• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İzmir 22 °C

Ödemiş’te Bitkisel Atık Yağlar Da Ayrı Toplanacak

Ödemiş’te Bitkisel Atık Yağlar Da Ayrı Toplanacak
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Ödemiş Belediyesi, bitkisel yağların toplanmasıyla ilgili DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretim Sanayi ve
ÖDEMİŞ’TE BİTKİSEL ATIK YAĞLAR DA AYRI TOPLANACAK
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Ödemiş Belediyesi, bitkisel yağların toplanmasıyla ilgili DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzaladı.
 
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ve DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş adına Danışman Zekiye Seda Sönmez arasında imzalanan protokolle, ilçe sınırları içerisindeki bitkisel atık yağ üreticilerinden çıkan kullanılmış her türlü bitkisel atık yağlar toplanarak geçici depo alanında biriktirilmesi, geri kazanım tesislerinde depolanması sağlanacak. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mahmut Badem; “Çevre ilçeler arasında 10 yıl önce atıksu arıtma tesisi yapmak için yola çıkan ve yapan çevreye duyarlı bir  belediyeyiz. Yapılan Atıksu Arıtma tesisiyle, yüzyıllardan beri atalarımızın yaşadığı toprakları gelecek nesillere aktarma adına çıktığımız yolda bizleri bir noktaya getirmişti. İkinci adım olarak da bugün bitkisel atıkların değerlendirilmesiyle ilgili bir protokol imzalıyoruz. 1 litre bitkisel atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletecek güce sahip. Patates memleketi olan ilçemizde yapılan kızartmanın ardında ya da lokanta ve yemek fabrikalarından çıkan atık yağları arıtmak için harcadığımız enerjinin ne kadar yüksek olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Bugün Ödemiş Belediyesi bitkisel atık yağların toplanması ve değerlendirmesiyle ilgili bir protokol imzalıyor. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katı atıkların bertarafının yanında bitkisel yağların toplanmasıyla ilgili bu çalışmamızla çevrenin korunmasında örnek belediye olmaya çalışıyoruz” dedi.
 
DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş Danışmanı Zekiye Seda Sönmez; “Türkiye genelinde hizmet eden bir firmayız. 250 personel ve 110 araçla hizmet veriyoruz. Toplanan atık yağları biodizel üretiminde kullanıyoruz. Tesisimiz Kocaeli Dilovası’nda hizmet veriyor. Ödemiş Belediyesi ile yapılan bu protokolle, Ödemişlilerin bitkisel atık yağlarını toplayacağız” dedi.
 
3 KİLO ATIK YAĞ GETİRENE DETARJAN HEDİYE EDİLECEK
Uygulama ilk olarak merkez mahallerde başlayacak. Mahalle muhtarlıklarına dağıtılacak kaplarda toplanan bitkisel atık yağlar, firma yetkilileri tarafından belirli periyotlarla toplanacak.  Kampanyanın özendirilmesi amacıyla 3 kilo bitkisel atık yağ getirenlere deterjan hediye dilecek. 
 
BİTKİSEL YAĞLAR NELERDİR?
Bitkisel yağlar;  zeytin, ayçiçeği, mısır, pamuk, soya, kanola ve aspir gibi yağlı bitki tohumlarından elde edilen yağlardır. Atık bitkisel yağlar çevreyle uyumlu olarak yönetilmesi gereken atıklar arasında yer almaktadır. Bitkisel atık yağların evsel atıklarla birlikte atılması, kanalizasyon sistemi gibi kolektör sistemlerine verilmesi veya kontrolsüz bir şekilde açık alanlara bırakılması sakıncalıdır. 
 
Atık yağlar çevreyi kirletmekte ve bulunduğu ortamda yaşayan canlılara zarar vermektedir. Yeraltı sularını kirletmekte, sualtı canlı varlıklarını etkilemekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara ve kirlilik yükünün artmasına neden olarak işletim ve bakım maliyetini arttırmakta, toprağa döküldüğünde kirlenmelere neden olmaktadır. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894