• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İzmir 17 °C

Aliağalıların İZBAN’da Aktarma Çilesi

Aliağalıların İZBAN’da Aktarma Çilesi
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa – Cumaovası arasında yolcuları aktarmasız olarak taşıyan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN)’nin, 6 Şubat Cumartesi günü Torba
ALİAĞALILAR ESHOT BEKLERKEN AKTARMA BULDU
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Aliağa – Cumaovası arasında yolcuları aktarmasız olarak taşıyan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN)’nin, 6 Şubat Cumartesi günü Torbalı hattını hizmete almasıyla birlikte Cumaovası ve Menemen transfer merkezleri de devreye girdi. Cumaovası yönüne yolculuk eden Aliağalılar Menemen’de başka bir trene geçerek yolculuğuna devam edecek. Yeni uygulamaya vatandaşlar büyük tepki gösterdi.
 
TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla 2010 yılında hizmete açılan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) Aliağa – Cumaovası arasında yolcuları aktarmasız bir şekilde taşıyarak İzmirlilere büyük bir kolaylık getirmişti.
 
Fakat yıllar içinde sisteme dahil edilen aktarma merkezleri adeta vatandaşın sabrını zorlar oldu. Halkapınar istasyonunu İZBAN – İzmir Metro arasında aktarma merkezi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hamlesi, buradaki altyapının gün içerisinde istasyondan aktarma yapan binlerce yolcuyu kaldıramaması sonrası adeta çileye dönüşmüştü. Yıllar içinde yapılan düzenlemeyle Hilal istasyonunu devreye alan Büyükşehir, böylece yolcu yükünü bu iki istasyon arasında paylaştırarak İzmirlilere biraz da olsa nefes aldırmıştı.
 
Cumaovası yönünden İZBAN’a binerek Aliağa’ya kesintisiz ve aktarmasız ulaşan binlerce yolcunun bu konforu Torbalı hattının devreye alınmasıyla kabusa döndü. Yolcu yoğunluğunun fazlalığı dolasıyla Aliağa’ya 24 dakika arayla yapılan seferlerin sıklaştırılmasını talep eden İzmirliler, bu taleplerine cevap alamadığı gibi Hatundere, Biçerova ve Aliağa’ya aktarmasız ve kesintisiz gitme şansını da kaybetti.
6 Şubat Cumartesi günü başlayan Torbalı seferleri sonrasında İZBAN sistem değişikliğine giderek Cumaovası ve Menemen’i transfer merkezi yaptı. Bu durum hattı kullanan binlerce yolcuda şaşkınlık yaşattı.
 
8 Şubat Pazartesi sabahı Aliağa’daki işine ve okuluna gitmek için İZBAN’a binen İzmirliler adeta şoke oldu. Hafta sonu devreye alınan sistem hafta başı oluşan yoğunluk ile kilitlenerek adeta durma noktasına geldi. Menemen’de aktarma amacıyla yolcular trenden indirilirken, Aliağa’ya gidecek treni ortalama 15 dakika boyunca bekledi. Duruma tepki gösteren yolcular, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan bu uygulamaya bir anlam veremedi. İZBAN setlerine ‘balık istifi’ binen yolcuların birçoğu işine geç kaldı.
 
ALİAĞALILAR NE UMDU NE BULDU
İZBAN hattı üzerinde bulunan aktarma merkezlerinden Menemen’in köyleri, Eski Foça, Yeni Foça, Dikili ve Bergama gibi ilçe ve köylere ESHOT ile ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden şehir içine aktarma otobüsü bekleyen Aliağalılar, Cumaovası’na olan direkt seferler kaldırılmasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Aliağa şehir merkezine ESHOT seferi olmaması sebebiyle 90 dakikalık aktarma hakkını ve 60 – 65 yaş ücretsiz ulaşım kartlarını kullanamayan Aliağalılar, diğer vatandaşlara göre 2 kat daha fazla para ödemek zorunda kalıyor.
 
ALİAĞA’DAN TORBALI’YA NASIL GİDİLİR
Aliağa’dan Torbalı hattının son durağı olan Tepeköy’e İZBAN ile gitmek için bir yolcu yaklaşık 2 saat yolculuk yapacak. Bu yolculuk esnasında Menemen ve Cumaovası’nda aktarma yapacak olan vatandaşların, aktarma merkezlerinde bekleyecekleri süre resmi internet sitesinde ortalama 3 ila 6 dakika olarak gösteriliyor.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894