• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Foça'ya Yakışmıyor!

Foça'ya Yakışmıyor!
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi /
SEN FOÇA’YI BÖYLE Mİ MARKA YAPACAKSIN GÖKHAN DEMİRAĞ? 
 
İzmir’in Foça ilçesinde, ‘Tarihi Yel Değirmenleri’ ve Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biri olarak gösterilen ‘Foça Antik Tiyatrosu’nun bulunduğu  ‘Kybele Kutsal Alanı’nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tabela rezaletiyle karşılaşıyor.
 
DÖKÜLÜYOR 
Restorasyonu yılan hikâyesine dönen yel değirmenleri ile birlikte 1992 yılından bugüne gün ışığına çıkarılmayı bekleyen ‘Foça Antik Tiyatrosu’nun bulunduğu bölgede yer alan bilgilendirme tabelaları ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı dökülüyor.
 
TURİZM KİMLİĞİYLE ÖRTÜŞMÜYOR 
1990’lı yıllarda dönemin SHP’li Belediye Başkanı Nihat Dirim tarafından alanı ziyaret eden turistleri bilgilendirmek adına yaptırılan tanıtım tabelalarına 15 yıldır hiç kimse el sürmüyor.Kaderine terk edilen tabelaların okunmayacak hale gelmesi ve ortaya çıkan görsel kirlilik Foça’nın turizm kenti kimliğiyle örtüşmüyor.  
 
CEVAP VER BAŞKAN 
Duruma tepki gösteren Foçalı vatandaşlar, “Foça’nın birbirinden kıymetli tarihi değerlerini barındıran Top dağının arkeolojik parka dönüştürülme vaadini unuttuk,  burada ki gecekondulaşmayı görmezden geldik,  10 yıldır bitirilemeyen yel değirmenleri restorasyonlarını sineye çektik ve 1992’den bugüne günışığına çıkarılmayı bekleyen ‘Foça Antik Tiyatrosu’ndan da vazgeçtik. El insaf arkadaş, Foça Belediyesi 2 tane tabelayı yaptırmaktan aciz mi? Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sürekli Foça’yı marka kent haline getireceğini söylüyor. Allah aşkına burada ki manzara  marka kent olmayı hedefleyen bir kente yakışıyor mu? Hadi anladık Başkan Demirağ, dünyadan bir haber. Pekâlâ, Foça’nın Kazı Kurulu ve burada görev yapan arkeologlar da mı görmüyor bu rezaleti? ” diyerek, bilgilendirme tabelalarının acilen yenilenmesini talep ediyorlar. 
 
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi /
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894