor. Öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak için velilerimizle iş birliği içinde çalışmaktan, eğitim öğretim yaşantımıza velilerimizi de katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl Türk Koleji’nin gezegen evini ziyaret ettik. Çiğli’de bilim müzesine ve Bergama’da oyuncak müzesine gittik. Yine bu yıl Kemalpaşa’daki at çiftliğini ziyaret ettik. Aliağa Belediyesi tarafından yapılan Avcı Ramadan Rekreasyon alanının okulumuzun hemen karşısında yer alması da bizim için çok büyük bir avantaj teşkil ediyor. Alanda bulunan oyun grupları çocuklarımızın eğlenerek vakit geçirebilecekleri çok güzel yer. Aynı zamanda burada yeşil donatının fazla olması da çocukların doğayla iç içe olmasını sağlıyor. Bunlar dışında okulumuzun içerisinde de çocuklarımızın güzel vakit geçirebilecekleri oyun odalarımız var. Özellikle Şakran’daki kurumumuzda bugüne kadar denenmemiş, 50 metre kare üzerine kurulmuş, çarşı pazar dediğimiz bir oyun grubumuz mevcut”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894