• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İzmir 14 °C

Yeni Mahallelerde Kadın Sağlığı Eğitimi

Yeni Mahallelerde Kadın Sağlığı Eğitimi
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Kadın Sağlığı Eğitim Programı’nı Selçuk’un mahallelerine taşıyor.
YENİ MAHALLELERDE KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Kadın Sağlığı Eğitim Programı’nı Selçuk’un mahallelerine taşıyor. Geçtiğimiz yıl Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında  (KSEP) bu yıl Selçuk’un Havutçulu, Belevi, Çamlık ve Acarlar Mahallelerindeki hizmet birimlerinde de haftalık periyodlar halinde seminerler veriliyor. 
 
Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel tarafından beş başlık altında verilen seminerler kadınların kendileri, aileleri ve çevreleriyle farkındalıklarını arttırarak daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşama ulaşmalarını amacıyla düzenlenen seminer programı kapsamında her mahallede çeşitli başlıklar altında kadınlara eğitim verilecek.
Eğitime katılmak isteyen kadınların seminer saatinden önce bulunduğu mahallenin hizmet birimde bulunması yeterli olacak. Beş başlık altında verilecek eğitimde öncesi ilk olarak kadınlara Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor. 
 
“KADINLARIMIZ BAŞ TACIDIR”
İlki 12 Ocak’ta Havutçulu Mahallesi’nde başlayan ve 24 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan eğitim programları her hafta Salı günü Selçuk’ta yeni mahallerde açılan hizmet birimlerinde verilecek.
 
Merkezde seminer ve kursların sürekli devam ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezimizde görevli sosyoloğumuz tarafından Selçuk’un Havutçulu, Belevi, Çamlık ve Acarlar Mahalleleri’nde başlayan ve tüm kadınların katılabileceği eğitim programlarımız mahalle muhtarlık binalarında da verilecek. Diğer mahallelerimizde de talep doğrultusunda eğitim programlarına da başlayacağız. Önemli bir konu da bildiğiniz gibi kadınlarımız ayrıca hukuki destek, psikolojik destek, sosyal destek almak ve sorunlarının çözümü içinde haftanın belli günlerinde randevu alarak belediyemiz avukatlarından rahatlıkla yardım alabiliyor. Kadınlarımıza yönelik kurs ve eğitim programlarımızı yenileriyle devam ettireceğiz. Çünkü onlar bizim baş tacımızdır” dedi.
 
SERVİS DESTEĞİ DE BELEDİYEDEN
Kurslara katılan kadınların ilçede bulamadığı ve ihtiyaç duyduğu malzemelerin alımı içinde toplu şekilde İzmir’den alış veriş yapabilmeleri için de araç desteğinde bulunduklarını belirten Başkan Bakıcı,“ Kadın güçlenirse toplum güçlenir ilkesiyle hareket ediyoruz. Özellikle kooperatifçilik konusunda personelimizi eğitime gönderdik. İnanıyorum ki birlikte hareket edildiği sürece çok önemli başarılara imza atılacaktır” diye konuştu.
 
Kadın Sağlığı Eğitim Programı Seminer Tarihleri:
 
1-Havutçulu: 12 Ocak-9 Şubat-8 Mart-5 Nisan-3 Mayıs 2016 Salı Günü Saat 14.00
2-Belevi: 19 Ocak-16 Şubat-15 Mart-12 Nisan-10 Mayıs 2016 Salı Günü Saat 14.00
3-Çamlık: 26 Ocak-23 Şubat-22 Mart-19 Nisan-17 Mayıs 2016 Salı Günü Saat 14.00
4- Acarlar: 2 Şubat-1 Mart-29 Mart-26 Nisan-24 Mayıs 2016 Salı Günü Saat 14.00
 
SEMİNER BAŞLIKLARI:
1-      Doğal Temizlik Yöntemleri, Sağlıklı ve Dengeli Beslenme
2-      Bedenimi Tanıyorum, Yapmam Gerekenleri Biliyorum
3-      Sağlıklı ve Güvenli Bir Hamilelik Döneminde Yapılması Gerekenler
4-      Çocuğum Büyüyor, Gelişiyor ve Değişiyor
5-      Genel Sağlığı Koruyucu Davranışlar (Obezite, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Düzenli Yaşam, Fiziksel Aktivite, Sağlık Kontrolleri ve Menopoz) / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894