• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İzmir 16 °C

Aliağalılar Ne Umdu Ne Buldu

Aliağalılar Ne Umdu Ne Buldu
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / İzmir'de Aliağa-Torbalı hattında sefer yapan İZBAN’ın yeni aktarma sistemine tepkiler çığ gibi büyüyor.
ALİAĞALILAR NE UMDU NE BULDU
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
İzmir'de Aliağa-Torbalı hattında sefer yapan İZBAN’ın  yeni aktarma sistemine tepkiler çığ gibi büyüyor. Uygulamanın yeniden normale dönüştürülmesi için internet üzerinden e-imza kampanyası başlatan vatandaşlar,  sosyal medya hesaplarından da adeta ateş püskürüyor. Yeni uygulamayla birlikte en çok mağdur olan Aliağalı vatandaşlar ‘adalet’ çağrısında bulunurken,   Başkan Aziz Kocaoğlu’nun tepkiler karşısında ki duyarsızlığı vatandaşları çileden çıkartıyor.
 
YENİ UYGULAMA 
Geçen hafta Cumartesi günü Torbalı seferlerinin başlamasıyla İZBAN'da yeni bir düzenlemeye gidilerek aktarma sistemi getirildi. Buna göre Menemen'den Aliğa'ya, Cumaovası'ndan Torbalı'ya gidişlerde aktarma sistemi uygulanacak. Cumaovası – Torbalı hattıs üzerinde 27 dakika bir olmak üzere günde 76 sefer yapan İZBAN, rayların iki ucu arası mesafenin yaklaşık 2 saate çıkması sonrası Cumaovası ve Menemen için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.
 
AKTARMA KARMAŞASINA İMZALI TEPKİ
Menemen ve Cumaovası istasyonlarının aktarma merkezi yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar, dünyanın en büyük imza kampanyası platformu olarak kabul edilen  change.org'da bir imza kampanyası başlattı.
 
6 Şubat günü Torbalı hattının devreye alınması sonrasında İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN)’nde değişikliğe gidilerek Menemen ve Cumaovası transfer merkezi haline getirilmişti. Transfer merkezilerindeki uzun bekleme süreleri ve yolcu yoğunluğu sebebiyle vatandaşlar ‘İZBAN’ın aktarma işkencesine dur diyelim’ sloganı ile bir imza kampanyası başlattı.
 
Change.org isimli imza kampanyası platformunda başlatılan  kampanyada İzmir’in ulaşımında önemli bir yere sahibi olan İZBAN’ın eskiden olduğu gibi kesintisiz yapılması istendi.Her gün İZBAN’ı işe ve okula gitmek amacıyla kullanan insanların transfer merkezlerinde hava şartları sebebiyle zorluk yaşadığına ve vakit kaybettiğine dikkat çekilen kampanyada Aliağa, Foça ve Torbalı gibi uzak ilçelerde İZBAN’ı kullanan vatandaşların 90 dakikalık aktarma haklarını da kullanamadığına belirtildi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBAN’ın muhatap olarak gösterildiği kampanya 24 saat içinde 561 imzaya ulaştı.
 
ALİAĞALILAR 2 KATINI ÖDÜYOR 
İZBAN hattı üzerinde bulunan aktarma merkezlerinden Menemen’in köyleri, Eski Foça, Yeni Foça, Dikili ve Bergama gibi ilçe ve köylere ESHOT ile ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden şehir içine aktarma otobüsü bekleyen Aliağalı vatandaşlar da; Cumaovası’na olan direkt seferler kaldırılmasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Aliağa şehir merkezine ESHOT seferi olmaması sebebiyle 90 dakikalık aktarma hakkını ve 60 – 65 yaş ücretsiz ulaşım kartlarını kullanamayan Aliağalı vatandaşların, diğer vatandaşlara göre 2 kat daha fazla para ödemek zorunda kaldığı öğrenildi. 
 
“SU KAÇIRMAMAK LAZIM BE KARDEŞİM.”
 İZBAN’ın bu yeni uygulaması sosyal medyada da büyük yankı buldu. Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiren vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na kavgada bile söylenmeyecek sözler sarf etti. E.K. isimli bir vatandaş  tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Şimdi sebep gerekçe ve bahane ne olursa olsun. Sen sanayi kenti Aliağa’ya olan seferleri Menemen aktarma yaparsan. Sen beni düşünmüyorsan, sen kişisel çatışmalarını sana oy veren halka ödetiyorsan ve ben internetten Aliağa/Halkapınar seferi aradığımda karşıma koskoca bir hiçççç çıkıyorsa. Kusura bakma ağır olacak ama …..  senin adaletine de, sosyal ine de demokratlığında. Hadi otobüs yok dedin eyvallah taaaa ….. bilmem neresine gönderdin Aliağa’ya koymadın yine eyvallah tamam dinimiz hoşgörü dini de. Bir yerlerde de yazar, su kaçırmamak lazım be kardeşim.” 
 
İZBAN AÇIKLAMA YAPTI
Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre; konuyla ilgili açıklama yapan İZBAN yetkilileri, "Yeni düzenlemelerle birlikte daha hızlı ulaşım imkanı gelecek. Bir trenin yola çıkıp 110 kilometreyi gidip gelmesi molalarla birlikte 4 saati buluyor. Kısa mesafelerde hızlı hareket ederek yolcularımızı istedikleri yerlere ulaştıracağız. Raylı sistemin daha faydalı şekilde kullanılması için bu sistemi hayata geçirdik. Halkapınar'ı merkez olarak kabul ettiğimizde trenler Cumaovası ve Menemen'e kadar gidecek. Menemen’den Aliağa'ya, Cumaovası'ndan ise Torbalı'ya bekleyen trenlere binecekler. Bu sistem aktarma değil. Yeniden kart basma ya da yer değiştirme gibi bir durum yok. Sadece aynı istasyon içinde karşı yönde bekleyen trene binerek ulaşımlarına devam edecekler. Bekleme süreleri de birkaç dakikayı geçmeyecek" dedi.  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894