• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İzmir 25 °C

Konut Satış ve Kiralama İhalesi

Konut Satış ve Kiralama İhalesi
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / İzmir Defterdarlığı atıl durumda bulunan Hazineye ait taşınmazları taşınmazların satış ve kiralamaları için ihaleye çıkıyor.
İZMİR DEFTERDARLIĞI’NDAN KONUT SATIŞ VE KİRALAMA İHALESİ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
İzmir Defterdarlığı atıl durumda bulunan Hazineye ait taşınmazları taşınmazların satış ve kiralamaları için ihaleye çıkıyor.
 
İzmir Defterdarlığı tarafından belirli bir program dahilinde satışlarını yapmak üzere öncelikle Hazineye ait taşınmazlardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı vb. gibi amaçlara ayrılanlar tespit edilerek, bu taşınmazlar ihale yapılmak suretiyle satışa sunulacak.
 
Bu çerçevede, 22-23-24-25-26 Şubat 2016 tarihlerinde Torbalı İlçesi; Yazıbaşı Mahallesindeki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Toplu Konut Alanında kalan 80 adet mesken vasıflı ve halihazırda kullanılabilir konutun satışı,
26 Şubat 2016 tarihinde Bayındır İlçesi; Yakapınar Mahallesindeki 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı içerisinde Tarım Alanında kalan 2 adet taşınmazın kiralanmasına ilişkin ihaleleri yapılacaktır.
 
Yapılan satışlarda satış bedelinin en az ¼’ü peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımları 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup bu taksitlere yıllık %9 oranında kanuni faiz uygulanacaktır. Hazineye ait taşınmazların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmayacaktır.
 
Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla, 22-23-24-25-26 Şubat 2016 tarihlerinde ihalesi yapılacak taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiler liste halinde İzmir Defterdarlığı internet sitesi olan www.izmirdefterdarligi.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.
 
Ayrıca, ilgilenen vatandaşlar konuyla ilgili İzmir Defterdarlığı Konak Emlak Müdürlüğü’nden ayrıntılı bilgi alabilirler. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894